İki çocukla tatil – Bölüm 2

Oct 08, 2009 - 2 Yorum
Vancouver’da Granville İsland’dan şehri seyrederken

Kaldığımız yerden devam edelim seyahate

Kalınacak yer seçimi
Bence çocukla her yere gidebilirsiniz. En gelişmemiş gördüğümüz ülkelerde bile kalınabilecek uygun bir otel, uygun restoranlar vs vardır, eminim. Biz ki çocukluğumuzu saatlerce havalandırmasız arabada güneye bir yerlere gidebilmek için debelenen veya her sene kamp alanında çadırda (Erdek) tatil yapan bir ailenin çocuklarıyız. Çok da güzel tatillerdi. Nasıl idare etmişler bizi acaba?

Şimdi rahata pek alıştık 🙂 Hem biz, hem çocuklar. Aslında burada herkes çoluk çocuk kamp yapıyor ama şimdiki çadırlar, karavanlar, kamp alanları ooo-oo-O. Onlar da kaç sınıf atladı.

Bunun yanında otele gidiyorsanız benden size birkaç tavsiye. Çocuğunuz ufak ise ve şartlar müsaitse süit (oda+salon veya bitişik iki oda) tarzı oda tutun. Paris’te böyle birşey ancak bolca (€€€€€) ile olabilir tabi, yoksa orta bütçe ile 4 kişilik bir aileyi tek odaya bile sokmak mümkün değil. Ama Türkiye içinde veya Amerika’da çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu tarz odalarda en azından çocukları öğlen uykuya yatırdığınızda sizin ayrıca odada dinlenebileceğiniz bir alanın olması, veya gece çocuğu yatırdıktan sonra tavuklar gibi karanlıkta kalmamak ve eşinizle başbaşa kalabilmek için kaçacak bir salonun varlığı iyi olur.

Çocuklarınız 2 yaşını geçmişse, yaz tatilleri için çocuk bakım hizmeti ve çocuk eğlence klüpleri veya alanları olan bir otele bakmakta fayda var. Sadece kendiniz için değil, çocuk için de. Güneş ve deniz çocuklarda gündüz enerji patlaması yaratıyor ama güzel olan akşam hemen uykuya dalıp kütük gibi uyuyorlar. En azından bizde öyle oldu.

Otelinizin denizi önünde, restoranlar içinde veya yakınlarında olması, her daim açık bir mutfak bulunması, hatta bebek ufaksa odada ufak bir mutfak bulunması tercih sebebi. Kıpırcan 16-17 aylıkken Tampa, FL a gittiğimizde mutfaklı ve iki odalı bir otel bulup, gerçekten rahat bir tatil geçirmiştik. Kıpırcan daha o zaman bizim yediklerimize terfi etmemişti. Püre veya pütürlü püre yiyordu. Chicago’dan bir miktar yemek getirmiş ve hemen buzdolabına atmıştım. Biberon, süt ısıtma, yemek hazırlama vs işleri oda içinde halledip, termoslara doldurup dışarı çıkıyorduk. Kımılnaz ise çok ufaktan püreleri aştığı için, nispeten sağlıklı restoran yemekleri ile karnını doyurabiliyor. Ama her zaman yanımızda yedek kavanoz mama bulunduruyoruz.

Bu da ilginizi çekebilir:  Chicago'da çocuklarla - Chicago Park District

Kış tatilinde ise muhakkak otelinizin havuzu olsun derim. Bu sene çocuklarla kayağa gittiğimizde Kıpırcan dışarı çıkmamakta ısrar edince, yanımızda getirdiğimiz mayolarını giyip bütün günü babaları ile otelin havuzunda geçirmişlerdi.

Seyahatin yapılacağı vasıta
Yukarıda havalandırmasız arabada geçen uzun yol yolculuklarımızı yazmıştım. Peki beni araba tuttuğunu yazmışmıydım? Bizimkiler ya seyahati çok seviyorlardı veya sene boyu işten o kadar bunalmış oluyorlardı ki beni yol çoyu çekmeye razıydılar.

Şimdilerde herşey daha lüks ama daha rahat mı orası tartışılır. Amerika içi mesafeler uzun olduğu için ve de bazen hakikaten uygun fiyata bilet bulunduğu için bizim Kıpırgiller, benim ve eşimin o yaşlarda hayal bile edemeyeceği kadar çok uçak yolculuğu yaptılar. Kıpırcan’ın ilk bilinçli uçak yolcuğunun ilk 20 dakikası dayanılmaz ötesiydi. Motor sesinden korktuğu için hiç durmadan öyle şiddetli ağlıyordu ki, daha kemerleri bağlayın ikaz ışığı sönmeden hostes bize “isterseniz çocuğunuzu kaldırıp dolaştırın” bile dedi. Sonra bir meme hamlesi ile uykuya dalan Kıpırcan ve rahata eren 200 kişi ile beraber Tampa’ya ulaşmıştık.

Sonuçta araba ile kafan bozdu mu bir kenarda durur mola verirsin. Uçağa girdin mi çocukla yerinde kıpırdamadan 2-3 ve hatta bazen 11 saat (Chicago-İstanbul arası) kıpırdamadan oturmak lazım. 2-3 yaşındaki çocuğun o kalabalıkta 11 saat gıkını çıkarmasını beklemek de insafsızlık. En güzeli yeni model, her koltukta ekranı bulunan uzun yol uçakları. Aldığımız taşınabilir DVD player’ı çok nadir kullandık diyebilirim. Uçakla seyahat konusunda önemli bilgiler için hem Çocuk ve bebeklerle uzun seyahatler ve uçak yolculukları yazımı hem de bir sonraki bölümde gelecek olan Seyahate Hazırlık kısmını okumadan uçağa binmeyin.

Ben kendim Amerika içinde otobüs ve trenle uzun mesafede seyahat ettim ama çocuklarla etmedim. Uçak dışındaki toplu taşıma araçları ufak çocuklarda bir süre hipnotize etki yaratabiliyor. Önce otobüse bindik diye sevinip etrafı inceleme, sonra muhtemelen sallantı ile uyuma söz konusu olabilir. Mesela, Kımılnaz uyku vaktine yakın Chicago’da şehir içi trene binersek hep uyur.

Bu da ilginizi çekebilir:  Evladiyelik Kanguru Çocuk Taşıyıcısı

Arabada yolculuk ise artık daha kolay. En önemlisi çocuğunuzun araba koltuğunda yolculuk etmesi. Yolda mola vereceğiniz noktaları bilmeniz, gerekiyorsa emzirmeniz açısından faydalı olabilir. Çocuğunuz büyükse ona da bir harita verebilirsiniz. Yolda eğlenceli bulacağınız düşündüğünüz yer ve mekanlarda mola verebilirsiniz. Yanınızda 4-5 tane çocuk müziğü CD si ve bebeğiniz var ise, ve böyle birşey kullanıyorsanız sakinleştirici sesler CD nizi de unutmayın. Taşınabilir DVD Player faydalı olabilir.

Bu serinin devamı:
İki çocukla tatil – Bölüm 1
İki çocukla tatil – Bölüm 3
İki çocukla tatil – Bölüm 4

Konu ile ilgili diğer faydalanabileceğiniz yazılarım

 


Etiketler: , , ,
Kategoriler: Seyahat

Benzer Yazılar:
  • İki çocukla tatil – Bölüm 4
  • İki çocukla tatil – Bölüm 1
  • Okuduklarım, paylaşmak istediklerim
  • Dertsiz başına dert arayan bık bık anne modeli
  • Araba yolculukları için pratik aktivite tepsisi

  • «       |       »




    "İki çocukla tatil – Bölüm 2" için 2 Yorum yapılmış.

    1. denizanasi says:

      yahu bu bıdıklar ne zaman büyüdü.. minnoş doğduğunda keşfetmiştim sizleri:))

    2. Pratik Anne says:

      Cabucak buyuyorlar sevgili denizanasi,
      Kipircan 4.5 olacak, Kimilnaz 2. Hele ikinciler. Catir catir cevap veriyor hatun bana bacak kadar boyuna bakmadan. 🙂

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne