*Bebeğinizle bol bol konuşmaya çalışın. Sevgi dolu sesinizi duysun.
*Bebeğiniz veya çocuğunuz büyüdükçe kendi kendine oyalandığı anlarda ona dokunmayın. Aklınıza bebek zekasını 300% artıran bir aktivite yapmak gelse bile ellemeyin. Yaptığı şeye (sizden özellikle yardım istemiyorsa) “öyle değil böyle yap” diye müdahale etmeyin. Tadını çıkarın. Bu serbest dakikalar ileride size serbest saatler olarak geri dönecektir.
*Ev güvenliğini küçümsemeyin. 5./6. aydan itibaren evinizde yere yatıp görebildiğiniz her tehlikeli delik ve çıkıntıyı erişilmez halde getirin.
* Bebeğinizi daha dönmüyor ve emeklemiyor etrafı korumasız yüksek yatağa veya kanepeye koymayın. Çünkü inanın bana o gün dönecek veya emekleyecek ve oradan düşecektir. Aynı şey “iki saniye arkamı dönüp dolaptan badi alacağım” mazereti için de geçerli (tecrübeden gelen tavsiyeler demiştim)
*Bebeğinizin çok ufak olduğunu düşünseniz de, daha aklı yok gibi de gelse, daha anlamıyor diye de düşünseniz onun sizden bambaşka bir insan olduğunu unutmayın. Aynı şeyler size yapılsa rahatsız olacağınız şeyleri bebeğinize de yapmayın. Giydirirken kolunu bacağını çekiştirmeyin, yemek yerken zorlamayın, ona haber vermeden hop diye rahat olduğu yerden kaldırıp bir yerlere götürmeyin…
Resim: Mary Cassatt, Young Mother Sewing.
Bu serinin devamı:
İlk annelik için tavsiyeler – I
İlk annelik için tavsiyeler – II
İlk annelik için tavsiyeler – III
tavs,yeleriniz için sağolun
36 haftalık hamileyim, Allah izin verirse kızımıza 2 hafta sonra kavuşacağız.
sevgiler
Gamze