İlk annelik için tavsiyeler – III

Jan 07, 2010 - 1 Yorum


Günlük hayat

*Gününüzü önceden programlamaya çalışın. Haftalık yemek menüsü ve günlük aktivite menüsü hazırlayarak düşünme işini salim kafa ile planlayabileceğiniz bir vakte (bir önceki gece?) bırakın.

*Günüzünü veya haftanızı planlarken sizin ve bebeğiniz için öncelik sıralaması yapın.

*Gününüz planınıza uygun gitmezse hayal kırıklığına uğramayın. Bir tek şeyi halletseniz veya bir tek hedefinizi başarsanız bile, gün boyu ne yapsam ne yapsam diye düşünüp hiçbirşey yapamamaktan iyidir.

*Her gün en az yarım saat ila bir saat arası çocuğunuza birebir dokunduğunuz, sarılıp öptüğünüz, onunla oynadığınız, konuştuğunuz bir vakit ayırın. Bundan sonra günün geri kalanında onunla uyanık kaldığı 6-8 saatin tamamını birebir geçiremezseniz suçlu hissetmeyin. (özellikle çalışan anneler için)

* Günlük hayata dair yapmanız gereken ne varsa çocuğunuzu da bunlara katın. Yaşı ve motor kabiliyeti müsaitçe ona da yaptırabilirsiniz. Bebeğiniz varsa ve uyanıksa iş yaparken yanınızda dursun, parallel oyun gibi ya sizi seyretsin veya o da kendi kafasına göre takılsın. Veya çocuk taşıyıcısında size eşlik etsin.

*Her gün en az 15-30 dk kendinize vakit ayırın. Bu vakti çocuğunuz uyurken veya eşiniz onunla oynarken kullanabilirsiniz. Ne yapacağınız size kalmış. Ama o vakti sadece sizin için sizi iyi hissettirecek birşeyler yapmak için kullanın.

*Uyku sizin için çok önemli ise uykunuzu öncelik haline getirin.

*Bazı şeyleri normal yollardan gerçekleştiremiyorsanız kalıpların dışına çıkmaya çalışın. Emzirirken kitap okuyun, bebeğinizi uyuturken kalçalarınızı çalıştıracak spor hareketleri yapın, bebeğiniz uyurken yanınızda olmanızı istiyorsa müzik çalarınızı alın gidin, hatta müzk çalarınızda sesli kitaplar olsun onu dinleyin, yemek yaparken bebeğinizi sırtınızda taşıyın, CD ye ninni veya pışpış kaydedip müzikçalar ile yatakodasına koyun.

Resim: Mary Cassatt, Baby’s first caress

Bu serinin devamı:
İlk annelik için tavsiyeler – I
İlk annelik için tavsiyeler – II
İlk annelik için tavsiyeler – IV


Etiketler: , ,
Kategoriler: Annelik

«       |       »




"İlk annelik için tavsiyeler – III" için 1 Yorum yapılmış.

  1. Hilal says:

    Pratik Anne,bazı şeyler maddeler halinde sıralanınca daha güzel oluyor. Tüm bunları yaşadım ve yaşıyorum. Ortak sorunlara çözüm önerdiğin için teşekkürler.

Bir Yorum Yazın