Mevsimlerden Roma ile sağlıklı beslenme

Dec 14, 2011 - 22 Yorum

Ben artık Sihirli Diyet aramıyorum, sağlıklı beslenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum diyorsanız, sizi İzmir Marşı ile Mevsimlerden Roma bloguna yönlendiriyorum. Esas amacın kilo vermek veya zayıflamak değil de sağlıklı beslenme ve spor olduğu ve bu yolla aynı zamanda ideal kilo ve fiziki görünüme ulaşılacağı fikrini uygulayan nadir programlardan biri Mevsimlerden Roma blogunun sahibi Mehtap Pasin Gualano’nun beslenme programı. Mehtap Hanım İtalya’da yaşayan bir doktor. Ben de kendisinin sessiz takipçi ve programın uygulayıcılarındanım. Mehtap Hanım liderliğinde iki kere toplu olarak belli bir tarihte bir çok kişi bu programa başladı. Bazı arkadaşlar katılımcıların gelişimlerini takip ettiler. Bu program ile çok insan beslenme biçimini kökten değiştirdi ve çok verimli sonuçlar aldı.

Bu programı – şu anda birebir uygulamasam bile – sevmemin ve kolayca benimsememin nedenleri şu:
1. Uygulanması çok kolay. Hele de aileniz var ise, herkesin damak zevkine uygun bir program ve tüm ev halkı bu yemeklerden yiyebilir.
2. Haftalık programlarda seçenek çok fazla. Bir günlük program ile, bir veya iki hafta boyunca hergün aynı şeyi yiyip baymıyorsunuz. Zaten amaç hergün farklı şeyler yiyip metabolizmayı şaşırtmak.
3. Mehtap Hanım, bu program ile en az haftada 3 gün, birer saatten başlayarak sporsal aktivite eklemenizi öneriyor.
4. Mehtap Hanım’ın programı sınırlı süreli bir program gibi gözükse de blogu detaylı okursanız aslına öyle değil. Her hafta uyguladığınız programlara dikkat ederseniz yavaş yavaş Mehtap hanım’ın iletmeye çalıştığı sağlıklı beslenme yöntemlerini anlamaya ve içselleştirmeye başlıyorsunuz. Kendisi de bunun program bitince bitmeyeceğini ve sürekli olması gerektiğini vurguluyor zaten. Bunların bir kısmını İşin Sırrı Dengede ve Mehtap’ın Kural Olmayan Kuralları yazıları özetliyor.

Bu da ilginizi çekebilir:  Başkalaşım

Mehtap Hanım’ın Anlıyorum ama Hak Vermiyorum yazısını çok ama çok seviyorum. Bahanelerinden kurtulamayanlara açık reçete. Muhakkak okumanız gerek.

Ben bu programı belli tarihlerde başlayan gruplar ile yapmadım. Kendi başıma kel alaka bir tarihte başladım ve 3 ay boyunca hafta hafta takip ettim. Siz de böyle yapabilirsiniz. İlla yeniden başlasın diye beklemenize gerek yok. Bugün başlayın. Kolaylık olsun diye, size aşağıda hafta hafta Mehtap Hanım’ın programının linklerini veriyorum. Sağlıklı beslenme piş, ağzıma düş diye buna derim. İnternet internet olalı böyle hizmet görmemiştir.

Mehtap Hanım’ın blogu sağlıklı beslenme konusunda inanılmaz zengin bir kaynak. Çok vaktiniz var ise Sihirli Diyet yazısından başlayın ve tek tek yazı ve  yorumları okuyarak başa gelin. Blogda aynı zamanda yorumlarda da çok güzel soru ve cevaplar var. Vaktiniz olursa onları da okuyun.

Eğer biraz daha motivasyona ihtiyacınız varsa başarı hikayelerine gözatın. Ör: #1, #2, #3, #4, #5

Şu anda bana Mehtap Hanım’ın programından yadigar kalan her kahvaltıda rokalı salata, öğle yemeklerimde yeşil sebze çorbası ve metabolizma çayı. Yeşil Sebze Çorbasını toptan yapıyorum. Hafta içi sağlıklı yemek alternatifi olmadığı zaman elimin altında hazır oluyor, kaçamağa geçit yok. Ayrıca çok lezzetli ve bana enerji verdiğini hissediyorum.

Mehtap Hanım’ın önerdiği ama şu anda uygulamadığım iki şey: Ara öğünler ve sabahları ekmek (gluten hassasiyeti başgösterdiği için Karatay Diyeti Usulü kahvaltı yapmak işime geliyor).

Mehtap Hanım’a internette herkesin ulaşıp faydalanabileceği bir ortamda böyle zengin bir kaynak oluşturduğu için ne kadar teşekkür etsek az. Aşağıda 2009 ve ve 2010’da yapılan gruplara verilen program listesi hafta hafta mevcut. Bu listeler tam haftabaşı ile örtüşmeyebilir. Bazı listeler bir önceki haftanın sonuna doğru verilmiş. Yazıları dikkatlice okursanız hemen çıkarırsınız. Zaten 5. haftadan itibaren otomatik pilota geçmeye başlıyorsunuz.

Bu da ilginizi çekebilir:  Doğumdan sonra Haşimoto teşhisi

MPG Programı #1
Bu ilk iki hafta
3. Hafta
4. Hafta
5. Hafta
6. Hafta
2. aydan sonra
3. aydan sonra

MPG Programı #2
İlk Üç Gün Cuma – Cts – Pazar’a denk getirirseniz daha kolay olur.
1. ve 2. Hafta
3. ve 4. Hafta
5. Hafta
6. hafta
7. hafta
8. hafta
2. ay

Genel bilgiler:

Kahvaltılar
Ara öğünler
Ramazan ayında sağlıklı beslenmek
Günlük Kalori İhtiyacı Hesabı I
Günlük Kalori İhtiyacı Hesabı II
Soru-Cevap II
Soru-Cevap I


Etiketler: , , ,
Kategoriler: Beslenme, Sağlık

Benzer Yazılar:
  • Ben Güzelim
  • Koca olsun, bu gece olsun
  • Bir kot, bir tişört
  • Spor konusunda öğrendiğim şeyler
  • Kilo vermek için en pratik yöntem

  • «       |       »




    "Mevsimlerden Roma ile sağlıklı beslenme" için 22 Yorum yapılmış.

    1. tosbagalarr says:

      Ben de bu pazartesiden beri Mehtap hanımın diyetine başladım iyi gidiyor sizin belirlediğiniz konuları da tekrar okuyacağım. Ben de yorumlara kadar baştan sona okuyorum. Umarım doğru yoldayım. Daha önce de keşfetmiştim bu bloğu ama diyet yapmak istemiyordum ne kadar hata etmişim keşke sınıflara başlayıp onlarla beraber yol alsaymışım neyse geç olsun güç olmasın

    2. berrak says:

      merhaba,
      ben de daha önce Mehtap hanımın programını uygulamıştım. insanı gerçekten dinç ve sağlıklı hissettiren bir beslenme şekli. şu anda hamileyim ve doğum sonrası yine bu program ile eski halime döneceğime inanıyorum. verdiğin linkler süper kolaylık olacak. teşekkür ederim.

    3. Deli Anne says:

      bi’ ben çözemedim Mevsimelrden Roma işini.. sanırım sitenin tanıtımına dair, işleyişine daha doğrusu bir giriş bilgisi lazım benim gibilere..

      • tosbagalarr says:

        Deli Annem 08 Kasım 2010 tarihli diyet düzeni ile başladım ama bütün siteyi okumakta kararlıyım.

      • Pratik Anne says:

        Neyini cozemenin Deli Annem, yardimci olalim. En basiti o verdigim diyet programlarindan birini sec, birinci haftadan itibaren okuyup uygulamaya basla. Vaktin varsa Sihirli diyet yazisindan okumaya basla. Isleyisi oyle.

    4. Esra says:

      Çok faydalı bir yazı yine Pratik Anne. Ben de diyet yapanlardan değil sağlıklı beslenme takıntısı olanlardanım. Sanılmasın her daim zararlı yiyeceklerden uzak durarım fakat yazdığın önemli bilgileri genellikle uygulamaya çalışırım. Bir de bağlantılar çok iyi olmuş, şimdi onlara bakmaktayım. Sevgiler

    5. İpek says:

      Ben geçen sene Aralık ayında tanıştım Mevsimlerden Roma ile. Nasıl motive oldum, nasıl uyum sagladım, şahaneydi. 5,5 kg. vermiştim taa ki yılbaşı akşamına kadar. O gece annemin kurdugu sofraya önce dayandım ama sonra ipin ucunu kaçırdım.Ertesi gün ve bir sonraki gün de kalan yemekleri yiyince içimdeki hayvan zincirinden boşandı, kıtlıktan çıkmış gibi yedim, ne motivasyon kaldı ne bir şey. Şimdi geçen seneden 9 kilo fazlam var. Ne olacak bilmiyorum.

      • Pratik Anne says:

        Zararin neresinden donerseniz kardir diyorum. Iki gunluk hata sevkinizi kirmasin. Herkes arada ipin ucunu kacirabilir.

      • Pratik Anne says:

        Bu arada aklima geldi eklemek isterim. Olaya diyet yapiyorum, diyeti bozdum diye bakarsaniz ipin ucunu kacirmak, motivasyonu kaybetmek ve bir daha tutamamak daha kolay oluyor. Saglikli yiyorum ama birkac gun kacamak yaptim diye bakarsaniz cok asiri sucluluk hissine kapilmadan geri donmesi daha kolay oluyor.

    6. Tuba says:

      Merhaba, Mehtap Hn i biliyorum, hatta simdi uyguluyorum, ikinci haftadayim. Bazen blogun icinde kayboluyorum, siz ne kadar guzel bir ozet yapmissiniz. Saolun, artik kaybolmam 🙂
      Listeleri duzenlediniz mi, ornegin bir ogun icin alternatifleri net olarak gorebilecek sekilde bir excel dosyasina. Bazen ben veya lari karistiriyorum. Eger boyle bir sey yapmissaniz bana gonderir misiniz?
      Tesekkurler, tekrar elinize saglik.

    7. Pinar onaran says:

      Bende sitede kaybolanardanim, o yuzden bu linkler c faydali bir eser olmus.
      Simdi insallah yeni yil hedefleri icine bunu alarak, takip etmek kaliyor!

    8. Dilek says:

      Merhaba,
      Mehtap hanimin sitesinde sizden bahsedildigini gorunce merak edip geldim.
      Gercekten internet internet olali boyle hizmet gormedi, elinize saglik linkler cok iyi oldu. Tum yazilarin tarihlerini nerdeyse ezbere bildigim halde yazilara geri donerken zorluk yasiyordum, artik istedigim zaman burdan bakabilirim, soranlari kolayca yonlendirebilirim. Ben Mehtap hanim ilk programini kaydolmadan yaptim. Evimizin beslenme duzeni kokten degisti, fazla kilolarimizdan kurtulduk ve cok daha saglikliyiz son 2 yildir. Eski duzenimizi hic aramiyoruz. Size cok kolay gelsin. Sevgilerle.

    9. yaseminnn says:

      Sevgili pratik annecim aklin yolunun bir oldugunu anladim bu yazinizla. ben yaklasik 3, 5 yildir sizin, 2 yildir da Mehtap hanimin takipcisiyim. İki siteden de oyle faydalandim ki gercekten sizlere tesekurler. Sevgiler

      • Pratik Anne says:

        Yasemin Hanim,
        Cok tesekkurler takipte oldugunuz icin. Umarim iyi gidiyordur. Saglikli gunler.

    10. Selen says:

      Ben de yilbasindan sonra baslayayim diyordum kendime. Ama bulunabilecek binlerce bahaneden biri iste.. neyse, hadi hep birlikte baslayalim, birbirimizi motive edelim. Ben beslenme konusunda cok katiyim ama spor konusunda ayni disiplini gosteremiyorum. Umarim bu vesileyle onu da asabilirim. olur olur.. di mi?

      • Pratik Anne says:

        Selen, Ben de spor konusunda cok disiplinliyim. Artik beslenme konusunda da fena degilim ama kacamak yapacaksam yediklerimden oluyor. Sporu resmen vucudum istiyor artik. Gun ici yapamasam bile gece gec vakit yapip yatiyorum. Bagimlilik gibi oldu. Bir de yazdigim gibi, grup arkadaslarima karsi da feci bir sorumluluk hissi var.

    11. k.i.s.d. says:

      Pratikannecim,

      Mehtap hanımın diyetini ondan habersiz, diyetisyen kontrolünde uygulamamın üstünden tam 3.5 sene geçti. O zaman 1.5 ayda 4 kilo vermiş ve akabinde hamile kalmıştım 🙂 Güzel zamanlamaydı.

      İyi ki yazdın bu yazıyıi zaten sağlılı yaşam yazılarını çaktırmadan okuyorum. 1-2 haftadır silkinip kendime gelmeye çalışıyorum. Saçma sapan yeme sebepli alınmış 5 kilom var. Küfür gibi gelebilir ama çok rahatsız ediyor beni bu kilolar. Tek sorunum hareket, sanırım dans etmek de koşmak kadar iyiymiş di mi? Bilemedim. Çok güzel harekete geçirici bir yazı. Hadi hayırlısı…

      • Pratik Anne says:

        Sevgili Kisd,
        Hareket harekettir. Onemli olan metabolizmayi harekete gecirmek. Dand diyorsan, Zumba DVD si falan edinebilirsin. Haber ver bana napiyorsun, nasil gidiyor.

    12. arzu says:

      Merhaba pratikanne,
      Mehtap hanımın blogunu daha dün keşfettim 🙁 e biraz da acelecilik var hemen blogun özetini çıkarmaya çalışıyordum ki zihnimde senin blogunu keşfettim.
      Mehtap hanıma ne kadar teşekkür edilse saygı duyulsa az ama senin bu hizmetin de cidden gözardı edilecek gibi değil 🙂
      Ellerine,emeğine yüreğine sağlık,teşekkürler…

    13. fearness85 says:

      süpersin pratik anne. isme yakışır bir yazı. bize büyük kolaylık sağladın:)

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Kitap Değerlendirme – Karatay Diyeti | Pratik Anne
    2. Bir kot, bir tişört | Pratik Anne
    3. Teşekkür ve yepyeni bir yıl bizi bekliyor | Pratik Anne

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne