Bir kot, bir tişört

Dec 29, 2011 - 28 Yorum

Ortaokula giderken Demet Şener ile aynı sokakta oturuyorduk. Gerçekten – benim fikrime göre – güzel bir kızdı. Doğal hali zaten güzeldi ve hatta belki rötuşlu halinden daha güzeldi.

Sabahları okula giderken karşılaşmamızın dışında bazen Çekirge caddesinde (Bursa’da büyümüş ve Bursalı okurlarıma selam olsun) yürürken de karşılaşırdık. Cidden oldukça havalıydı. Ama – benim hafızamda kalan – öyle çok süslü ve boyalı değildi. En sade hali bile kafayı döndürür baktırtırdı kendine. Hafızamda en net yer eden (Üzümcan, yanlış veya eksik yerler varsa doldur canımcım), belki sadece bir belki iki kere, caddede denk düştüğümüzde kendisinin sadece bir kot ve beyaz t-shirt lü halinin bile ne kadar güzel olduğuydu. Sadece o değil, kendine güvenin verdiği alım ve havası da ayrıydı. Kendi kendime “esas güzellik bu olsa gerek. Sadece basit  bir kot ve bir t-shirt giyip üstüne yakıştıracaksın.” demiştim. Arkadaşıma da söylemiş olabilirim.

Kafamda o zamandan yer etmiş demek ki. Aklımda kendim içim bir güzellik kıstası varsa, bu sadece bir kot ve bir t-shirtle kendimi beğenmem olmuştur. Süs yok, boya yok, açılıp saçılmak yok, oramı buramı kapatayım örteyim yok. Kendini o sade haliyle beğenen insanın güveni de dışarı vuruyor diye düşünüyorum.


Sonunda o noktaya ulaştım. Üstüne üstlük o kotla t-shirt ü çıkarttığım zaman da gurur duyacağım, sağlıklı bir vücudum oldu. İşin komiği buna herkesin tam tersine tam kışın ortasında, sene sonunda ulaştım.

Bir aydır bu yazıları okuyanlarınız belki “İyi de bize ne kotun t-shirt ün. Şöyle sağlıklı yedin, böyle spor yaptın, çok mu merak ediyorduk” diyebilirler. (Allahtan böyle mesajlar gelmedi ama annelik ve çocuklarla ilgili yazılarınızı özledik diyenler olmadı değil.)

Bu da ilginizi çekebilir:  Bebek mi istiyorum, çocuk mu?

Son 1.5 senedir inişli çıkışlı devam eden başkalaşım maceramın son 5 ayında kendimi öyle farklı bir noktada buldum ve bu noktada kendimi öyle iyi hissediyorum ki, bütün bunları yazmamın amacı, aynı enerjiyi okurlarıma da aktarmak ve açıkçası sizlerden de aynı yöne gitmek isteyen varsa destek olmaktı. İnsanın fiziken ve ruhen hafif ve rahatlamış olarak hissetmesi kadar güzel birşey var mı? Ben de işe bu yüzden bunları sizle paylaşmak ve istedim.

Kot ve t-shirt benim geldiğim son nokta değil. Kendi yediğime ve sağlığıma dikkat ettiğim kadar aynı bilinci çocuklarıma ve ailemin geri kalanına da aşılamak ve aktarmak istiyorum. Çocuklarımın kendilerine iyi bakarak, sağlıklı ve kendilerinen memnun ve mutlu kişiler olmalarını istiyorum. Oğlum ve kızımın tatlı, şeker ve çikolata ile sanal mutluluk yaşayan kişiler olmamaları, benim lise ve üniversite dönemlerinde geçtiğim sancılı yollardan geçmemesi için elimden geleni yapacağım.

Güzel ve lezzetli yemek yemek çok zevkli birşey kabul ediyorum. Ama bu illaki sağlıksız olmak zorunda değil. Günlük programın içine sporu sığdırmak da imkansız değil.

Umarım başkalaşım yazılarım sizlere, özellikle yeni yıl hedefleri arasında KİLO VER veya ZAYIFLA olanlara ama yine de hep sağlıklı beslenip, aktif kalarak vücudunu sağlıkla korumak isteyenlere faydalı olur, ışık tutar, ilham verir.

Mevsimlerden Roma‘yı takipte olun. Destek ve kontrol arayanler Facebook grubumuza katılabilirler.

Sağlıklı olun, sağlıklı kalın 🙂

Foto 1: Aynı kapri pantolon ile Haziran 2011’de çekilmiş fotom ve bu haftabaşındaki fotom.
Foto 2: Nisan 2010’da almak zorunda kaldığım 14 beden pantolonla şu anki halim ve şimdi girdiğim 8 beden kotum.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Güzellik, Sağlık

Benzer Yazılar:
  • Koca olsun, bu gece olsun
  • Spor konusunda öğrendiğim şeyler
  • Kilo vermek için en pratik yöntem
  • Sağlıklı beslenme ve aktif yaşam kardeşliği
  • Mevsimlerden Roma ile sağlıklı beslenme

  • «       |       »




    "Bir kot, bir tişört" için 28 Yorum yapılmış.

    1. gul says:

      Feci ilham ilham harikaaaa

    2. tosbagalarr says:

      Benim de en sevdiğim kombinlerden biridir. Size de çok yakışmış. Ne diyelim darısı başımıza olsun

    3. Çok kilolu değilim ama şu sigarayı bırakmamdan dolayı aldığım 3 kiloyu verebilirsem çok iyi olacak.Ama yapıştı sanki üzerime veremiyorum bir türlü 🙁

      • Pratik Anne says:

        Sigarayi birakmaniza cok cok sevindim. Harika. O son 2-3 kilo benim icin de zor. Yavas yavas. Kilo olayini biraktim, artik fazla yaglar nerede oraya odaklandim. Kolay gelsin.

    4. ekoanne says:

      amaaaaaaaaaaaaaan inanamıyorum Burcu. yemin ederim cok kıskandım. bittim kıskanclıktan. ben de inmek istiyorum neler yaptıgını tekrar okuycam. sen de paylasmaya devam et.

    5. ekoanne says:

      bir kot bir tshirt gercekten harika gorunur guzel bir vucutta sen de harika olmussun Burcu.

    6. Esra says:

      Harikasın pratik anne. Ben severek okudum ve okuyorum başkalaşım yazılarını. Bu kadar sevmemin nedeni kilo verme kaygım değil kesinlikle, sağlıklı beslenmeyi ve yaşamayı ilke edinmiş olman. Çok şey öğreniyorum senin tecrübelerinle.
      bu arada harika görünüyorsun bir kot bir tişörtle ama demet şenerin şimdiki hali için aynısını söyliyemicem nedense 🙂
      iyi seneler dilerim.

      • Pratik Anne says:

        Cok tesekkurler Esra Hanim, Ben de sizlere iyi seneler diliyorum. Saglik ve mutluluklar.

    7. ebru says:

      ben de o “zayıfla” hedefi olanlardanım ama geçen sene mevsimlerden roma.yı takip edip 8,5 kilo verip hepsini geri alınca açıkcası tekrar başlayamıyorum. spor zaten yapamıyorum ama her öğlen yürürdüm, onu bile yapacak hevesim kalmadı…

    8. gezicini says:

      bir kot ve tişört haline bayıldım. darısı başıma inşallah!
      nice sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar dilerim!
      sevgiler
      gorki

    9. Harikasın Pratik Anne. Sağlıklı yaşama başlamak isteyenlere ilham veriyorsun.

    10. GeCe says:

      sağlıklı bir vücut elbetteki amaç ama böyle gözle görülür sonuçları da insanı çok motive ediyor hani, harika bir sonuç gerçekten tebrikler

    11. Myra says:

      tebrik ederim. azmin zaferi gerçekten.

      sevgiler.

    12. sitare says:

      iyi de burcu sen zaten zayıfmışsın,aşırı zayıflamışsın.ben şahsen aşırı zayıf hatun sevmem.yani karım,sevgilim olsan tabi ben de erkek olsam bu ne ya elim kemiğe çarpıyor derdim:)))

      demek bursalısın hımm.demet hatun da vay be.ben bursada oturuyorum.selamını aldım.ve aleyküm selaaam.

      • Pratik Anne says:

        Sevgili Sitare,
        Ilk basladigimda asiri sisman olmadigimi biliyorum. Zaten kendimi oyle bir noktaya salip goturmemek icin basladim buna. Serinin basinda yazmistim. Boydan kurtardigim icin herkes sayif oldugumu dusunuyor(du). Ama 12 beden pantolona giremiyordum. 14 bedene cikmistim. Onu ben biliyorum. Su anda asiri zayifladigimi dusunmuyorum. 1.78 boya 65 kg ve 8 beden bence normal. Belim 68 cm, kalca 95. 0 beden degilim yani. Esimin eli de kemige carpmiyor, hala et but var, merak etmeyesin. 🙂 Bursa’ya selam.

    13. sitare says:

      haaa pardon o zaman güzelim bu boya bu kilo iyi evet.zayıf ama kemik değil doğru.o zaman gönülden tebrik ederim güzelim.

    14. Lemoni says:

      Tebrik ederim, 5 ayda harika bir is cikarmissiniz. Dogumdan sonra 7.5 ay gecti ve uzerimde 7 kilo var eskisine gore. 1.64 boy, 57 kilo. Kiyafetler topluyor ama kotu cikardigimda kendimden memnun degilim. İse basladim, aksam gec geliyorum ve oglumu yatirdiktan sonra bi dus alacak dermani bile bulamiyorum. Bir de hala emziriyorum. Cok yemiyorum ama cok da dikkat etmiyorum. Emzirme doneminin bitmesini beklemeliyim sanirim degil mi? Bebegim kac yasina geldikten sonra acaba biraz rahatlar da kendime bakarim?

    15. evrenerdem says:

      tebrık ederım, süper olmuşsunuz. ben 18 aylık bır anneyım ama sıtenızı yenı keşfettım. olsun…gec olsun güc olmasın, değıl mı?

    16. Uzumcan says:

      Yazının Demet Şener’le ilgili kısmını teyit ediyorum, kot ve beyaz tişört insanıydı o sıralar.

      Senin her halin güzeldir pratik anne 🙂

    17. Pinar onaran says:

      Cok tebrik ediyrum, gercekten ilham veriyorsunuz. Bende fitnesspal ile basladim, aralik ortasindan beri 2 kg gitti bile, geriye kaldi 8 kg…

    18. Ayça says:

      hadi darısı başıma.. gerçi geçen seneden beri 8 kilo verip 3 kilo aldım ama bakalım neler olacak 🙂

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne