İlk annelik için tavsiyeler – II

Jan 06, 2010 - 1 Yorum


Herkesin doğrusu farklıdır:

*Sınavda ilk aklınıza gelen cevap doğrudur derler ya, sizin de çocuğunuz için en doğru cevap veya karar annelik içgüdünüzün söylediğidir. Annelik içgüdülerinize güvenin.

*Eğer mutlu ve iyi bir çocukluk geçirdiyseniz ve sonuçta kendinden memnun ve mutlu bir yetişkin olduysanız annenizin tavsiyelerine kulak verin. Muhtemelen ilk tepkiniz “şimdi herşey farklı” diye reddetmek olacak ama eğer sizde sonuç olumluysa anneniniz doğru birşey biliyor demektir. Aynı şey eşinizin annesinin tavsiyeleri için de geçerli.

*Araştırmacı kişiliğiniz olabilir veya olmayabilir ama size söylenen, okuduğunuz veya e-maille gelen bilgilerin kaynağını ve bunları söyleyen yazan kişilerin güvenilirliğini, yeterliliklerini kontrol edin. En basitinden bir google araması yeterli olacaktır.

*Çocuğunuza ve kendiniz için uygun olmadığını düşündüğünüz doktor, hastane, bakıcı, ders, kurs veya okulu anında bırakın veya terkedin. Piyasa ekonomisinde yaşıyorsak, birçok seçeneğimiz var demektir ve konu özellikle çocuğumuzken işini iyi yapmayanlara tahammül etmek zorunda değilsiniz.

*Sizi yargılayanlara gülün geçin. Hayatınızı kolaylaştıracak tavsiyeleri olanlara kulak verin.

*Negatif enerji saçan ve negatif enerji yüklenerek yaşayan insanlardan uzak durun. Duramıyorsanız bile “he-he” deyip kafa sallayın. Bu insanlar genelde kendi veya tanıdıklarının çocukları ile ilgili korkunç hikayeler ve hurafeler anlatarak veya sizin birşeyleri beceremediğinizi ima ederek veya direk söyleyerek kendilerini belli ederler. Karşı çıkmanız, tartışmanız onları korükleyip negatif enerji dolmalarına ve mutlu olmalarına neden olur. Umursamazsanız sizden negatif enerji alamayacağını farkedip başka yerlere musallat olmak üzere sizi de rahat bırakırlar (umuyorum).

*Yukarıdaki tavsiyem blog sahibesi anneler için de geçerli. Negatif yorum(lar) geldiğinde bıy bıy bıy mantıklı cevaplar vermeye, laf anlatmaya kalkıp vakit harcamayın. Anlayacak sahsiyet olsa zaten o yorumu yazmazdı değil mi?

Resim: Mary Cassatt, Sleepy

Bu serinin devamı:
İlk annelik için tavsiyeler – I
İlk annelik için tavsiyeler – III
İlk annelik için tavsiyeler – IV


Etiketler: , ,
Kategoriler: Annelik

«       |       »




"İlk annelik için tavsiyeler – II" için 1 Yorum yapılmış.

  1. Ozgeee says:

    Dediğin gibi kesinlikle "İçgüdü" çok çok önemli.
    5 aylık bebeği olan bir anne olarak aklıma yatmayan hiç bir medikal tavsiyeyi veya kitapta yazanı uygulamaya kalkışmadım. Hem aklıma, hem gönlüme yatmalı.
    Ayrıca isterse doktorum önersin,farketmez, içime sinmeyen her önerinin, yöntemin ardından, tereddüt etmekte haklı olduğumu gösteren ipuçları karşıma çıktı.
    Demek ki, ben çocukken annem dediğinde çok kızdığım üzere:"Niyesi yok, anneler bilir." 😛

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne