Bebek beslenmesi – Bebekler için yoğurt tarifi

Oct 08, 2008 - 4 Yorum


Yine altıncı ayda başladığımızı varsaydığımız katı gıdalara 7. ay civarı yoğurt katmanızı tavsiye ediyorum. Sabah kahvaltı, öğle vakti sebze ve de akşamüstü uykusundan uyanınca bir ufak kase yoğurt bu ay için ideal bir menü.

Yoğurdun da en sağlıklısı evde taze günlük yapılanı. Evde herkes yoğurt seviyorsa orta boy cam kavanoza, sadece bebeğe ayrı hazırlanıyorsa kullanılmış ve boşalmış bir bebek maması kavanozuna hazırlayabilirsiniz.

Tarifler şöyle:

Bebek maması kavanozu ile yoğurt tarifi

Temiz kavanoza süt doldurun ve sütü cezveye aktarıp bir taşım kaynatın. Kaynamış sütü tekrar kavanoza alıp 41 C dereceye kadar soğumasını bekleyin. 41 C derecede tahta kaşıkla daha önceden dışarıda ılınmaya aldığınız bir tatlı kaşığı yoğurdu süte çalın ve karıştırın. Kavanozun ağzını kapatıp, etrafını havlu, yün hırka veya atkı gibi sıcak tutacak giyeceklerle sararak sıcak bir köşede en az 4 saat mayalanmasını bekleyin. Akşamdan yaparsanız sabah ilk iş kavanozu sarıldığı yerden çıkarıp buzdolabına koymak olsun.

Orta boy kavanoz ile yoğurt tarifi

Temiz kavanoza süt doldurun ve sütü cezveye aktarıp bir taşım kaynatın. Kaynamış sütü tekrar kavanoza alıp 41 C dereceye kadar soğumasını bekleyin. 41 C derecede tahta kaşıkla daha önceden dışarıda ılınmaya aldığınız bir veya bir buçuk çorba kaşığı yoğurdu süte çalın ve karıştırın. Kavanozun ağzını kapatıp, etrafını havlu, yün hırka veya atkı gibi sıcak tutacak giyeceklerle sararak sıcak bir köşede en az 5-6 saat mayalanmasını bekleyin. Akşamdan yaparsanız sabah ilk iş kavanozu sarıldığı yerden çıkarıp buzdolabına koymak olsun.

Ufak püf noktaları

*Sütü ve mayalık yoğurdu organik alırsanız yoğurdunuz da organik olur.

*Mayalık yoğurdu süte tahta kaşıkla çalın.

*Sütün bir kısmını Amerika’da mevcut half and half (yani yarı süt yarı kaymak krema) olarak koyup bol yağlı yapabilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir:  Çocuklara sağlıklı beslenme bilinci aşılamak

*Kaynamış sütü kavanoza boşalttığınızda soğuması için saracağınız ortülerde bekletebilirsiniz. Böylece hem kavanozun soğuması çabuklaşır hem de örtüler kavanozdan ısı almış ve hazırlanmış olur.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Beslenme

Benzer Yazılar:
  • Bebek beslenmesi – Yeme alışkanlıkları
  • Bebek beslenmesi – Sebze ve meyve püreleri
  • Bebek beslenmesi – Tahıllar, kahvaltılar, muhallebiler
  • Bebek beslenmesi – Katı gıdalara geçiş
  • Düzen nedir, ne değildir? – II

  • «       |       »




    "Bebek beslenmesi – Bebekler için yoğurt tarifi" için 4 Yorum yapılmış.

    1. Anonymous says:

      iki cocuk arka arkaya geldigi icin evde onlara yogurt yapmayi 2.5senedir birakmadim… ama ben hic tahta kasik kullanmadim??? acaba neden tahta kasik? bi de biz yogurda 6. ayda gectik hemen… ve benimkilere sade yogurdu alistirdigim ya da onlar oyle sevdigi icin hic meyve puresi koymadim… simdi bile oglum da kizim da gunde iki yetiskin kasesi yogurt yiyorlar hem de sade…

      olcu olarak senin olculerinden yaptim ben de… bazi yerlerde orta boy kavanoza bir cay kasigi yogurt diyor ama asla tutmuyor o yogurt….

      aaa bi de ben 1 yasina gelinceye dek formula mamadan yogurt yaptim. bir yasindan sonra sutten yapmaya basladim…

      ayse

    2. nalan says:

      Sevgili pratik anne kızımın doğum hazırlığı öncesi ve devamında had safhada bilgilenip yararlandığımız blogundan bu yazımda söz edip küçük bir alıntı yaptım.yazının tamamını vermedim.çünkü izin almaya fırsat bulamadım umarım kızmazsın.http://nalanevi.blogspot.com/2008/10/torunun-doumunu-beklerken-internetten.html
      gelş amacım sende okuyup gittiğim leacho dan kaydettiğim çocuklar için oyun minderleri,bebelere emzirme yastıkları gibi resimlerin linkini bulmaktı.
      dil bilmediğimden adresi bulup gittim ama aradığım bölümlere giremedim.
      ama o arada söz ettiğim yazıyı tekrar okuyup bir bölüm aktardım.
      sana teşekkür ve sevgiler bırakıyorum,güzel çocuklarını öpüyorum

    3. süki says:

      bu yogurdu kac gün kullanabiliriz?

    4. endaksi says:

      oç yoğurt yapma seti ile yapıyorum ben.çok lezzetli oluyor.öneririm
      http://aocistanbul.com/2012/12/11/aoc-sut-ve-mayasiyla-evde-yogurt-yapma-seti/

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Ev yapımı yoğurt tarifi | Pratik Anne

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne