Turkish Moms in Motion yine desteğimizi bekliyor

Aug 17, 2007 - 3 Yorum

Bu yazı Emzirme serisinden sonra pek anlamlı gelecek.

Geçen sene Türk Anneler Yürüyor yazımda bahsettiğim 3 can anne bu sene bir artarak 4 kişilik Turkish Moms in Motion ekibi olarak Avon Meme Kanserine karşı yürüyecekler. Benim de geçen seneki yürüyüşten tadı damağımda kaldı ancak bu sene mazeretim var.

Amerika’da yaşayıp internet üzerinde bir forumda birleşen bu dört anne, 6-7 Ekim de 2 gün boyunca işlerini güçlerini ve ailelerini bırakıp 40 mile yakın yol yürüyecekler. Bu yürüyüş aracılığı ile de meme kanserine karşı araştırmalara ve tedavi imkanlarına fon yaratacak bağış toplayacaklar.

Biz kendilerine destek olmak için kendilerinin Turkish Moms in Motion sayfalarından bağış desteği yapabilir ve de yürüyüşün olduğu haftasonu belirlenen parkurda kendilerine tezahürat ile destek olabiliriz. Bu onların çabalarına vereceğimiz bireysel minik destek birleşip kocaman bir kütle olacak. Geçen sene kendi bağış kampanyamdan biliyorum. Aman “3 kuruş 5 kuruş, şimdi cimri demezler inşallah” falan gibi evhamlara hiç gerek yok inanın. Kimse kimsenin hesap çetelesini tutmuyor. Aksine azar azar da olsa ne kadar çok kişi bağış yaparsa daha çabuk toparlanıyor.

Bir diğer konu da MEME KANSERİ HAKKINDA BİLİNÇLENDİRME. Bu tarz yürüyüşlerin ve kampanyların en önemli kısmı bu hastalığı duyurmak, kendi kendine meme muayenesini ve erken teşhisin önemini bangır bangır herkese yaymak. Lütfen bu konuda Her ay meme kontrolünüzü yapıyor musunuz? yazımı da okumadan geçmeyin.

Bu gibi sosyal aktivitelerin benim için önemi çok büyük. Meme kanserinin (ve bir de gelecek sene çocuk hastanelerini hedefliyorum) biz bayanlar ve anneler olarak hayatımızdaki önemi (ve riski) ayrı. Fakat bir birey ve anne olarak bu tarz topluma geri verebildiğim ve bu gibi amaçlar üzerine çalışan arkadaşlara destek verebildiğim zaman kendimi bir iş yapmış gibi hissediyorum. Bilirsiniz işte, “Bugün muhim bir iş yaptım yahu!” dedirten tatmin. Ayni zamanda bağış için ayrılmiş bütçem “başımın gözümün sadakası” olarak hayırlı yerlere gidiyor. Nereye, ne için gittiğini biliyorum.

Ben bu can annelerin ayaklarına sağlık dilemek istiyorum. Nazar boncuklu t-shirtlerinizle bizlerin gurur kaynağısınız. Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Bu hastalıktan muzdarip olanlara da Allah’tan acil sifalar diliyorum. Annelerin, anneannelerimizin, kızlarımızın, gelinlerimizin, teyzelerimizin, halalarımızın, komşu teyzelerin ve arkadaşların meme kansersiz bir dünyada yaşaması ümidi ile…

Sağlıcakla kalın.
Turkish Moms im Motion ekibine destek olmak için tıklayın
Bu da ilginizi çekebilir:  Pratik Annem Bloguna Bahar Geldi

Etiketler: , ,

Benzer Yazılar:
  • Annelikte modaya uyuyor musunuz?
  • “Anne olmak arkadaş çevresini 8 kişi büyütüyor”muş
  • Koca olsun, bu gece olsun
  • 2011’in en iyileri
  • Bir kot, bir tişört

  • «       |       »




    "Turkish Moms in Motion yine desteğimizi bekliyor" için 3 Yorum yapılmış.

    1. Açalya says:

      Can-i gonulden destekliyorum…ben de seneye 50 millik MS yuruyusune katilmak istiyorum. Benim icin de bunun anlami buyuk.

    2. SELIN says:

      HEMEN BAGLANIP BAGIS YAPICAM COK BUYUK IYILIK YAPIYOSUN ASLINDA ARACI OLMAKLA BU KONULARA YURUYUSE EGER IMKANIM OLURSA KATILMAYI COK ISTIYORUM filiz

    3. www.edasuner.com says:

      henüz anne değilim aday da değilim ama allah nasip ederse ilerde olacağım ve sayende çok şey öğrendim bende destekleyeceğim canım bana da beklerim artık bir gel ya 🙁

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne