İyi Cüceler Kitap Evinde çocuk kitabı avı

Aug 28, 2012 - 4 Yorum

Türkiye’ye geldiğimde hem blogda, hem de instagramda kitap alışverişi için fikrinizi sormuş ve verdiğiniz tavsiyeler üzerine güzel bir liste oluşturmuştum. Aynı zamanda İstanbul’da kaldığımız süre içinde çocukların ilgisini çekecek ve eğlendirecek gezilecek ve ziyaret edilecek yerler peşindeydim. Bu iki amaç bir araya geldi ve İyi Cüceler de salı okumalarından birine gitmeye karar verdik.

Sabah bisiklet turumuzu yaptıktan sonra soluğu İyi Cüceler‘de aldık. Biz vardığımızda okuma saati başlamıştı. Çocukların çoğu kendilerini “Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kızdan‘a kaptırmışken, biri de yumuşak yapı blokları ile inşa halindeydi.

Bizimkiler okuma saatini çok kaale almadılar açıkçası. Daha çok yeni, yepyeni ve enteresan şeylerle dolu dükkânı keşif derdindeydiler. Önce oyuncak kısmında “anne bunu al, hayır bunu al” diye çıldırdılar.

Birer oyuncakta karar kılıp, kasanın yanında güvenli ellere teslim ettikten sonra, onların ellerine birer kitap tutuşturup okumaları için mini sandalyelere oturttum.

O arada ben kendimi çocuk kitapları ile dolu denizin dalgalarına kendimi bıraktım. En sevdiğim, kitapçıda bir hazineye rastlamanın ümidi ile raflarda kaybolmaktır. Bu arada aradığım türde kitaplar özel olarak seçilip önüme konuyordu. Raflarda kaybolup, uzun uzun kitap aramak güzel ama aradığını tarif ettiğinde “stoğu kontrol edeyim” diye bilgisayara yönelme veya “Ben 4-5 yaş çocuğu için uzay konulu, resimli kitap arıyorum” dediğinde boş bakışlarla karşılaşmak yerine 3 değişik seçenek sunulması da büyük rahatlık. Çocuklar rahat durmuyorsa “ters bakmazlar nasıl olsa herkes çocuklu” diye rahat rahat dolanmak ve(ya) çocuklara uygun ıvır zıvırla oyalayabilmek da ayrı bir güzellik. Hem resimli, hem de ilkokul 1-2 sınıf seviyesinde çok güzel kitaplar aldık.

Yanımda bazı anneler “bak olmadık işler peşinde‘nin bunlar” diye kutukafa kutusunu kurcalıyorlardı.

Bu da ilginizi çekebilir:  Kitap Değerlendirme - Kırmızı fili gördünüz mü?

Biz de Made by OIP posterlerimizi aldık. Bizimkiler özellikle kutukedi istediler. Ben Kıpırcan’dan Kutu starwars karakterlerini seçmesini beklerdim ama kutukedi seçti.

Aldığımız oyuncaklar ise çocukların favorisi oldu. Benim favorimse Etch-a-sketch. iPad’i falan bırakın, etch-a-sketch ile saatlerce oyalanan yavru neler neler yaratıyor hayrete düşersiniz. Kımılnaz’in seçimi tabiki prensesler yönünde oldu. Mıknatıslı ve mini kitaplı prenses şatosu oyuncağı aldı.

Son olarak İyi Cüceler‘in etkinliklerini takip edin. E-mail iletişim listesine üye olursanız, etkinlik duyuruları geliyor.  Origami, uçurtma, elişi, t-shirt boyama ve ebru gibi atölyelerin dışında okuma saatleri var. Bu Perşembe, 30 Ağustos Zafer Bayramı için çocuklara özel etkinliği kaçırmayın derim.

İyi Cüceler
Caddebostan Plaj Yolu Selen Apt. 8A Caddebostan Kadıköy İstanbul
e-posta: info@iyicuceler.com

İYİ CÜCELER ve DEVLER için ZAFER BAYRAMI ETKİNLİĞİ

İyi Cüceler Kitabevi, bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı keyifli bir atölye etkinliği ile kutlamaya hazırlanıyor. 3-12 yaş grubu çocukların ve ailelerinin birlikte katılabilecekleri atölye çalışmasında çocukların ve ailelerinin bu önemli günü unutamayacakları şekilde yaşamaları hedefleniyor. Atölye çalışmasında, drama yöntemi kullanılarak çocukların algılayabilecekleri bir anlatım ile “Kurtuluş Savaşı’nın ve bağımsızlığın anlamı” oyun eşliğinde bir etkinlikle canlandırılacak. Devamında da, İyi Cüceler’in(Çocukların) ve Devlerin (Anne-Baba-Diğer Yetişkin) ellerinden bu etkinlik sonrası dahi hiç düşürmeyecekleri ahşaptan yap-boz Türkiye Haritaları’nın zımparalanıp boyayacakları bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Söz konusu çalışma, DEDİO Yaratıcı Eller Atölyesi tarafından İyi Cüceler Kitabevi için geliştirilip özel olarak uygulanacaktır.

Zaferi ve bağımsızlığı önemseyen, yeniden hatırlamak ve yaşatmak isteyen tüm İyi cüceleri ve Devleri İyi Cüceler Kitabevi’ne bekliyoruz.

 

Ücret:20 TL

Yaş Grubu: 3-6 (Aile ile)

7-12 (Kendi Başına/Dilerse Aile ile)

Süre: Etkinlik yaklaşık 1 saat 15 dk ile 1 saat 30 dk arası sürmektedir.

11:00-12:30

16:00-17:30

Bilgi ve rezervasyon için 0216 385 91 11 ve info@iyicuceler.com”


Etiketler: , ,

Benzer Yazılar:
  • Bu senenin Türkçe çocuk kitapları alışverişi
  • Kitap Değerlendirme – Kırmızı fili gördünüz mü?
  • “Yorgun Dünyamız” kitabını kazanan okurlar
  • Hediye Kitap – Yorgun Dünyamız
  • Evimizdeki sonu gelmeyen dağınıklığın sorumluları bulundu

  • «       |       »




    "İyi Cüceler Kitap Evinde çocuk kitabı avı" için 4 Yorum yapılmış.

    1. fatma says:

      merhaba,
      etkinliğinize bayıldım ve özendim. Malesef İstanbul dışında küçük şehirlerde böyel kitapevleri ve etkinlikler bulmak zor.
      Acaba alışveriş listenizi paylaşırmısınız, böylece biz de internet siparişi ile edinmiş oluruz.
      Teşekkürler…

    2. Seyma says:

      Merhabalar ben Ankara’da yasıyorum ve bu tarz etkinlikler yapılan yerler arıyorum.okuyucularinizdan ve sizden yardım bekliyorum.simdiden teşekkürler.

    3. Seyma says:

      Merhabalar.yazinizi görünce çok özendim.ankarada bu tarz etkinlikler yapılan yerler var mı acaba bilen varsa ve bana yardımcı olursa çok sevinirim simdiden teşekkürler.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne