Çocuklar için dekoratif ranza perdeleri

Sep 05, 2012 - 3 Yorum

Çocuklara ranza aldığımızdan beri, internette benzerlerini gördüğüm bu tip ranza perdesi dikmek istiyordum. Kafamda hangisine, ne konulu perde yapacağım hakkında bir fikir vardı.

Önemli olan uygun kumaşı bulmaktı. Kıpırcan’a tabi ki uzay konulu bir perde yaptım. Kumaşı pazen. Aslında tam istediğim gibi bir desen bulamadım. Esasen daha evvel gömlek diktiğim siyah üzerine galaksi desenli kumaşın mavi veya lacivertini arıyordum. Onu bulamadım ama yine de güzel oldu. Bu arada kumaşları alırken çok büyük ve dersimi aldığımı umduğum çok büyük bir salaklık yaptım. Yaklaşık 7 feet (2 metreden biraz fazla) ölçtüğüm halde, gidip 7 yard (6,5 metreye yakın) kumaş istedim. Kadın topu pat pat çevirip kumaşı açarken de jeton düşmedi. Mavi kumaş için çok önemli değil, çünkü hem ucuzdu, hem de başka şeyler yapılabilir. Ama kelebekli kumaşta bu salaklığın cezasını ağır ödedim. Önce yatağın ölçülerini aldık. Dikiş payını da hesaba katarak kumaşı kestim.

Pencere yerlerini kestim.

Yerine tül diktim.

Sonra yine Kıpırcan’a diktiğim gömleklerden birinden artan kumaştan roketleri kesmistim. Onları da perdeye yerleştirdim ve diktim. Tavana çengel asmak istemediğim için perdenin kenarlarını çekerken, içine ince uzun tahta çubuk geçecek genişlikte çektim. Bir de çubuklar içe devrilmesin diye cırtlanabilen (velcro) bant ekledim. Bu bantları da ranzanın köşe tahtalarına bağladım.

Kımılnaz’ın yatağı alt katta olduğundan onun perdesi daha farklı oldu. Üst ranzanın altındaki tahtalara tutturmak için yine cırtlı bantlar ekledim. Bir de giriş çıkış kısmını kapı şeklide yaptım.

Pencere altına keçeden saksı ve tül eklediğim pencerelerine Kımılnaz’a diktiğim elbiselerin artan kumaşlarından kırptığım çiçekleri, kumaş yapıştırıcısı ile yapıştırdım.

Herşey bitince, çocuklar evde yokken perdeleri taktım ve onlar gelince “Taa-daa” diyerek gösterdim. Dikerken beni seyrediyorlardı, o yüzden büyük sürpriz olmadı ama yine de bir sevinç gösterisi ve biraz minnettarlık bekliyordum. Bekledigimin aksine kıyamet koptu. Kıpırcan, “niye Kımılnaz’in perdesinin kapısı var da, benimkinin yok?” diye tutturdu. Teknik olarak, onun yatağına Kımılnaz’in ki gibi önden değil yandan girildiği için bunun çok zor olduğunu anlatmaya çalıştım ama ikna edemedim. Bir süre onun perdesini çıkardım, sadece Kımılnaz’ın ki kaldı. İçimden perdeyi kafasına fırlatmak geçti ama “Ya sabır!” çekerek sakin kalmaya çalıştım. Sadece, “O kadar uğraştık da bana reva gördüğün teşekkür buysa, sana perde merde yok” hissiyatım dahilinde bir süre perdesini bir kenara kaldırdım ve ellemedim.

Bir süre sonra tekrar vaktim olunca ek parça kesip, bir şekilde kapı yaptım. Yamuk duruyor ama kapı var mı? Var. Çocuklar perdelerini çok sevdiler.

Siz de çocuğunuzun sevdiği temalara uygun olarak böyle perdeler dikebilirsiniz. Kendi yatağına yatması için teşvik veya cezbetme metodu olabilir. Oyun odası havası verdiğinden kendi yatağına karşı, çocuğunuzun tedirginliğini azaltabilir. Çocuğunuz ranzada yatmasa bile Kıpırcan’in üst kattaki yatağına uyguladığım çubukla dik tutturma metodunu uygulayabilirsiniz. Çocuğunuzun çubukları çekip, kırıp kendine zarar vermeyecek yaşta olmasına dikkat edin.


Etiketler:
Kategoriler: Dikiş Odası, Uyku

«       |       »




"Çocuklar için dekoratif ranza perdeleri" için 3 Yorum yapılmış.

  1. Ay-ser says:

    Süpermiş:) Hele kımılnazınkine bayıldım. Kıpırcan huysuzluk etmekte haklı. Tabi çocuk annecim, bunun için çok uğraştın biliyorum, ama benim perdeme de bir kapı yapar mısın diyecek olgunlukta değildir, ben de olsam sanırım onun verdiği tepkiyi verirdim, yok sa ben de mi …? BNeyse karıştırmayalım oraları fazla. Çok yaratıcı, güzel bir fikir. Yatağında yatmamakta ısrar eden, geceleri sessizce anne-babasının yanına süzülen kuzenimin küçük kızı, hala küçükken işe yarayabilirdi bence.

  2. duygu says:

    ne kadar yaratıcı ve güzel olmuş! çocuğum olunca sanırım bu fikri çalacağım 😛 ellerinize sağlık

  3. bilge says:

    ilahi ne güldüm ya..ne güzel ve samimi bir anlatım öyle hehehe.. ” var mı ? Var ” çok yaşayın siz.güzel fikir ellerinize sağlık.

Bir Yorum Yazın