Deli dolu

May 06, 2012 - 5 Yorum


Geçtiğimiz perşembe akşamı, çocukları yatmaya hazırlarken gök delindi ve bardaktan boşanırcasına yağmur başladı. Gündüz 28 C dereceye varan hava öyle güzeldi ki, gök gürlemeleri, simşekler ve yağmur haftasonu öncesi soğuyacak havanın kötü bir habercisiydi. Tam çocukları yatağa gönderecekken birden bir patırdı koptu. Deli gibi dolu yağmaya başladı. Kapıyı açıp şöyle bir bakayım dedim, çocuklar sesten korktular. Çatıya, cama, arabalara pata pata vura vura iniyordu dolu. Kolumu azıcık uzatıp bir tane kaptım. Bildiğin erik büyüklüğünde dolu tanesiydi. O arada biz evin önündeki arabanın derdine düştük ama arabaya gitmeyi de gözüm yemedi. Herhalde 5 dakika sürmüştür dolu. Dolu durunca bütün komşular sokağa çıktık. Ön bahçeden biraz dolu toplayıp, tabağa koyup bu fotoğrafı çektim. Sonra uyumadan çocuklara gösterdim.

Birkaç gün evvel bahçeden bu ıspanakları toplayıp yemek yapmıştım.

Dolunun etkisi ile geri kalan ıspanaklar bayağı bir hırpalanmış. Kendimiz yiyeceğimiz için bana farketmiyor. Yıkadım, doğradım, tencereye attım. Ama böyle dolu, vakitsiz don, aşırı yağmur veya aşırı sıcak olduğu zaman aklıma hep küçük çiftçi geliyor. Biz arabanın derdindeyiz. Onların hayatı tamamen iklim ve hava koşulları üzerine kurulu. Allah’a kalmış diyoruz ama küresel ısınma, genetiğini kurcalama ve kimyasallar derken ona da sokmadığımız çomak kalmadı.

Bu da ilginizi çekebilir:  Evde taze soğan yetiştirmek

Etiketler:
Kategoriler: Bahçe

Benzer Yazılar:
  • Dev ayçiçekleri ve havuç
  • Sebze bahçesi 2012 – Hasat
  • Bahçeye hazır çim nasıl döşenir?
  • Bahçemizin çimleri yabancı otlara yenik düşünce
  • Sebze bahçemden gelişmeler

  • «       |       »




    "Deli dolu" için 5 Yorum yapılmış.

    1. Blogcu Anne says:

      Babamlar uzun seneler bahçecilik yaptılar. Dolu onların kabusuydu. Mahvederdi ürünleri. Bir de don, Mersin’de çok fena olurdu.

      Bunlar da büyük olsaymış 🙂

    2. Deli Anne says:

      amanın ne onlar Pratik annem:)

    3. banushka says:

      geçen sene Ankara’da da böyle bir dolu yağmıştı… inanırmısın; doludan yollar kapanmış; arabaların lastikleri kaydığı için koskoca Konya yolu tıkanmıştı…

    4. yeliz says:

      of geçmiş olsun. yıllar önce izmirde bir doluya yakalanmıştım arabanın tavanı neredeyse eleğe dönecekti

    5. Gülşah Elmas says:

      Başımıza taş yağacak dediklerinde bunu mu kastedyorlar acaba :))

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne