‘Haftanın Menüsü’, kurtar beni

Apr 22, 2012 - 1 Yorum

Geçen hafta “Düşünerek yorulmak” başlıklı yazımda “Her gün yapılması gereken şeyleri düşünmek, araştırmak, karar vermek, bedensel koşuşturmadan daha çok yoruyor beni” yazmıştım. Bunların başında her Allah’ın günü “Bugün ne pişirsem?” sorusuna cevap vermeye harcadığım beyin enerjisi geliyor. Çözümü bilip de kaç zamandır uygulamamak benim tembelliğim. Şikayet etmemek lazım.

Bu yüzden tekrar haftalık menü hazırlama işine geri döndüm. Haftanın Menüsü nedir, neden ve nasıl yapılır, ne işe yarar, bu yazıma bakabilirsiniz. Ben genelde tarif dosyamı ve kitaplarımı masaya yayıp, klasikler ve yeni tarifleri günlere serpeleştirerek bir menü yaratıyorum. Hafta içi dengeli olarak sebze, et, baklagil olmasına da dikkat ediyorum. Haftanın Menüsü blogumda eski menülerle beraber yeni haftalık menülerimi, varsa tarif linklerini bulabilirsiniz. En azından fikir verir. Siz de haftalık menü yapıp blogunuzda yayınlayacaksanız, linkini o haftanın yazısının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bonus olarak, yaptığım yemeklerin fotoğraflarını çekebilirsem, koymayı planlıyorum. Paylaşılası tarifleri Pratik Anne bloguna koyarım.

Haftanın Menüsünü takip etmek için isterseniz Haftanın Menüsü bloguna, isterseniz ‘Pratik Anne’ Facebook sayfasına, isterseniz ikisine birden kaydolun. Haftanın menüsünün linklerini de, her hafta, ‘Pratik Anne’ Facebook sayfasında paylaşacağım.

**Bu haftanın menüsü – 23 Nisan**

Ellerimize sağlık. Afiyet olsun.

Bonus fotoğraflar: haftasonundan Şikago şehir merkezi manzarası.


Etiketler:
Kategoriler: Mutfak

«       |       »




"‘Haftanın Menüsü’, kurtar beni" için 1 Yorum yapılmış.

  1. Cocuklacocuk says:

    Haftalık menü işini kızkardeşim de uyguluyor, hatta haftasonu alışveriş öncesi bu liste çıkıyor ve alışveriş yapılıyor. Takdir ediyorum, ben de o denli planlı olmayı istiyorum. Biliyorum çok büyük zaman kazandırıcı , yine heveslendim denemek için.

Bir Yorum Yazın