Su – Limonlu Su, Tarçınlı Su ve Maden Suyu

Dec 21, 2011 - 14 Yorum

Sağlıklı beslenme, sağlıklı kilo verme ve rahat emzirme için suyun önemini defalarda yazmaya gerek yok. Özellikle beslenme programınızı değiştiriyor ve miktarını makul ölçülere çekiyorsanız sindirim sisteminizin teklemeden çalışması için su miktarını biraz daha artırmakta fayda var. Gün içi içtiğiniz suyun miktarını kontrol etmek istiyorsanız size tavsiyem, litrelik (üstünde ölçekli) ya aliminyum veya bpa’sız plastik su şişesi edinmeniz. İsterseniz bir evde, bir işte ofisinizde masada durabilir. İsterseniz çantanızda her yere taşıyabilirsiniz. Ben herhalde son 1-1.5 senedir büyük su şişemle geziyorum. Sabahtan bir dolduruyorum. Bitirip öğleden sonra tekrar dolduruyorum. Yemek sırasında bardakla içtiğim su ve bir şişe maden suyu hariç, en az bir buçuk veya iki şişe su içiyorum. Tuvalet ziyaretleri sıklaşıyor tabi ama o da hareket olsun.

Ayrıca hala emziriyorsanız, makul miktarda sağlıklı yemek yiyip, içtiğiniz su miktarını kontrol ederseniz aynı randımanda emzirmeye devam edebilirsiniz. Bunu hafif yürüyüşlerle desteklemekte fayda var.

  1. Susuzluk, yalan açlık hissi yaratabilir. Yani açlık hissettiğinizde dayayın su şişesini, açlığınızı bastırın.
  2. Hücreleriniz yenilensin, cildiniz nemlensin.
  3. Bağırsaklarınız düzgün çalışmaya devam etsin.
  4. Yağlar yakılsın.
  5. Yakılan yağlar sistemden biran evvel atılsın.

Bunun dışında, her sabah uyanınca aldığım tiroid hormonu hapı ile beraber, bir bardağa çeyrek limon sıkıp, içiyorum. Limonlu suyun çok faydalı olduğunu nerede ararsanız göreceksiniz. Sabah sabah sindirim sistemini temizliyor. Yalnız limonlu suyu zayıflatıyor diye içmiyor. Tek başına zayıflattığına da inanmıyorum. Diyeüretik, ekstra C vitamini, karaciğere faydalı, bağırsak sistemini temizliyor diye içiyorum. (Google’da ingilizce lemon water benefits diye aratabilirsiniz)

Sonra sade su içmeye devam.

Sabah kahvaltıdan sonra bir şişe maden suyu içiyorum. İçine bir dilim limon atabilirsiniz. O da sindirime çok iyi geliyor.

Bu da ilginizi çekebilir:  Bebek beslenmesi - Yeme alışkanlıkları

 

 

Sonra özellikle canımın çok tatlı çektiği dönemlerde koca su şişemin içine bir çubuk tarçın atıyorum. Hem suyu tatlandırıyor, hem de kan şekerini düzenleyerek tatlı aşermesini engelliyor(muş). Anladığım kadarı ile diyabet hastalarının da kullandığı bir yöntem bu. Tarçın biliyorsunuz en sağlıklı doğal tatlandırıcılardan biri. Tatlılarınızda da, çaylarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Arada sallama bitki çayı, bazen ıhlamur veya Mevsimlerden Roma’nın metabolizma çayını da  içiyorum. Hiçbir şekilde gazlı içecek ve meyve suyu içmiyorum. Vücut bir kere bu kadar çok su içmeye alışınca zaten direk sinyal veriyor. Açlık hissettiğimde aburcuburdan evvel önce elimi su şişeme atıyorum. Özellikle masa başında iş yaparken, malum sıkıntıdan acıkmış zannedince su içmek insanı ferahlatıyor.

Annemin de yavaş yavaş beynini yıkıyorum. Su konusunda, onu da benim tarafa çektim. Kocaman su şişesi aldık. Sabah güne kimonlu su ile başlayıp, bolca su içiyor.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Beslenme, Sağlık

Benzer Yazılar:
  • Kitap Değerlendirme – Karatay Diyeti
  • Sağlıklı beslenmek niye bu kadar zor?
  • Kitap Değerlendirme – Etobur / Otobur İkilemi
  • Diyeti bırak, sağlıklı beslenmeye bak
  • Ben Güzelim

  • «       |       »




    "Su – Limonlu Su, Tarçınlı Su ve Maden Suyu" için 14 Yorum yapılmış.

    1. dilek says:

      ben de iş yerimde 2,5 lt. kadar su içiyoum, masaya su şişesini koyunca hep aklınıza geliyor. Ama evde olunca çoluk çocuk işlerle unutuyorum.. Neyse ki haftanın 5 günü iş yerimde masamda oturuyorum:)

      • Pratik Anne says:

        Dilek Hanim,
        Iste o masa basi isi de metabolizmayi yavaslatiyor. hepimizin derdi. En azindan coluk cocuk islerle hareket oluyor. Bu arada o zamanlarda da yemek oncesi ve yatma oncesi bir iki bardak su icmeyi hatirlatabilirsiniz kendinize. Haftasonu benim de duzenim kayiyor acikcasi. Haftaici daha duzenli ve programa uygun oluyorum.

    2. ozguranne says:

      Sıcak su içine, kabuk tarçın ve zencefil çayını da ben tavsiye edeyim. Hem lezzetli bir çay, hem de boğaz ağrısına iyi geliyor. Nefesi düzenliyor. Tarçın hormonlar açısından da inanılmaz faydalı bir bitki. PKOs hastalarının düzenli kullanmasının hem insülin direncine, hem de kilo vermeye faydalı olduğu bulunmuş. Benim gibi içmek istemeyenler, suya atıp kullanabilir. Ya da zaten içtiğiniz bir çaya atıp deneyebilirsiniz.

      http://www.fatsoff.com/diseases-related-to-obesity/61-cinnamon-benefits-for-pcos.html

      Aynı süreçteyim. Yazılarını okumak bana çok iyi geliyor. sevgiler

      • Pratik Anne says:

        Evet Ozgurannem,
        Gecen gun tarcinli su dolu sisemle bir arkadasima gittim. Kizi “aaa, dedem de boyle iciyor suyu” dedi. Meger dedesi de seker hastasiymis. Bilenler biliyor yani.

    3. Esra says:

      Ben de bol su içenlerdenim, tarçın kabuklu suya yeni başladım. Sabahları limonlu suya da bu yazının üstüne yarın başlayacağım. Beğeniyle takip ediyorum bu sağlık yazılarını. sevgiler

    4. Cocuklacocuk says:

      ne kadra faydalı oldu bu yazı benim için teşekkürler, . Limonlu suyu rahmetli kayınvalidem çok söylerdi bir dönem yapıyordum. Yeniden başlamalı

    5. ayşe says:

      yıllardır zayıflama diyetleri denedim hepsi boş çıktı .ne zamanki bol su günde 2litre içtim mucizevi şekilde kilo verdim su diyetlerde en önde verilmelidir. tabiki ekmeği azaltım ama su çok etkili tarcını deneyeceğim.limonlu suyuda

    6. Yusuf bektaş says:

      Bu bilgilere ek olarak suyuna tarçın atacaklara zencefil kökünü de öneriyorum.
      Zİra zencefil çay, bilıumum şeker ve sakız dışında zor tüketilen çok faydalı bir bitki.
      Ben zencefilin faydalarından içme suyuma katarak yararlanıyorum.
      Masa başı işiniz var iste plastik şişe yerine cam şişe kullanın şişe cam sağlıktır.
      Sağlıklı yıllar.

    7. buse büyükzeybek says:

      Ben 16 yaşındayım boyun 170 kilom ise 60 ama yinede vücudumu beğenmiyorum ve çok tatlı yiyorum günde yaklaşık 3 litreden fazla su içiyorum ( kilo verme amaçlı değil susadığım için) . Bu günlük içtiğim sularda içine tarçın atarsam sizce tatlı sorunuma yardım cı olur mu ?

      • Pratik Anne says:

        Bence yardimci olur. Tatli konusunda rafine seker katkili herseyi hayatinizdan 4 hafta boyunca birakmaya soz verin. Sonra bakacaksiniz artik aramiyorsunuz. Sekeri cikarinca hem cildinizde hem vucudunuzda olumlu degismeler goreceginize inaniyorum.

    8. fatma ceyhan says:

      bu limanlu su sıcak suyla mı yoksa soğuk suylamı oluyor acaba sabahları

    9. semra says:

      SLM YORUMLARINIZI OKUDUM YILLARDIR DENEMEDİM BİŞEY KALMADI BUNUDA DENİCEM EVET MASA MAŞI CALIŞIYORUM SUYUDA MAHLESEF AZ TÜKETİYORUM LİMONLU SUYU DENİCEM AMA TARCIN KİLO ALDIRIRMI ?

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne