Öğretmen ebeveyn, oyuncu ebeveyn ve diğerleri

Dec 28, 2011 - 4 Yorum

Her kişinin ebeveynlik stili çok farklı. Bizim evde de eşim ve benim hem kişiliklerimiz hem de ilgi alanlarımız gereği çocukların bakım ve eğitiminde, bilerek olmasa bile zamanla belli bir şekilde ayrılmış görev ve pozisyonlarımız var.

Mesela ben öğretmen anneyim. Ayrıca eğitimden sorumlu devlet bakanıyım. Benim sevdiğim ve rahat hissettiğim çocuklarla kitap okuyalım, elişi veya resim yapalım, eğitici öğretici aktivitelerle uğraşalım, yazı yazalım, eğitici konularda muhabbet edelim. Müzelere, tiyatrolara gidelim. Çocuklara oyun alanı ve ortamı yaratayım, ama onlar kendileri oynasınlar. Mesela bu hafta eveyiz. Yaptım yine günlük programımı, çocuklarla bolca aktivite, eğitim, öğretim ve oyun ile dolu bir günlük akış hazırladım. Bu benim tarzım.

Eşimse oyuncu baba. Çocuklarla taklit oyunları oynasın, otursun saatlerce lego yapsın, azsın, güreşsin, araba yarıştırsın, restorancılık oynasın, kovalamaca oynasın. O da onun tarzı. Bu yüzden eşim özellikle Kıpırcan’ın favorisidir. Açık arayla 🙂

Üç hafta evvel buluştuğumuzda Meltem ile konuşurken, o bu konuya parmak bastı ve kafamda ampül yandı. Onlarda da Meltem oyuncu ebeveynmiş.

Bir de ben sportif anneyim. Çocuklarla spor yaparım, onlara bisiklet, yüzme, kayak ve tenis öğretirim. Bunları haftasonu programlarına sokmaya çalışırım. Plaja, havuza, yakınlardaki kayak merkezlerine götürmek için program yaparım. Yazın kampa veya varsa parklarda spor programlarına yazdırırım.

Eşimse müzisyen baba. Çocuklara nota öğretir, gitar çalar, gitar öğretir. (Sporsal olarak futboldan o sorumludur. 🙂

Evde oyuncu ebeveyn olmasaydı çocuklar için zor olurdu herhalde. Allahtan birbirimizi tamamlıyoruz.

Siz kendi anne babanızdan veya kendinizden ebeveynlik stillerini nasıl tanımlıyorsunuz?

 

Bu da ilginizi çekebilir:  Çocuğun en iyi öğretmeni yine çocuk

Etiketler: , ,
Kategoriler: Annelik, Eğitim, Faaliyetler

Benzer Yazılar:
  • Eğitici çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki etkisi
  • Kitap Değerlendirme: Oğluma Ahlak Üstüne Öğütler
  • Otizm / Asperger: Çocuklarımızı tanımak ve anlamak
  • Protesto
  • ODTÜ Bilişsel Bebek Araştırmaları Merkezinde Dil Gelişimi Araştırması

  • «       |       »




    "Öğretmen ebeveyn, oyuncu ebeveyn ve diğerleri" için 4 Yorum yapılmış.

    1. Burcu says:

      Ben oyuncu ve hikayeci ebeveynim, eşim öğretmen ve sporcu ebeveyn. Ben aptal danslar yapabilirim, star warsçuluk oynayabilirim. Eşim de lego oynarken -ileride- dahil olur. Ama onun asıl zevkle yapacağı iş kütüphanesinden oğlumuza kitaplar seçmek, müzelere götürmek onu. Böyle birbirini tamamlayan ekip ebeveynler olmak da güzel bence.

      • Pratik Anne says:

        Evet, dediginiz gibi takim isi resmen. Aptal danslari ben de yapiyorum da Star Wars olayinda takdir ettim. O beni asiyor.

    2. Zehra says:

      İkisini de olmaya izin var mı? Eşim çok uzun saatler çalıştığı, benim saatlerim daha esnek olduğu için biz iş bölümü yapamıyoruz pek. Hem oyuncu hem öğretmen anne olmaya çalışıyorum ben de. 🙂

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne