Lazerli göz ameliyatından bir sene sonra

Aug 14, 2011 - 21 Yorum

1 sene evvel lazerli göz ameliyatı için dualarınızı rica etmiş, sonra da sağ salim atlatmıştım.

Merak eden varsa, bir sene sonra durum nedir yazmak istedim.

Ameliyat sonrası 4 ay kadar bir süre ışıklarda, özellikle geceleri, beyaz ve kırmızı ışıklarda dağılma oldu. Ameliyat öncesi ve sonrasında ormal olduğu söylenen bu durum sonra geçti. Ameliyattan sonra havanın aşırı sıcak, aşırı nemli olduğu günler, uçak yolcuklukları ve çok uykusuz kaldığım günler dışında kuruluk problemim de hiç yok Allah’a şükür. Kuruluk denilen şey de etrafı buğulu buğulu görmek. Damla damlatınca düzeliyor. Gece görüşü gayet iyi. Gece uyanınca kafamı kaldırıp mutfaktaki mikrodalganın ufak yeşil ışıklı dijital saatine bakıp saat kaç görebiliyorum. (Bizim evin şeklini bilmediğiniz için bu cümle abuk gelebilir ama size mesafe 4-5 metre diyebilirim.)

Ameliyattan sonra sanki hiç gözlük veya lens kullanmamışım gibi rahata hemen alışıverdim. Gece çocuklara kalınca gözlük ara derdi yok. Gözlüğü bulamazsan kör kör sağa sola takılıp çarpma derdi yok. Spor yaparken gözlük düşmesin diye şekilden şekile girme, yağmurda gözlüğüm ıslanıyor diye sinir olma, kışın soğuktan sıcağa girince buharlanma derdi yok. Güneş gözlüğü numaralı mu olsun gözlüğün üzerine mı takayım derdi yok. Yemek yerken gözlüğün üstünü farklı, altını farklı görme derdi yok. Her sabah gözüne lens yerleştir derdi yok. Rüzgarda lensime toz kaçtı, battı derdi yok. Havuzda lensimi taktım çıkardım derdi yok. Lensim pıt düştü, kör gözümle nasıl bulacağım derdi yok.

Ben Allah’a şükür çok memnunum yani. Doktoruma çok teşekkür ederim. İnşallah hep böyle devam eder.

Benden sonra en yakın arkadaşlarımdan biri daha aynı doktora ameliyat oldu.

Nazar etme ne olur, ameliyat ol seninde olur 😉

Bu da ilginizi çekebilir:  Kitap Değerlendirme - Karatay Diyeti

 


Etiketler:
Kategoriler: Sağlık

Benzer Yazılar:
  • Lazerli göz tedavisi hikayem
  • Dualarınızla…
  • Bahçeme buyrun
  • Lazerli göz ameliyatı konusunda yorumlarınız

  • «       |       »




    "Lazerli göz ameliyatından bir sene sonra" için 21 Yorum yapılmış.

    1. Blogcu Anne says:

      Hemmen kocama iletiyorum.

    2. esra akdağ says:

      pratik anne;
      bende yaptırmak ve yerinde durmayan gözlüklerimden kurtulmak istiyorum.Ama bazı çekincelerim var,çoğu kişi göz doktorlarının genelde gözlüklü olduğunu,bazen numaranın sıfırlanamadığını,astigmatı düzeltemediklerini söylüyorlar.
      *bursa’da yaptıran bir arkadaşımın eşi 4 yıl sonra tekrardan görme problemi yaşamaya başladı.
      bende karasız kaldım..:((
      sevgiler

      • Pratik Anne says:

        Ben de cogu kisiden birkac sene icinde gozun numarasinin tekrar ilerledigini duydum. Doktorum da ilerideolabilecegini soyledi. Tekrar uzagi gorme problemi yasamak istemem tabi ama yasarsam da keske yaptirmasaydim demem acikcasi. Dediginiz risklerin varligini doktor da soyluyor. Ayrica benim doktorum da gozlukluydu 🙂 Numarasi fazla degildi. Benim ameliyati yaptirma sebebim gozluk ve lens kullanimim hayat kaltemi gercekten dusuruyor ve rahatsiz ediyor olmasiydi. O kadar rahatsiz olmuyorsaniz tabi risklere degmeyebilir.

    3. meral says:

      Eşim 5-6 sene önce olmş. Hala gece ışıklar rahatsız ediyor. Tabi her yıl teknikler daha da gelişiyor. Ama doktor ve tekniği iyice araştırılmalı diye düşünüyorum. Annem 10 sene önce en eski tekniklerden biriyle 9-10 derece miyobunu sıfırlamıştı. Bu numaraya göre şuan çok iyi fakat astiğmatı ve göz tembelliği ortaya çıktı. Bu yüzden ben cesaret edemiyorum malesef.

    4. Üzücük says:

      Mesela tribünde bir basket maçı izlerken sert lensiniz gözünüzden fırlasa, kalabalık ayaklar arasında yerde lens aramak nedir birlir misiniz sayın okuyucular? Lensinizi kaybettiğinize mi yanarsınız, 3’lük bir atışı izleme zevkinden mahrum kaldığınıza mı? İşte bu gibi durumlar için, lazer sonrası lenssiz hayat, oh ne rahat 🙂

    5. ÇokBilmiş says:

      Hamile kalmaya karar verince ilk iş gidip lazer ameliyat olmuştum. Üstelik deli gibi de korkuyordum ve daha öncesinde cesaret edememiştim. Etrafımda olan arkadaşlarım vardı ve “Olduktan sonra, daha önce olmadığına pişman olacaksın” diyorlardı. Haklı çıktılar. 3 senedir gözlüksüz hayatın keyfini sürüyorum 🙂

    6. Seda says:

      Ben 21/11/2012 çarşamba günü beyoğlu göz hastanesinde excamer lazer olacağım. İnanın yorumlar beni daha çok mutlu ediyor. İnşallah ameliyattan sonra böyle mutlu olurum. Gerçekten gözlük bir yerde engel. Bazen çok hoş aslında fena durmuyo desek de engel herşeye. Ameliyattan sonra nasıl hissederim artık kuş gibi mi olur muyum bakıcaz 🙂

      • Pratik Anne says:

        Size şimdiden şifalar diliyorum. Ameliyattan hemen sonra ağrı kesici alırsanız (doktorunuza danışarak) daha rahat oluyor. Hemen yatın uyuyun.

      • Canan says:

        Merhaba, ben de beyoğlu gözde lazer ameliyatı olmayı düşünüyorum. geçen zamanda herhangi bir şikayetiniz oldu mu, hastane veya doktorunuzla ilgili? gözünüzün şimdiki durumu nedir? numarasında bir ilerleme oldu mu? bilgi verebilrseniz çok memnun olurum. iyi günler

        • Pratik Anne says:

          Allah’a sukur ameliyattan beri hicbir sikayetim olmadi. Hala gozluksuzum ve net goruyorum. Belli zamanlarda (ucus sonrasi vb) gozlerim biraz kuruyor ve gozlerime nemlendirici damlatinca rahatladigimi hissediyorum ama cok bir sikinti arzetmiyor. Gozluksuz ve lenssiz daha rahat ve aktif olabiliyorum. Acikcasi verdigim karardan dolayi hala memnunum.

          • Canan says:

            Çok teşekkürler cevabınız için. Ben de umarım en kısa zamanda o mutluluğu yaşarım :)Hoşçakalın

    7. yanlız says:

      slm ben gaziantepten amelyat olalı 6 ay oldu lasek amelyatı oldum ve gözümde derece kaldı çok mutsuzum keşke olmasaydım

    8. hasan says:

      6gün önce lazer oldum ve yakına bakarken zorlanıyorum. Eskiden omzumun üstüne bakabilirdim simdi ise bakamıyorum gözüm ağrıyor. Sizde de böyle oldu mu ? Bu durum ne zaman geçer. Hepinize geçmiş olsun.

    9. sönmez says:

      Merak ediyorum ışık dağılmaları satürn halkası şeklindemiydi. Ve telefona filan baktığınızda ekranı taşar gibi görüyormuydunuz ?

      • Pratik Anne says:

        Isik dagilmalari saturn halkalari seklindeydi evet. Eger etraf siyah ise bazi isiklarin kenarlari net ve keskin degil saturn halkalari sekliden dagiliyordu. Telefona baktigimda ekrani tasar gibi gorup gormedigimi hatirlamiyorum. Demek o dikkatimi cekecek kadar rahatsiz etmemis. Daha cok gece trafikte farkediyordum bu durumu: sokak isiklari, karsidan gelen arabalarin farlari gibi. Bir de sinemada film sonrasi kayan isimler listesi.

    10. burak says:

      Son durumunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

    11. Pratik Anne says:

      23 Nisan 2016 itibari ile son durum, Allah’a sukur halen daha gozluksuz net ve rahat gorebiliyorum. Ameliyati yaptirdigima cok memnunum.

    12. Ugur says:

      merhabalar…oncelikle şunu çok merak ediyorum etrafımda lazerle göz ameliyatı olan kimse yok benım gözlerimde ikiside 4.5 derece.gözlerim intralase lasik için uygun çıktı hatta doktorum istersen 4 saat sonra operasyon yapalım dedi fakat o an muayeneden sonra çıkmak istedim çunku korkuyodum.hiç acı oldumu?flebin kaldırılması için kullanılan sivri demir aparat gözünüze yaklaştığında tuhaf olmadınızmı korkmadınızmı?endiseleriniz hiç olmadımı?çok merak ediyorum

      • Pratik Anne says:

        Aci oldugunu hic hatirlamiyorum. Zaten gozleri lokal anestezi ile uyusturuyorlar. Ameliyattan cikar cikmaz da agri kesici almami ve hemen gidip uyumami soylemislerdi. Ben de oyle yaptim. Sizi eve goturecek biri lazim.
        Kafanizi oynatmanizi engelleyecek sekilde sizi sabitliyorlar. Ameliyat 6 sene evvel oldu. Korkmadim diyemem ama korkumu net hatirladigimi soyleyemeyecegim. Doktorum bu konuda bana onceden cok detayli bilgi vermisti. Soyle olacak, boyle olacak, biz soyle hazirlayacagiz vs. Aparat gozume yaklastiginda eminim kalbim 3x hizla atiyordu. Derin derin nefes aldim ve bolca dua okudum.
        Endiselerim tabi oldu. Ben yurtdisinda yasiyorum. Ameliyati gelip Turkiye’de oldum. Babam doktoru cok arastirip, sorusturarak buldu. Doktorum riskleri anlatti. E internette hersey mevcut zaten. Ama bir sekilde niyet ettim. Lens ve gozlukle olmuyordu, yapamiyordum. Arastirdik, hazirlandik. Once Allah’a, sonra doktora emanet girdim ciktim.
        Son olarak, tek muayeneden sonra, ‘4 saat sonra gel operasyon yapalim’ deseler, ben de girmezdim.

    13. burak says:

      Siz hangi yöntem ile ve hangi hastanede ameliyatı oldunuz?

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne