Ailenizin Hokkabazı

Aug 13, 2011 - 0 Yorum

Fi tarihinde çocukları eğlendirmek için eve yüz boyası almıştım. Arada duvara tırmandıklarında veya hadi bugün çocuklara bir kıyak geçeyim diye “oturun size yüz boyası yapacağım” deyince kuzu kuzu oturuyorlar. Chicago Türk Festivalinin Çocuk Çadırında bize destek veren Bonbon Magazine kurucularından balondan hayvan, şekil, şemal yapmayı da öğrenmiştim. Şimdi piknik, doğumgünü vs. olursa yüz boyamı da alıp gidiyorum.

Üç hafta evvel bizim cadde partisinde yine çocuklara yüz boyası yaptım. Sonra da balondan basit kılıç, çiçek gibi şeyler yapıyordum çabuk çabuk. Komşunun kızı geldi, bana “You’re like a magician” yani “sen hokkabaz gibisin” dedi. Aslında magician sihirbaz  diye tercüme edilir de, burada genelde doğumgünlerine veya festivallere falan giden, hem sihirbazlık, hem yüz boyama, hem de şekilli balon yapanlara da “Magician” diyorlar. O da “hokkabaz”a tekabül ediyor.

Tüm sıfatları tükettim, hokkabazlığım eksik kalmıştı. Ailenizin hokkabazı eğlenceli pazarlar diler efendim.

TACA Pikniğinde boyadığım çocuklar burada. Balondan şekil yapmak isterseniz de youtube.com’da “balloon animals” veya “balloon+İstediğiniz şekil” aratırsanız bir çok “nasıl yapılır” videosu bulabilirsiniz.


Etiketler: ,

«       |       »




Bir Yorum Yazın