Haftanın Menüsü – 28 Eylül

Sep 28, 2009 - 3 Yorum

Döndüm. Hem reel, hem sanal olarak.

Yine kısacık Türkiye tatilimiz ve de bu sefer şeytanın bacağını kırıp araya sıkıştırdığımız Paris kaçamağımız bitti ve kürkçü dükkanına geri döndük. Jetlagdi, 5 bavul çamaşırdı, uçaktan kapılan soğukalgınlığı gribe dönüşmesindi derken haftasonu bitti bile. Bugün Kıpırcan yeni okul dönemine başlıyor. Aslında okullar biz Türkiyede iken başladı bile ama biz tatili Eylül’e ayarladığımız için iki haftasını kırdı. Fakat okula dönmeye, yaşıtları ile beraber olmaya ve günlük düzene geri dönmeye acayip ihtiyacı var. Evde ailecek hissedebiliyoruz.

Türkiye’de tatil sırasında inanılmaz çok yedim. Detaylara girmeyeyim ama gerçekten çok yedim. Zaten Kımılnaz’dan sonra Hashimoto hastalığı diye diye veremediğim kilolar da vardı. Paris’te o “petit” kalçalı Fransız kadınları için yapılmış restoran sandalyelerinden birine ancak sığışınca bu işe ciddi bir el atmak gerektiğine karar verdim. Amerika’ya ayak bastığımdan beri abur cuburu kestim.

Önümüzdeki bir ay, daha evvel deneyip hem damak zevkime uygun bulduğum hem de faydasını gördüğüm 28 günlük Perricone reçetesini takip edeceğim. Arkasından da gidişata göre Weight Watchers’a kaydolmayı planlıyorum. Bu arada Mehtap Hanım’ın blogunu ve onun programını takip edenleri de okuyorum. Önce yine 1-1.5 ay kendi kendime ne başarabilirim, onu gözlemek istiyorum.

Bu yüzden menüler garip gelebilir. İyi haber, annem de buraya geldiği için yaptığımız yemeklerden bir kısmının tariflerini blogunda yayınlar.

Perricone reçetesi 3 öğün detaylı bir menü listesi ama ben akşam yemeklerini, belki biraz kendime göre değişikliklerle paylaşacağım. Genel olarak akdeniz mutfağına yakın, bol somon balığı, salatalar, baklagil, her daim zeytinyağı, arada bol ceviz ve badem vb bizim mutfağımıza yakın yemekleri var.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum.

Pazartesi: Mercimek Çorbası – Izgara veya fırında balık (somon) – Buharda haşlanmış ıspanak – Zeytinyağlı salata
Salı: Tavuk suyuna sebze çorbası – Izgara veya fırında balık (halibut) -Marul salata
Çarşamba: Fırında somon – Yeşil Fasulye – Nohutlu mantarlı ıspanak salatası
Perşembe: Fırında balık (cod) – Fırında elmalı brüksel lahanası – Marul salata
Cuma: Fırında tavuk göğsü – Kabak – Baklagil Salatası
Cumartesi: Izgara Halibut – Yunan Salatası – Kuşkonmaz – Turuncu kavun (cantaloupe)
Pazar: Izgara Tavuk göğsü – Mantarlı kabaka – Marul salata

Siz yaptığınız menülerinizi Haftanın Menüsüne ekleyebilir, diğer blogger ların menülerine bakabilirsiniz.


Etiketler: , , ,
Kategoriler: Mutfak, Sağlık

«       |       »




"Haftanın Menüsü – 28 Eylül" için 3 Yorum yapılmış.

  1. suinci says:

    merak ettim bu menüler bir öğünümü yoksa üç öğünümü kapsıyor?
    örneğin balığın olduğu gün bize salata bile fazla geliyor.yoksa porsiyonlarımı çok ufak oluyor.

  2. Pratik Anne says:

    Suinci,

    Bu yazdıkların sadece akşam öğünü menüleri. Sabah-öğle ve akşamüstü için de yiyeceklerin yazıyor listede.

    Miktarlar ufak ufak ama az yemeye alışınca bana bile fazla geliyor. Örnek vermek gerekirse balık dediğinde 120-170 gr arası bir miktar diyor. Yanındaki sebze veya salata genelde ya bir bardak kadar, ya da yarım.

  3. Moonshine says:

    bence weight watchers'a katilmayi gerektirecek kadar fazla bir kilon yok. bence yani 😛

    Ayrica "I don't believe in diets" lafina katiliyorum ben. Bir yere para vermek gerekmeden sadece tatli ve abur cuburu keserek, ve gunde 1 saat kadar yuruyus yaparak fit olabilirsin.

    (Turkiye'de deliler gibi yedigim icin ben de Chicago'muza dondugum zaman saglikli beslenme + spora geri donmeyi dusunuyorum:)

    Sevgiler

    Moonie

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne