Bebeklerde geciken kaka problemi

Mar 01, 2008 - 175 Yorum

Bu yazıyı haftalık şenliğimizden sonra yazıyorum. Kımılnaz’ın haftalık kaka şenliği.

Annemin iki, kayınvalidemin iki benim de bir, toplam beş çocuk büyütme tecrübesinin üzerine bizi dumur diyarına sevkeden durum özetle şundan ibaret. Sadece anne sütü ile beslenen Kımılnaz haftada bir, taş çatlasa iki kere kaka yapıyor. Doğumundan sonra ilk iki hafta günde en az 6 kere kaka yapan bu bebek, 2 haftalık doktor kontrolünden hemen sonra kaka olayını unuttu. Buzdolabı üzerinde asılı özel takviminde Kımılnaz’ın kaka yaptığı günleri takip ediyoruz. İlk başta bizi paniğe item bu durumu artık kabullenmiş ve kanıksamış sayılırız. Tabi bu her hafta Kımılnaz kaka yaptığında resmen zil takıp oynamamızı engellemiyor.

Bu tecrübemden, doktor ve hemşirelerden, diğer annelerden ve internette okuduklarımdan öğrendiklerim:

  • Anne sütü ile beslenen bazı bebeklerde böyle seyrek kaka yapma durumları normalmiş.
  • Bu duruma doktorlar “kabızlık” demiyorlar. Kabızlık pediatri literatüründe sert top top olan kaka durumlarına deniyormuş. Kaka sulu diş macunu kıvamında hardal renginde ise ve ingilizce de “seedy” denilen şekilde küçük susamsı parçacıklar varsa normal demekmiş.
  • Seyrek kaka yapma durumu bu bebeklerin (benim anladığım kadarı ile) anne sütünü çok verimli bir şekilde kullanmasından veya bağırsaklarının henüz gelişmekte olmasından kaynaklanabiliyormuş.
  • Süt emmede, kilo almada, huyunda suyunda bir terslik yoksa bu durum bir hastalık veya rahatsızlık belirtisi değilmiş.
  • Bu dönemdeki seyrek kaka yapma şimdiden ileride görülebilecek bağırsak tembelliğinin habercisi değilmiş.
  • Üç ay, evet üç ay sonunda ancak kabullenebildik bu durumu. Aslında sabah erkenden kendi kendisini uyandırıp veya tam uykuya daldığı sırada aklına gelip uzun uzun ıkınmaya başladığında hala daha bunun başka bir sebebi veya çözümü var mı diye dört dönmeyi tamamen bırakmış değilim. Ama en azından doktoru arayıp hemşireleri taciz etmeyi bıraktım.

    Bu da ilginizi çekebilir:  İlk çocuklar ve kardeşler - Bölüm III

    Bu kabullenme safhasına gelip herşeyi kendi oluruna bırakana kadar Kımılnaz’ın bağırsakları çalıssın ve kaka yapsın diye yaptıklarım:

    1. Hemşirenin tavsiyesi üzerine her gün küçük bir miktar (1 oz.) beyaz üzüm suyunu (white grape juice) bire bir oranında sulandırıp verdik. (Daha çok küçük olduğundan erik suru – prune juice – vermememizi tavsiye ettiler)
    2. Ben devamlı rezene ve papatya çayı içtim.
    3. Karnını özel papatya ve lavanta karışımı yağları ile ovaladık.
    4. İlk başlarda çok endişelendiğimizde iki kere gliserin fitil koyduk. (Bebek fitilinin dörtte biri kadar) Fakat doktorumuz çok elzem gördüğümüz durumlar dışında devamlı fitil kullanılmamasını önerdi.
    5. Bir kere bir çay kaşığı zeytinyağı verdik.
    6. Poposuna zeytinyağı sürdük. Acaba poposunda kaka mı katılaştı, o mu tıkıyor diye ucunu zeytinyağlığımı koltukaltı termometresi ile stimule ettik.
    7. Bu arada yapılan bacak ve mide masajları cabası.
    8. Ben her sabah emzirmeden sonra tuvalete oturtur gibi kucağımda tutup “Hadi kızım, ınnggh. Ikın kızım, kakalar çıksın yavrum” diye gaz verdim.

    Baktık bu kadar uğraşmaya hala ne zaman yapacağı gelirse o zaman yapıyor, biz yukarıda yazdığım herşeyi aynı anda yapsak bile kaka yapması gecikebiliyor, kaka yaptığında öyle 5 günlük kaka içinde birikmiş gibi deli gibi kaka olmuyor işte o zaman kabullendik ve Kımılnaz’ı daha fazla hırpalamamaya karar verdik. Bu durumda Tuvalet eğitimine alternatif tuvalet alışkanlığı yazımda bahsettiğim uygulama için tüm deneme planları rafa kalktı. Sadece kaka yapmadan bir gün evvel ve yapacağı gün uyku miktarı gözle görülür miktarda azalıyor. Biz de o gün onun gazını ve ıkınmasını rahatlacak ne varsa yapıyoruz. Kakası geldiğini anlarsam (yakalarsam) yatırıyorum yatağına pantolonunu ve üzerindeki fazla katları çıkarıp bezini bollaştırıyorum. O da uğraşıp yapıyor garibim.

    Bu da ilginizi çekebilir:  Hediye Ürün - Tuvalet Eğitimi ve Özbakım Kartları

    Benim tavsiyem – her zamanki gibi – eğer bebeğinizde benzer bir durum varsa önce hemen doktorunuza danışmanız. Çünkü internette bazı dosyalarda çok abuk durumlar okudum. Burada kimseyi evhamlandırmayayım. Benım vermek istediğim, kabullenmesi zor olsa bile bu durum çok rastlanan bir durum. Bebişinizi boş yere hırpalıyor olabilirsiniz. Eğer doktorunuz da onaylarsa bırakın dağınık kalsın.


    Etiketler: ,

    Benzer Yazılar:
  • 2011’in en iyileri
  • Pratik Anne.com da en çok okunan yazılar
  • Bebeklerin dişleri ne zaman çıkar ve sırası var mıdır?
  • Bebek ve çocuklarda kabızlık ve bağırsak problemlerine doğal çözüm yiyecek ve içecekler
  • Çocuklarımın iştahı azaldı

  • «       |       »




    "Bebeklerde geciken kaka problemi" için 175 Yorum yapılmış.

    1. Eren Derin says:

      Bizimkinin de böyle bir durumu oldu. 3 gün gelmemisti kakamiz. Dr.a gittik. 1 hafta kadar gelmemesi normalmis. Dr. bize söyle birsey önerdi: ates ölcmek icin kullanilan dereceyi aliyorsun. Ucuna plastik strech film (hijyen acisindan) sariyorsun. Popo deligine biraz sokuyorsun. Dairesel hareketlerle ceviriyorsun dereceyi. Hemen kaka cikiyor sonrasinda krema gibi. Hatta üzerine bile fiskirabilir. Dikkatli olmak lazim 😉 Yanliz bunu Dr. cok önermedi. Bagirsaklari tembellestirebilirmis. Gerkemdikce yapmayin dedi. Ben oglumun sancilarina dayanamayim 4. günde yapmistim. Sonuc olumluydu 😉
      Yine Dr.unuza sorarsin..
      Gecmis olsun tekrar…

      • zahide says:

        çok teşekkür ederim verdiğiniz yöntem anında işe yaradı 3 günün sonunda yaptım çünkü yapamıyordu belliydi hiç rahat değildi belliki yardımistiyordu şimdi sayenizde tekrar mutlu mutlu bakıyor 😀

        • Pratik Anne says:

          Cok sevindim. Kakasini yapip rahatlamis bebek gibisi yok. kakasini yapip, gazini cikarmis bebegin annesinden mutlusu yok 🙂

    2. nilüfer says:

      henüz malesef cocugum yok ama inanin sayenizde bir sürü yeni bilgi sahibi oldum…herseyi ayrintili ve o kadar sade anlatiyorsunuz ki sürekli takip ediyorum sizi..insallah bu kaka probleminide en kisa zamanda kolaylikla atlatirsiniz :))

    3. muge says:

      Ela’nin tuvalet maceralari kizim Ecenaz’in ilk 2 yilini hatirlatti bana. Ayni asamalardan gecip ayni seyleri denemisiz.
      Benim kizim 45 gunlukken 8 gun tuvalete cikamayinca prune juice vermistik. Havaalina gitmemiz gerekti ayni gun ve kizim kendi kiyafetleri disinda, saatimi, ayakkabilarimi ve pantolonumu batirmisti. Yine de bizim icin cok mutlu bir gundu.
      BIz durumu kabullenemedik cunku kizim cok aci cekiyordu ve aile doktoru disinda baska bir doktor gormekte israr ettik. Bize toz seklinde bir ilac(glycolax) recetesi verdi.Hicbir yan etkisi olmayan, sut haric butun iceceklere karistirilabilen bu ilaci 1 yil boyunca kullandik. Sonra da dozaji azaltarak biraktik. Ecenaz simdi 4 yasinda ve son iki yildir hic problemimiz olmadi.

    4. our twins of NY says:

      Sevgili Pratik anne,
      Ben cicegi burnunda bir anneyim. Oyleki hastaneden dun taburcu oldum. Bebegimin (kizimin) gece araliklarla uzun dakikalar suren hickirik problemine bir arkadasimin onerisi ile zaman zaman takip ettigim sizin yaziniz sayesinde cozum bulduk. (1 damla limon suyu)
      Siz cok tesekkur ediyorum bu degerli bilgileri bizlerle paylastiginiz icin. Yavrularinizla size saglikli gunler dilerim.
      Sevgiyle kalin.

    5. Nihan says:

      Benim kızım da uzunca bir sure boyle kaka yapti. Bize de doktorumuz endiselenmememizi, bunun bebegin anne sutunun tamamini kullandigi anlamina geldigini, o yuzden hatta mutlu olmamizi soylemisti. Ben de hic kafaya takmamistim acikcasi, ne zaman duzene girdi onu bile hatirlamiyorum.

    6. nazecik says:

      evet, evet aynı kaka bekleme, gaza getirme, masal, yetmedi dua durumları, insan gerçekten alışıyor, kabulleniyor, bir gün geçeceğini bilsem ozamanlar daha rahat olurdum.uykusu da aynen öyle azalıyordu kaka günleri yaklaşınca:))allam anne olmak böyle işte, şimdi burdan bakınca gülüyorum, yapmayabilir insancık kakasını üç gün ya:))

    7. Archi*Sugar (Esra) says:

      Kizimda hic kaka sorunu yasamadim, bebekken gunde en az 6 kere, sonralari ise gunde en az 1 kere kaka yapti. Ancak simdi okuyunca bebegin kaka yapmamasinin ne kadar can sIkIci bir durum olabilecegini anladim. En basta insan panik olur tabii ki. Ancak bunun olabilir bir durum oldugunu ogrenmek rahatlatici. Ikinci bebekte basima gelirse aklimda bulunacak. Bilgiler icin tesekkurler. Ellerine saglik…

    8. Çocuk gibi says:

      Her bebek ayrı bir deneyim 🙂

    9. Ayça says:

      Merhaba aynı olay bizde de olmuştu. İlk doğduğu bir kaç gün gelen yeşil kakadan sonra tam 2 ay nerdeyse haftada 1 ya da 10 12 günde bir yapmaya başladı. endişe ettiğimden başka başka dr lara da gttik ama bir problem görülmedi. Anne sütü alan bebeklerde bazen görülür dediler. hatta dr ben rahatlıyayım diye erik kayısı ve armut suyu verdi. çok az onlarda bile içirdim 🙂
      vel hasılı bu konuda okumadığım yazı kalmadı. drlarla da pek haşır neşir oldum. anlatacak çok şey var ama uzatmıyayım, bizimde hala buzdolabının üstünde duruyor kaka günlerimiz 🙂 ve her şey 3. aydan sonra hiç bir şey yapmadan kendiliğinden yavaş yavaş düzeldi. şu an maşallah bazen 6 kere yaptığı bile oluyor. sıkıntı yapmayın. geçecektir.

    10. Anonymous says:

      Benim 4 ay 7 gnlük oğlumda ilk günden itibaren öyle çok fazla kaka yapmadı anne sütü yanında formül mama da kullanıyoruz ve antropometrik ölçümlerimiz yüzde 97lerde.Hala iki günde bir bazen üç oluyor ama kendi içinde bir rutin oluşturuyor sizde bebeğinize dikkat ederseniz.Ek gıda başlamamıza rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadık.Ayrıca annenin çinko kullanımı bu kaka işlerini daha kolaylaştırıyor.

    11. Acqua says:

      merhaba, 13 aylık kızım son zamanlarda senin yazında “kabızlık” diye tabir ettiğin şekilde top top kaka yapar oldu. yaş itibariyle normal mi , yoksa kızım kabız mı acaba? ama hergün düzenli olarak yapıyor ve suratında ıkınma ifadesi oluyor ama çok fazla değil.

    12. palyanço says:

      merhabalar :)) uzun zamandır sizi takip ediyorum ama yorum bırakmamıstım, bırakamıstım.. sanırım annelige yavas yavas alısıyor olamam,sonunda benimde bu konuda biraz olsun fikir sahibi olmamı ve yazabilmemi kolaylastırdı :)) bende artık hamişler değil anneler arasındayım :))
      bizde de boyle bir sorun var.. bizde 2,5 aylık olduk..ve bu donemlerde 5 gune hatta 1 haftaya kadar normalmis bebeklerin kaka yapmaması..cok rahatsız olmadıgı surece fitil kullanmamakta gerekiyormus.. alıskanlık yapmasın 😉

      sevgilerimleee :))

    13. Pratik Anne says:

      Yorumlariniz bu durumun yaygin ve rastlanilan bir durum oldugunu teyid dediyor.
      Acqua,
      Kizinin kabiz oldugunu zannetmiyorum. Benim katilasma/kabizlik dedigim kucuk bebeklerde. Cocuklar buyudukce kaka katilasiyor tabi.
      Palyanco,
      Tebrikler. Linkleri ve kategorileri henuz guncelleyemedim. Anali babali buyutmek nazip etsin. Kaka konusunda da kolay gelsin.

    14. Ada'nın annesi says:

      Kızım 2. ayında toplam 7 kere kaka yaptı. Bunun ikisi hastanede elle müdahaleyle oldu. 10 güne kadar kaygı duymamamızı söylemişti doktor.

      Denilen her şeyi denemiştik ama bize iyi gelen şey sanırım, Ada’yı uzun süre sıcak suda oturtmak olmuştu. Bir de hafif kolik durumu vardı. O zaman da bu sıkıntı olurmuş.

      3.ayda bir anda her şey normale döndü. Bol kakalı, sağlıklı günler! (Çeken bilir)

    15. tuba says:

      tıpkı bizi anlatmışsınız aynı sorunları birebir yaşıyoruz.bizim kızda 5 günde bir yapıyo kaksını ama bundan hiç rahatsız olmuyo ve kakası sıvı şekilde geliyo.geçen dr a götürdüm bağırsak tembelliği var dedi debridat şurup verdi ama bi işe yaramadı bugün 6.gün hala kaka yapmadı drumuzu aradım şurup bi işe yaramıyosa yapacak bişey yok fitil koyun dedi bende boşyere canını yakmak istemiyorum kızımın geçen koydum olduğu gibi dışarı çıkarmış kaksıyla ama bir gün sonra yaptı.

    16. Anonymous says:

      aman tanrım bebeğimin kaka probleminden neler çektim neler anlatamam sizlere hepinizin yaşadıklarını abartısıyla bende yaşadım fitiller sıvılar masajlar bitkisel çaylar vs.ama en sonunda bişey demeye karar verdim ve tuttu çörek oto yağı bir çay kaşığı 2 yada 3 damla sütle karıştırıp verdim ve 1 yada 2 saat içinde 3 kez kaka yaptı sizlerde deneyin bakalım sonuç sizide mutlu edecekmi.

    17. Anonymous says:

      Ben bebeğim mehmet oktay’da çörek otunun yağını 1 çay kaşığının yarısı kadar içirmeyi denedim ve bir günde 3 kere kaka yapmasını ve diğer günlerde kabızlık sorunu çekmemesini sağladım.3 4 günde yarım çay kaşığı çörek otu yağı ve kabızlığa son.gaz sancılarından,kabızlık ağrılarından kurtulduk şimdi mışıl mışıl uyuyor.

    18. Anonymous says:

      merhaba aynı sorunları bizde fazlasıyla yaşıyoruz çok zor.çörek otu yağını nereden bulabilirim…n

    19. Anonymous says:

      evet bızdede aynı sorun var ama suda var yenı dogan cocuga anne sutunden baska bırsey vermek de kotu degılmı bunun zararı yokmu cörek otu yagının bır yan etkısı yok degılmı kullanan arkadaslar bılgılendırırse sevınırım

    20. Anonymous says:

      Offf ne zor bebeginin kaka yapamamasi gece saat 1 ve ben internette bebegime nasil care olabilirim diye bu konuyu arastirirken gordum yazinizi. benim oglusum 4 aylik 2. ayindan itibaren kakasini yapamiyo doktoru bagirsak tembelligi var dedi ac karnina ilik su 3-4 cay kasigi- 1 cay kasigi zeytinyagi ve 1 cay kasigida duphaloc surup verdi hepsini denedim ama hala yapamiyor artik dayanamiyorum 3. gunden sonra ben kulak copunu zeytinyagina batirip poposunu uyararak yaptiriyorum kakasi yumusak neden yapamiyor anlayamiyorum. Umarim sizin dediginiz gibi kendi kendine duzene girer cunku bu durum beni cokk ama cokk uzuyor 🙁

    21. Yakakent says:

      16 günlük bir kızım var. son 3 gündür kızımdada sabahları oluşan bir kaka problemi var. Zorlanıyor, ağlıyor ama bir türlü yapamıyor. Burda okuduğum bilgilere bakarak sanırım normal ama daha 16 günlük bir bebenin o acıları çekmesine insan katlanamıyor. Şimdilik (3 gündür) kaka sorununa basit bir çözüm bulduk. Bir havluyu ısıtıp karın kısmına yerleştiriyoruz. (tabii ısı ayarını iyi yapmak lazım) 15-20 dkya kakasını yapıyor. inşallah ilerki günlerde daha kötüye gitmez kızımın durumu. yoksa hem annesi hemde ben perişan olacağız.

    22. reyhan says:

      Sevgili Pratik Anne;

      Tam da bu anlatılan sorunları yaşarken bloğunuza gelmiş bulunuyorum. Benim ikinci kızım da aynen ilk bir ay her öğünden sonra hardal renginde yaparken bir anda ilk önce araya iki gün koydu, derken bir kere de üç…Şu an 44 günlük, bir kere kendi bloğumda da yazdım üç günün ertesi gliserin fitil kullandık azıcık ama hayat kurtardı sanki. Ben %70-80 aralığı kendi sütümü vermeye çalışıyorum, aralarda yetmedikçe ya da ben sağamadıkça formüle dayanıyorum. Gözlemlerinizde yazdıklarınızın hepsine katılmaktayım benimki de kakasını yapma gününden aynen bir gün önce koku bombasına dönüşmekle beraber yediği yemeği de azaltıyor sanki, uyku da sıkıntı yarattığı için ve kolik tarzı bir ağlama…

      Ellerine sağlık pratik anne 🙂

    23. Anonymous says:

      benim kızım da 4 aylık ve 8-9 güne bir kakasını yapıyor. doktora danıştım normal olduğunu söyledi. kızımda da herhangi bir rahatsızlık ifadesi olmadığı için kafama çok takmamaya çalışıyorum. doktoruma zeytinyağının bir faydası olur mu diye sordum, zeytinyağının midede çözündüğünü bağırsakla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

      • ayse says:

        benim oglumda 4.5 aylık bugun 7 gün oluyor kaka yapmayalı keyfi yerinde çişli bezleri de iyi gibi ama kilo alımı gecen ay 400 gr bu 15 günde de 100 gr olmuş kaka yapmayınca buna bağladım artık. rezene yağı zeytinyağı ile ovdum kulak çöpü ile zeytinyağını makata uyarı amaçlı sürdüm zeytinyağı içirdim sıcak havlular koydum yok olmuyor heryerde normal yazıyor ama 7 gün işte buna takıldım kalım tüm günümü alıyor bu durum

    24. özlem c. says:

      Benim kızım şu an 27 aylık.Doğumundan 1 ay sonrasında kakasını haftada bi yapmaya başladı.Bu arada doğduğu günden 6 aya kadar sırf anne sütü verdim.İlk 1 ay normal kaka yaparken birden 3 günde bir sonra bunu 4 güne sonrada 5 güne çıkardı.Biz bu sorunla kızımın 1. ayından itibaren uğraşmaya başladık.Denemediğim şey kalmadı.Dufalac,sokol.aç karnına zeytinyağı.Ama hiç biri çözüm olmadı.Hala bu problemimiz devam ediyor.Doktoruda çözüm bulamadı.Bu konuda bana yardımcı olacak fikirleriniz varsa sevinirim.En basitinden aynı sorunu yaşamış arkadaşlarımız vardır diye düşünüyorum.Kaka günü bizim için bayram günü gibi oldu.Şu an 27 aylık ve 5. günde ağlaya ağlaya yarım saatte kakasını yapıyor ve aynı zamanda sokol ilacını hergün verdiğim halde.

      • ömer says:

        özlem hanım msjı 2009 da yazmışınız ama ben yınede müsaitseniz cevap yazmanızı rıca edicem bahsettiginiz şeylerin aynısını bızde yaşıyoruz benım kızımda hemen hemen 3 yaşında bizde bir çözüm bulamadık ve sorunumuz halen devam ediyor ben sorununuzu aştınız mı yada devam ediyormu diye sorucaktım cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    25. A.Deniz says:

      ben çok hata yaptım o zaman hep verdim fitili verdim fitili hatta 1 ay boyunca kolik olduğu zaman hep verdim offff yaaa

    26. Anonymous says:

      Çok teşekürler içimi rahatlattınız.Bizde korktuk acaba bağırsakları yavaş mı çalışıyo diye ama öyle deilmiş.benim bebeğimde 4.5aylık bide ilk.Hepimiz endişe ediyoruz.ben nerdeyse aç kalacam işte şu yeme ishal olur şunu yeme kabız olur şunu yeme gazı olur falan filan…neyse çok teşekür bebişler dünyanın en değerli varlıkları çünkü onlar bizim geleceğimiz.

    27. Anonymous says:

      merhabalar bebişimiz 3 aylık oldu ve prematüre bebek olarak doğdu.15 gün öncesine kadar bi sorunumuz yoktu ama artık bizde 2-3 güne bir kaka yapan bebekler kervanına katıldık.anne sütü alıyor ama yetersiz olduğu için günde 2 kez 60 cc mama veriyorum.bundan kaynaklanmış olabilirmi?

    28. Anonymous says:

      ELİFİM 4 günüdür kakasını yapamıyor ama gaz çıkarmasında bir problemi yok ama yinede endişelenmiyor değilim. Bir baba olarak kızımın bu durumu beni endişelendirmişti. Sizin yorumlarınız sayesinde biraz rahatladım. Amam yinede inş. en kısa sürede düzelir yoksa nöbete deveam edeceğiz.

    29. Anonymous says:

      BENİM KIZIM ŞUAN 2,5 AYLIK ÜÇ GÜN ÖNCESİNE KADAR GÜNLÜK KAKASINI ALIYORDUM.FAKAT SON KAKSININ ÜZERİNDEN ÜÇ GÜN GEÇTİ HALA KAKSINI YAPMADI..KIZIMIN UZAMIŞ SARILIĞI VAR.TOTAL BİLİRUBİN ORANI 7 ACABA BUNUNLA İLGİSİ VARMIDIR?BİLEN BİRİSİ LÜTFEN CEVAP YAZSIN..GECELERİ SÜREKLİ AYAKTAYIM. BELKİ KAKA YAPMAYA ÇALIŞIR AMA YAPAMAZ DİYE NÖBETTEYİM.İYİ GECELER……

    30. Anonymous says:

      ewet o kadar zor bir durum ki bu kaka durumları:))5 aylık kızım var bundan 1 ay öncesine kadar çok düzenli bir şekilde kaka yapıordu.günde 4 yada 5 defa.ama artık o kadar düzenli değil.sadece emziriorum ek gıdalara başlamadık.bugün tam 8. gün ve kızım hala kaka yapmadı.sabırsızlıkla beklioruz bakalım ne zaman yapacak.ama içten içten telaşlanmıorum değil yani.bakalım :)))

    31. Anonymous says:

      merhaba benim bebeğim 3 aylık iki kez 5 günde fitil ve kulak çöpünü zeytinyağına batırarak kaka yaptı.normalmiş ama merak ediyorum hep böyle mi olacak.çünkü çok evhamlı bir babamız var.hemen yapmasını istiyor.ben alıştırmak istemiyorum

    32. Anonymous says:

      merhaba ben de bu kaka sorunu yüzünden telaşlanınca yazılarınızı okudum ve bu sayede içim biraz rahatladı.3.5 aylık oğlum var.ilk ggünler her bezi kakalı idi.Sonraki aylarda günde 2 ye son 15 gündür de günde bir bazen iki günde bir kaka yapmaya başlamışıtı.Ama bu gün 5.günümüz hala kaka yapmamıştı.İnternetten okumadığım şey kalmadı.ama sizin bloğunuz beni çok rahatlattı açıkçası.Tam bu yorumu yazarken az öce oğlum yatağında iai ve yapmış kakasını.Sevinçla babasını aradım.Düşünün insan çocuğu için nelere seviniyor.Neyse artık benimde tavsiyem 1 haftaya kadar kimse telaşlanmasın(eğer çocuğun benim oğlum gibi herhangi bir sıkıntısı yoksa,emmede problemi yoksa)ve çocuğun poposunu zorlamayın.Zamana bırakın sadece karnını ve ayaklarını sıcak tutun.Çocuk büyütmek çok zor. Ben 2.yi büyütmeye çalışıyorum ama insan kendini hala hiçbir şey bilmiyor olarak görüyor.
      HERKESE HAYIRLI GÜNLER.ANNELER LÜTFEN BOL BOL DİNLENİN.PROTEYİNLİ GIDALR VE BOL SIVI TÜKETİN.

    33. melike says:

      benim oğlum üç ayını yeni bitirdi ilk 15 gün sadece anne sütü verdim günde 4 kere kakasını yapıyordu.15 gün sonra sütüm birden kesildi çok azaldı mama takviyesi yapmaya başladık aptamil 1 verdik ve günde bir kere her gün yapmaya başladı.bebeğimin hiçbir sorunu yokken komşumuz zinco gaz damlasını önerdi bizde iyi ama dahada iyi olur diye aldık (tamamen gereksizdi)kullandık o gün kakasnı yapmadı ve gazı kötü kokmaya başladı çok ağladı çok gaz çıkarttı.ertesi gün yine zinco verdik ve ağlaması dahada arttı gazının kokusuda kötüydü.ben hemen fark ettim ve br daha zincoyu vermedim ancak dört gün devam etti dört günün sonunda dr. tavsiyesiyle fitil attık kakasını yaptı kabızdı.ondan sonrada hiç kendisi yapmadı her dört günde bir fitil attık yukarıda yazılan herşeyi denedik ama hiç yapmadı.en sonunda dr.fitil yerine kulak çubuğunu yağa batır hafifçe içeri sok dedi denedim ve şuanda öyle kakasını yapıyor. sorun şu ki hergün yaptırıyorum ve kakası sıvı kabız değil rengide normal ama kendisi yapmıyor ben çubuğu ne zaman soksam hemen yapıyor eğer inat edip kendin yap sokmuyorum çubuk dediğimde iki üç gün geçince yine yapmıyor yine mecbur çubuk sokuyorum bu seferde beklediği için kabız çıkıyor sanırım ilk kabızdan sonra korktu ve kakasını tutuyor kesinlikle kendi kendine ıkınmıyor lütfen yardım edin çok üzülüyorum

    34. Leyla Tut says:

      merhaba , bebeğim 4 aylık ve bu gün 5. günümüz çok telaşlanmıştım , yazıların hepsini okudum ve içim rahatladı … paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    35. berat says:

      vermıs oldugunuz bılgıler ıcın tsk ederız bu çörek otu yagını 4 aylık bebege verebılıyormuyuz cvb beklıyorum

      • sali says:

        yazınız çok aydınlatıcı her bebeğin başına gelebilen bir sorun olması içimi rahatlattı
        benm bebeğimde 3. ayı doldu dörde girdi . sadece anne sütüyle besliyorum kilosu boyu güzel. doktor mamaya gerek yok dedi.ilk 40 gün boyunca günde 5- 6 kere kaka yaptı. sonra 2 güne düştü derken en son 5. günde yaptı. ama çok acı çektirdim yavruma dr. fitil önerdi popo deliği küçük olunca tam kaçıramadım. o da çok ağladı. tabi bende onunla birlikte ağladım:( ertesi gün dr. gitmek için hazırlanırken büyük bir gürültüyle yaptı. şuan da 4 gündür yapmıyor.
        dedikleri gibi diş macunu kıvamında, kötü kokulu şuan, rengi hardal sarısı.
        kayısı suyu veriyorum çörek otu yağınıda deniyecem

    36. hasret says:

      benim oğlumda 3 aylık sadece anne sütüyle besliyorum kilosu boyu normal ilk başlarda günde 4 kere neredeyse yapıyordu ama şimdi üç günden beri yapamıyorm son bir haftadır bazen 4 gün bile yapamadığı oluryor.normal mı endişelenmelimiyim acaba sakin olmaya çalışıyorum başka şeyler de vermek istemiyorum açıkcası inşlh düzelir

    37. hilal says:

      ne zamandır endişeleniyordum.anne sütüyle beslenen bebeğim kabızmı olmuştu yoksa sütümmü yetmiyor diye.3 aylık kızım her gün kaka yaparken birden 4 güne kadar uzadı bu süre.önce bi netten araştırma yapayım dedim doktora gitmeden ve yazını kesinlikle çok faydalı buldum.teşekkürler..

    38. helin says:

      benimde 3 aylık kızım var aynı sorunu bizde yaşıyoruz emzirdikten bir süre sonra çoğu su şeklinde kusmuğuda var yanı şeyi yaşayan varmı..

    39. çakar arzu says:

      bebeğimiz tam 1 aylık ve bu son hafta kakasını yapamıyor enson geçen hafta yaptı ve bezden taşırdı şimdi tık yok endişeleniyorum sütüm de yetersiz devam sütü veriyorum acaba bu yüzdenmi kaka sorunumuz var yoksa EYMEN açmı kalıyor

    40. nermin says:

      benim kiz 2 ay;lik o da kaka problemi yasiyo3cu gundu kaka yapmiyor, ben de gunleri sayiyorum

    41. kız babası says:

      Benim kız şuan 55 günlük. geçen hafta 4 gün kaka yapmamıştı. sonra bez almayacak şekilde yaptı. bu olaydan sonra şuan 5. günü ve hala kaka yapmadı. Endişelendim. Yukardaki açıklamalar biraz olsun rahatlattı. Herhalde anne sütü yarıyor. Ama günde 2 defa taşarcasına idrarını yapıyor.
      teşekkürler.

    42. kız babası says:

      Oh be şimdi kakasını yaptı. hemde ne yapma üst baş kalmadı. ta dışarılara taştı. 5 günlüktü…

    43. aslı öğretmen says:

      anne olmak hem güzel hem zor.zorlukları güzellikler için aşıyoruz oğlum 6.5 aylık 3gündür gazını kokulu çıkarıyo ama kakiş yok kayısı suyu denedim.şimdi rezene kimyon deniycem olmadı zeytinyağı olmadı kivi olmadı dr a gidicez.okuyup kanaate vardığım bi şey makata cisim sokmak oldu.bi arkadaşımız yukarıda yazmış ben kulak çöpü sokmadan yapmıyo diye .yanlışlardan biri doğal akışa müdahele etmeden en az zararla kurtulmaya bakalım pis kakişlerden 🙂

    44. maviş says:

      merhaba hanımlar benim bebeğimde iki buçuk aylık kakasını dört günde bir yapıyor gerçi ben müdahele etmesem dahada yapmaz ya dayanamıyorum artık anne yüreği işte bende arda ya zeytım yağı verdım ama pek fayda etmedi sonra doktor tavsiyesi ile fitil attım ama daha fazla atmak istemiyorum çünkü alışkanlık yaparmış bu ara bebek yağıyla banyodan sonra masaj yapmaya başladım.:)hepinize kolay gelsin hanımlar.

    45. levent says:

      MERHABALAR.
      5 AYLIK OĞLUMU DOKTORA GÖTÜRDÜM.BEBEĞİM KAKSINI YAPAMIYOR.DOKTOR KALIN BAĞIRSAĞINDA BİR PROBLEM OLDUĞUNU VE AMELİYAT GEREKEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.BEBEK YAKLAŞIK 4-5 GÜNDÜŞ YAPAMIYOR.AMA POPOSUNA FİTİL VERİLİNCE VEYA POPOSUNA MÜDAHELE EDİLİRSE YAPIYOR. BU KONUYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞ VARSA BİZE YARDIMCI OLABİLİRMİ ACABA TLF05356538511 ÇALDIRIN BEN SİZİ ARARIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    46. eda nisa says:

      Aynı durumdayım bende. Kızım 2 ay 6 günlük 5 gün önce hiç bir problemimiz yoktu.İki gün üst üste fitil verdim kakasını yaptı.Fitilin alışkanlık yaptığını öğrenince bıraktım.Şimdi 3 gün oldu ve kakasını hala yapmadı.Bu arada sabah akşam 1 çay kaşığı zeytin yağı veriyoeum bi fayddasını görmedik, çörek otu yağına başladım güde 4er damla bakalım faydası olacak mı? sizin görüşünüz ne? ne yapmalıyım?

    47. mıslına buglem says:

      benım kızımda 2 ayına gırdı kaka yapmada zorlandıgında meme verıyorum hem emiyor arada durup ıkınıyor daha kolay cıkartıyor sonradan kesvettım

    48. mıslına buglem says:

      bu arada bır cay kasıgı rezene kaynatıp azına akıtıyorum gazına da fayda ediyor

    49. lustral says:

      Bebeğim 2 aylık. iki hafta öncesine kadar kaka yapmamızda sorun yoktu sonra birden kaka yapamamaya başladı.2 ayrı çocuk cerrahına gittik. 1. bağırsağın dar olduğunu söyledi tüp le bağırsağı açmaya çalıştı ve bana bir süre tüple bunu yapmamı söyledi. 2. doktor, benim şikayetleri anlatmamla muayene etmeden bu durumun olabileceğini kendi kızında da aynı problemin olduğunu 6. ayına kadar pamuklu çubukla yaptırdığını ve bu durumun geçici olduğunu söyledi.bebeğim kabız değil bilakis kakası sulu ama yaparken ıkıntı ile birlikte çok ağlıyor hiç sakinleştiremiyorum onunla birlikte bende ağlıyorum canı çok yandığı için pamuklu çubukla yaptırıyorum o zaman rahatlıyor.bu durum benim canımı çok sıkıyor. doğal yolla kendisi kakasını ne zaman yapacak, pamuklu çubuk ona zarar verir mi merak ediyorum. başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum ama eşim normalmiş bekle diyor.

    50. aslı says:

      5.ayımıza giricez ve kabızlığımz cok

    51. aslı says:

      aslında 2 aydan itibaren aptamil conformil kullanıyorum fantomalt karıştırıyorum ve son 2 aydır kayısı suyu kaynatılmış z.yağı sürekli her mamaya ikisindende koyuyorum 3 dünde bir kaka oda zorla acil dr götürdüm bağırsaklarda sinir olmaya bilir kolonoskopi yapılmasını istedi şu durumda neyapıcamı gerçekten bilmez durumdayım beni emerrkend aynı durum vardı mamadada kaşıklar geçtik tahıl lifli mamalar ama hiç bi gelişme yok ve artık fitile cvp vermiyo 2 gün fitil yaptım yaptığım öle gitti sadece . çörek otu demişsiniz açıklamalı bilgi verirmisiniz nasıl yapmalıyım lütfen ? çok tşk. ederim

    52. birsen zeybek says:

      mrh. oğlum 49 günlük. son 3 gündür kakasını su şeklinde yapıyor. içinde susama benzer partüküller yok bildiğinin yeşilimtrak su gibi. günde 1 kez kaka yapıyor. endişelenmeme gerek varmı acaba.anne sütü alıyor.geceleri yatarken sadece bir kere aptamil mama veriyorum.

    53. halil says:

      kımılnaz ismi mi koydunuz kızınıza ?

      • Pratik Anne says:

        Hayir, Kipircan ve Kimilnaz cocuklarima hamileyken onlara taktigim ve blogda kullandigim takma adlari.

    54. yusuf erenin annesi says:

      oğlum 4.5 aylık iki gündür kaka yapamıyor ama bende çok teleşlenıyordum ama doktorum anne sütü alan bebeklerde 1 hafta yapamama normal olduğunu söyledi ve birde azıcık zeytinyağı içirmemi söyledi denedim yağı verince yapıyor ama vermediğim gün yapmıyor bende bunu yaşıyorum ama sancı olmuyor rahat çok şükür ama ben rahat değilim:)

    55. emir'in annesi says:

      merhaba sevgii anneler..
      emir benim 3. bebeğim. diğer iki bebğimde de kabızlık sorunu oldu falakat hep katı gıdalardan sonra başladı bu süreç ve yaklaşık2-3 yaşlarına kadar devam etti..
      fakat emir de sadece anne sütüyle oldu.. bebeğim 6 aylık yeni yeni geçmeye çalışıyorum katı gıdalara bebeğim 5. ayından beri mudehalelerle yapıyor kakasını.. dubalac şurup kullandım. bu işe yaradı fakat doktorum kullanmamı ıstemedi.onun yerine lifli meyveler vermemi istedi.bu gun 7. gunu doldu ve hala yapmadı. akşam uzerlerı sıkıntısı başlıyor ve çok uzuluyorum.. çörekotu yağını hemen yarın deneyeceğim. umarım işe yarar…. sevgiler.

    56. kuzey says:

      benım oğlum kakasını yapamıyo 4gunden berli gaz sorunu yok ama nasıl olacak herkez akıl verıyo ama zulumu ceken anne baba

      • ayten says:

        her emzirmenden önce ağzına 1 yada iki damla zeytin yağı damlat kesin yapar karnını da ufala 10 dak boyunca yapar.

    57. emerald says:

      okuyunca biraz rahatlamıştm normal heralde başka yaşayanlarda varmış diye ama. ıkınmalar başlayınca gene altüst oldum.psikoloji falan kalmadı zaten artık.doktorlarda da çare yok net birşey yok.açıkcası erkek çocuk sürekli fitille dereceyle uyararak yaptırmak korkutuyor.öte yandan prematüre 3 aylık normali 1.5 aylık.ıkınmaktan kasık fıtığı ameliyatı olduk.hala devam ediyor diğer kasıktanda korkuyorum.fitili devamlı kullanmak gerçekten çokmu zararlı.kaka zaten sıvı.bizi duyan uzmanlar yokmu acaba.

    58. emerald says:

      bu arada nurse harveys gaz şurubu bazen çok işe yarayabiliyor.bizimkinin bünye onada alıştı heralde artık çok fazla cvap vermiyor.

    59. sıla says:

      aynı durum bizde de var. doğduğu günden beri sadece anne sütü almasına rağmen kaka sorunu var.10 gün kadar yapmadığı zamanlar oluyor. kabız değil. yaptığı zaman sıvı yapıyor. ağrı sızı yok. şu an 4 aylık. doktorumuz film çektirmemizi istedi. çektirdik. megakolon teşhisi konuldu. bağırsak sinirlerinde hissizlik var ameliyat dedi. sonrasında 5-6 tane çocuk cerrahı ile görüştük. 6. aya kadar düzeleceğini, düzelmezse tekrar görüşelim dedi. ihmal etmeyin. önemli bir durum bu. allahım korusun ani ölümlerle sonuçlanabiliyormuş. beşbin çocukta bir görülen vaka ama tedbirli davranmak gerekiyor

      • Pratik Anne says:

        Cok gecmis olsun Sila Hanim. Evet bu kakada gecikme sik rastlanan bir durum ama altinda bazen tibbi bir sebep de olabiliyor. Teshisin konduguna ve takipte oldugunuza sevindim. Acil sifalar diliyorum. Insallah gecer 6. aya kadar.

    60. emerald says:

      geçmiş olsun inşallah ameliyata gerek kalmaz.bizimkide aynı durummu acaba.4 doktor gezdik hiçbiride önemsemedi koliktir.bağırsak tembelliğödir.geçici birşey deyip benim sancılarıma hiç çare olamadılar.cuma günü araştırır denilen bir doktora gidiyoruz inşallah bakalım.evde adımın boşuna pinpirik yapıyorsuna çıkması işleri zorlaştırıyor.yavrularımıza acil şifa bululuz inşallah.bu arada anne sütü alıyor.100ml falan mama takviyesiyle.

    61. süper baba says:

      arkadaşlar benimde 3 aylık bir oğlum var ve 3 gündür kakasını yapamıyor. telaşlandım hemen araştırmaya koyuldum ve kendimi burada buldum.Yazdıklarınızı okuyunca bebişimin durumunun aslında çok normal olduğunu anladım.Ben bunları yazarken annesi diğer odadan müjdeyi verdi oğlumuz kakasını yapmış.Böyle bir şeye sevineceğim aklımın ucundan geçmezdi:))

    62. irem says:

      merhabalar,
      kızım üç buçuk aylık ilk biray sonunda kaka yapmayı bıraktı. sadece anne sütü ile besleniyordu. denemediğimiz hiç bir şey kalmadı. beklediğimizde fitil atmaz isek 10 gün yapmıyor. gitmediğimiz doktor kalmadı film çektirdik kolonda genişleme var dediler.(kaka içerde10 gün beklerse kolon genişliyor tabiki) çocuk cerrahlarının takibindeyiz ama onlarda iki gün ara ile fitil atdiyor pediatristler alışkanlık yapar fitil atma diyor şaşırmış durumdayım.süt yapar diye günde 60ml mama veriyorum artık fitil attığımızın ertesi günü kendi yapıyor inşallah düzelir.inşallah bağırsak sinirlerinde hissizlik yoktur ve ameliyat olmayız

    63. irem says:

      bu arada kımılnaz şuan nasıl kaka problemi düzeldimi?

    64. berna says:

      bebeğim 3 aylık kaka probleminde 3.haftaya girdik düzenli yaparken birden kesildi 10 gün yapamadı papatya yağı ve zeytinyağı içeren klizma kullandım..devamında tekrar 10 gün yapmadı gene klizma yaptım ve bu gün 8. gün hala bişey yok.ve her gün zeytin yağı veriyorum vede bu gün ilk defa yarım çay bardağı armut suyu verdim gaz problemimiz yok gaz için çörek otu çayı veriyorum..bu arada anne sütüyle besleniyo bebeğim ve ben kendim günde 3 lt su içiyorum + meyve suları tüketiyorum. bi çare bulamıyorum..

      • Pratik Anne says:

        Berna Hanim,
        Yaziyi ve yorumlari okursaniz, bebeginizin kakasinin cok kati cikmamasi ve doktorunuzun aksini soylememesi halinde bunun aslinda olagan bir durum oldugunu ve care bulmaniza gerek olmadigini, bebeginiz rahatsiz gibi gozukuyorsa onu rahatlatmak disinda cok da fazla mudahale etmenize gerek olmadigini goreceksiniz. Biliyorum, kabul etmesi zor geliyor ama bazi bebekler icin seyrek kaka yapmalari dogal.

    65. almina bebişim says:

      slm annneler benim kızım 1yaşını geçiyor ve hala aynı bana aile hekımım bır hastalık adı yazdı araştırdım ve çok endişelendim açıkçası kristik fibrozis diye bir hastalık .şuan kızım dupalaksız kakasını yapamıyor.yemekleri uykusu huzuru herşeyi problem ve ben çok evhamlı bir anneyim sanırım.size bagırsak tembellıgı tanısı nasıl kondu acaba cvp gelırse sevınırım bızımkısı d.r sadece el ile muaynesı nde bu kanıya vardı.ve ben arştırmaya götürmeyı dusunuyorum cunku ıcım hıc rahat degıl dogdugundan berı 4 saatlik uykuya hasretım

    66. gece says:

      merhaba hepinizi çok iyi anlıyorum:( kızımşu an 18 aylık katı gıdaya gectiğimiz zamanlarda basladı kabızlığı.libalaks kullandık gunlerce duzene girsindiye.tabi duphalac ile birlikte.libalaksı 1hafta sonra kestik biraz duzene girdi ozamanlar 6-7 aylıktı .ogunden beri duphalac kullanıyoruz duzenli şekilde.kabızlığın gıda ile cozemediğin zamanlarda bu surubu asla kesme dedi dr muz.o kaka kıvamını yumuşattığı için ıkınma gibi problemmimiz yok çok sükür.ama ilacı wersekte kızım artık endişeden kakasını tutuyor denemediğim tarif kalmadı 1i ni sizlerede tavsiye ederim.eti marka lifalif ten 1-2 kaşık geceden ıslattınız kuru meyvenin suyu ile 1tasım kaynatın.içine kuru meyveleri kayısı erik ve incir ezin ve bu yulaf la karıstırın .ben kızıma bu karısımı yediriyorum üzerine şurubunu içince 1saate kadar kakasını yapmaya calışıyor.umarıp herkesin yavrusu raprahat kakacığını yapabilir

    67. mihri says:

      merhaba benim öğlumda iki buçuk aylık,bu aya kadar bizde düzenli kaka yapıyorduk,doğduğu günden beri anne sütü harici hiç bişey ver miyorum.birden bire üç gündür kaka yapmamaya başladı,internetten araştırdığım kadarıyla anne sütü alan bebekler kabız olmazlar mış,uzun süre kaka yapmaması sütün çocuğa yaradığı için olduğunu yazıyor.bilmiyorum ağrı sancı yok gazda çıkarıyor ama kaka yapmıyor 🙁

    68. emerald says:

      biz artık 4.5 aylık olduk.4 aylık olduğumuzda sıvı kakayı yapamama buna bağlı sürekli ıkınma sorunumuzda ortadan kalktı.pratik annenin dediği gibi çok ndişelnip müdahale etmemek gerekiyormuş.o müdahaleler bebeğimizi daha çok etkiliyor sanırım.birtek gaz ilacınızı doktorunuzla değiştirebilirsiniz.farklı birkaç tane denemelisiniz diye düşünüyorum.çünkü bazen gaz sorunuda( bize yokmuş gibi gelsede) tetikliyebiliyor.

    69. mihri says:

      zinco ullanıyorum.bi işe yaramıyor zeytin yağı içirdim olmadı makatı uyardım yine yok,yarın akşama kadar çıkmazsa dr gidicez.

    70. Anonymous says:

      benzer sorunlar

    71. hüseyin says:

      kızım şu an iki buçuk yaşında ve en az dört günde bir kaka yapıyor fakat çok sancılı ve ağlayarak,kabız değil dört günlük kakayı bezinden taşıracak şekilde yapıyor yalnız kakası geldiğinde yapmamak için çok çaba sarfediyor popom acıyor diyerek yapmak istemiyor özel doktor dahil hastanelere gittik verlen ilaçları kullanmamıza rağmen sorunumuzu çözemedik lütfen yardım

    72. ulviye öztürk says:

      merhaba benim kızımda 4 ayını bitirdi yaklaşık 1,5 aydır aynı durumdayız 1 haftayıda geçiyor yapmadığı günlerin sayısı kolik devam ediyor bi taraftan artık uyku nedir bilmiyoruz yorgunluktan tükenmiş durumdayım artık ve bir kızım daha var 3,5 yaşında sürekli ağlamaklı sıkıntısı çok fazla dr.umuz tridat diye bir şurup verdi bize hiç faydasını görmüyorum malesef çok çok aşırı ağlaması olmadıkça fitilini yapmıyorum ama ikimizde çok yoruldukki vakit ayırmam ilgilenmem gereken bi çocuğum daha var çok can sıkıcı bir durum keşke sakin olmayı başarabilsek çörekotunu deneyeceğim bende çok sağolun bebişlerimize bol kakalı sağlıklı günler diliyorum

    73. deniz says:

      mbr benim kızım 45 gunlük dogum sırasında kan yuttugu icin iki gun kuvezde kaldı ozaman kakasını 10 dakkada bir yapıyodu 40 gundur kendi kendine kaka yapmıyor hep bizim yardımızla yapıyo kulak pamuguna zeytin yagını surup poposunu uyuarıyoruz ozaman rahatlıkla yapıyo doktora goturduk kulak pamugu yada civalı derece ile uyarın yapcak bişey yok dedi baska doktor catlak oldugunu soyledi her gun 15 dkk sıcak su banyosu onerdi krem werdi simdi onu deniyoruz ama kızım cok mutsuz we surekli aglıyo bu konuda tecrubeniz varsa benle paylasırsanız cok mutlu olurum

    74. Yelda says:

      benim kızım 3 aylık ve 2 günden beri kaka yapamıyor.
      bana bir yöntem bulun.
      tavsiyelerinizi alabilirmiyim
      burdaki şeylere pek güvenmiyorumda siz yaptıysanız bana haber verebilir misiniz???***

    75. Aslanın Babası says:

      Merhabalar,
      Oğlum doğduğu ilk hafta kaka yapamadı. Yapılan kontrollerde ameliyat gerekebilir denildi, biz doktorumuzu ve hastaneyi değiştirdik ve doğumdan sonra 7. günde kakasını yaptı.

      Sonrasında herşey normaldi. fakat 4. ayından itibaren kakayı kesti. Çocuğumun bir rahatsılığı yok. Şu an 6.5 aylık ve 9.5 kil0 75 cm. halen kaka yapamıyor. neredeyse herşeyi denedik. Şuan Dufalac kullanıyoruz bir hafta oldu bbir gelişme yok. Fitille kaka yapabiliyor. Fakat fitili kimse uzun süre kullanmamızı istemiyor. Biz 2.5 aydır kullanıyoruz. Geçtiğimiz hafta son doktor kontrolünde Dufalac sonuç vermez ise çocuk cerrahisine gitmemizi önerdi. Bu da bizi biraz rahatsız etti. Bakalım. Sabırla bekliyoruz.

    76. zeyno says:

      merhabalar kızım bir haftalık emmesi biraz az ve iki gündür kaka yapmıyor.bir önerisi olan varmı

    77. hulya says:

      slm benimde 3 haftalik oglum var oda kaka yapamadi iki gun,fitil vermek zornda kaldmim yapti sonra ama nezamana kadar devam edicek yani kendi kendine yapmai zamanmi alir , lutfen yonlendirin beni telas ediyorm

      • Pratik Anne says:

        Hulya Hanim,
        Yazinin tamamini ve yorumlari okursaniz seyrek kaka yapmanin bazi bebekler icin normal olabilecegini goreceksiniz. Eger doktorunuz normaldir, sagliginda endise edilecek birsey yok diyorsa sabirli olmaya calisin. Mumkun mertebe bebeginizi rahat tutun ama illa fitille mudahale etmenize gerek olmayabilir.

    78. tülay says:

      Benim oğlumda 4.ayına girdi.herşeyi denememe rağmen kakasını yapmıyor ve yapamayıncada çok eziyet ediyor ve ağlıyor.3günde bir fitil koymassam hem eziyet ediyor hemde kakasını yapamıyor sürekli hareket içinde, ıkınıyor.Poposune bende zeytin yağı sürüyorum ama ne fyda yine kakasını yapmıyor. 1 aydır böyleyiz. Doktora gitti “DUPBALAC” ı verdi onu içiriyordum ama fayda etmiyordu artık bıraktım. çörek otu yağı içireyimmi sizce bana yardımcı olurdsanız sevinirim ne yapmam gerekir. 🙂 <3

      • Pratik Anne says:

        Tulay Hanim, Doktorunuz ne dedi? Yapmamasi normal mi dedi? Yoksa kabizlik mi var? Seyrek yapsa da yumusak yapiyorsa, sik sik kaka yapmamasi icin cok vucudu zorlamayin. Lutfen yazimi bastan sonra okuyun. Oglunuzun kakasi kuru ve sert ise o zaman kabiz demektir. o zaman fitil, duphalac vb seylerle mudahale edin. Ama normalde yumusaksa bakin yazimda da yazdim, bazi bebeklerin seyrek yapmasi normaldir.

    79. Sevda says:

      Benim çocuğum bir buçuk yaşında kakasını normal yapıyor ama haftada bir veya iki üç haftada bir üç dört gün kakasini çok az ve top top taş gibi yapıyo. Çok huzursuz oluyor. Acaba bağırsaklarında bi hastalıkmı var

    80. Sevda says:

      Annelik iyi olmasına rağmen aslında çok kötü bi meslek. Sürekli çocuğunu düşünmek zorundasın. O huzursuzsa sen bin katı huzursuz oluyosun yemese yiyemiyosun içmese içemiyosun. Hayatıni ona adıyosun ve onun için yaşamak zorundasın. Yaa analar bunun için çabuk yaşlanıyor demekki. Vay anam vay… ALLAH çocuğu çok hasta olanların yardımcısı olsun onlarınkine bakınca bizimkisi hiç geliyo ama sonuçta sende annesin çocuğuna iğne batsa senin canından can gidiyo. ALLAH TÜM HASTALARİMIZA ACİL SIFALAR VERSIN…

    81. ayşe says:

      Arkadaşlar merhaba öncelikle.Benim de iki aylık oğlum var.İlk günlerde normaldi her şey.Kakasını yapardı.Ancak bir haftalıktan sonra yapmamaya başladı.Dört günde bir poposuna fitil koyarak ancak yapıyor, çocuğa masaj yapıyorum, bacaklarını karnına doğru kaldırıyorum.İnanın ki üzülüyor insan.Bir de böbreklerde genişleme var dendi.Haftaya çocuk nefrolojisiyle ilgilenen bir profesöre de götüreceğim.Bakalım ne olacak.Allah yardımcımız olsun.Diğer oğlum da iki yaşında.Bir de onun nazı var.

      • Pratik Anne says:

        Cok gecmis olsun. Acil sifalar diliyorum. Eger benim yazimdaki gibi bir gecikme ise bu normal olabilir ve yaklasik 4 ay civarinda da geciyor. Insallah oyle birseydir.

    82. ingiliz says:

      meyve sularının ingilizcelerini de yazmışsın. daha bi iyi anladım.

    83. ayşe says:

      Hem anne sütü ile hem de mama ile beslenen bir bebek benim oğulum.Mamaya da başlamıştık.Ancak şüphelendiğim bir hususu paylaşmak isterim.Bebeğe on beş günlükken gaz ilacına başlayınca kakada sorun da başladı.Gaz ilacı bağırdakları tembelleştiriyor diye düşünüyorum.İki gündür bebeğe gaz ilacı vermiyorum, kendini biraz zorlasın, bağırsaklarını çalıştırsın istiyorum.Bakalım artık bekliyorum.Her şeyin kolayı çıktı, bunun da zararı vardır elbet.Bebek, gazını sıkıntılı da olsa kendi yapmalı, öğrenmeli, ıkınmalı biraz..

      • Pratik Anne says:

        Bebeklerde gaz olmasinin sebebi bilmemesinden degil bagirsaklarinin henuz tam olarak gelismemis olmasindan veya hazir olmamasindan kaynaklaniyor. Gaz ilaci kabizlik yapar mi bilmiyorum ama bazi mamalarin yaptigini biliyorum.

    84. ayten says:

      benim kızımda 6 gün kakasını yapamadı doktora götürmüştüm çatlaklar var dedi makatta krem verdi iki tane düzenli kullandım ama yinede yapamamıştı sonrasında aktarıma danıştım güvendiğim yıllarca gittiğim aktarcıma bana zeytin yağını her emzirdiğinde ağzına 2 damla olarak damlat dedi akşama yapar demişti gerçektende o akşam kakasını yapı verdi bayram havası vardı ewde:)

    85. ayşe says:

      Oğulum bugün yani beşinci gününde kakasını yaptı.Gaz ilacını kesmiştim beş gündür, herhangi başka bir değişiklik yapmadım.Bebeğim çok sıkıntı çekti, ıkındı, zorlandı gaz çıkarmak için,ben de tabii masaj yoluyla yardım da ettim, iki aydır müdahalesiz yapamadığı kakasını ilk defa bugün kendisi yaptı.

    86. ayşe says:

      Zeytinyağını ben de sabahları bir çay kaşığı veriyorum,masaj yapıyorum bebeğime.Gaz ilacını kimseye tavsiye etmiyorum, çocuk doğal yoldan gaz çıkarmasını öğrensin,bağırsaklarını kendi zorlasın,kakasını da yapmaya başlayacaktır.İnşallah bir daha sorun yaşamayız.İnanın iki aydır bugünü bekliyordum.Kaka yapamayan bebeğe hemen müdahale yapmayın, beş ve yedi güne kadar bekleyin,fitil ya da başka şurupları hemen kullanmayın.Yedi güne kadar yapamazsa çocuk huzursuzlanıyorsa eğer o zaman harekete geçin.Çocuk kendini kasmasını öğrensin, organları doğal hâliyle çalışsın, gaz ilacını da kesin.Bol bol masaj yapın bebeğe, hareket ettirin onu…

    87. nursena says:

      15 günlükken kızım kaka yapamamaya başladı . Doktora götürdük doktorumuz bunun normal olduğunu söyledi 3 buçuk aya kadar düzelceğini söyledi şuanda 4 gözle 3 buçuk ayı bekliyoruz her kaka yapmasından mutluluktan uçuyoryz .
      HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN . 🙂

    88. eda says:

      Verdiginiz bilgiler icin coo..k tesekkurler

    89. ersyil says:

      Bizim bebekte de kabızlık var 7 gün yapamadı hastanede lağman ile çıkarttılar.Gene 4 gün de bir yapmaya başladı çocuk 25 günlük daha çekmediği kalmadı alrını açınca sürekli ağlıyor böbreklerinde genişleme var.Doktorlar normal diyor ama biz çok korkuyoruz herşeyin zamanla düzeleceğini umuyoruz.Dr.lar neden tam bir açıklama yapmazlar onu da anlamış değilim bazı şeylerin yanıtları yok hep şu olabilir bu olabilir.Kimi yerde anne sütü kabızlık yapar diyor kimi yerde mama yabızlık yapar diyor.Kimi anne sütü yaradığından kabız olur diyor kimi de sorun var ondan kabız olur diyor.Ben kabız diyorum ama kakasında cıvık lop lop değil..Bütün bebekler değerli ama bu bebeği biz çok istedik donrurulmuş embriyo tüp bebekle doğdu,inşallah sorunumuz çözülür..

    90. Ayşe says:

      merhaba değerli anneler; anneler gününüz, ömür denizinde takvimsiz yaşlarla sürsün arzusundayım..
      Benim oğuluşumun kaka problemi vardı, şu an dört aylık ve üç günde bir ve kendisi yapıyor.Bunun normal olduğu da anlaşıldı. Site kurucusu arkadaşımın ve siteye üye olan dostların bilgi paylaşımı sayesinde böyle rahatsızlıkların olabileceğini öğrenerek problemlerin çözümü sürecinde ruhsal rahatlama yaşadım.Teşekkür ediyorum bu ortamı paylaştığımız için hepimize 🙂
      Asıl diğer sorun konusuna değinmem gerek.Oğlumun böbrek genişlemesi sorunu varlığını koruyor, ancak takip gerektiriyor.Çocuklarında böbrek sorunları olan arkadaşlar varsa yeni konu açarak o bölümde fikir paylaşmak isterim…sevgiler

    91. Ayşe says:

      Benim mühim bir sorum var, site sahibi ya da sitede yazı yazan arkadaşlarımın yanıtlamasını rica ediyorum.Bu siteye üye oldum ve yazı paylaşıyorum sizinle.Bundan bir ücret talep ediyor musunuz?

    92. misafir says:

      bizimkine tualete oturtup gibi gaz verdik iyi çıkardı ondan sonra ağladı ama az ağladı ve geçti şimdi çok rahat gözüküyor.

    93. sates says:

      merhaba,benim kızım da 2,5 aylık.1 aylıkken birden kaka yapamamaya başladı.1 hafta bekliyoruz.2 defa fitil denedik.sonrasında duphalac kullandık ama 4 gündür vermiyorum şurubu.bi faydası yok çünkü.Pratik anne sizin ne zaman geçti bu sorununuz?

    94. Meltem says:

      kaka yapamıyor

    95. Döndü says:

      merhaba pratik anne yöneticisi

      kızım 2 gündür kaka yapmıyor bir ara 1 yada 2 kere yapardı ve kakası ne çok sıvı ve ne çok katı gelirdi yelleniyor çok güzel bir şekilde ama kaka yapmıyor. paranox fitil ve bağırsak düzenleyicisi kullandım birde poposuna zeytinyağı sürdüm işe yarar inşallah.

    96. özge says:

      benim bebeğimde kaka yapmakta zorlanıyo 40 günlük oldu ilk başlarda 2 gün yapmıyordu 3.gün yapıyordu şimdi bir hafta olacak neredeyse kaka yapmıyor rahatsız oluyo sanırım ağlıyo ben gazı var galiba diyorum bide bana sütümün yaradığını ondan yapmadığını söylüyolar ama çocuğum gerçekten bazen ıkınıyo galiba kakasını yapamadığı için oluyo ne yapcam bilemedim arkadaşların yazdıklarına baktım ama önerileri alışkanlık yapar diye korkuyorum arkadaşın tavsiyesiyle sabun koymuştum bende yaptı ama ondan sonra yine yapmamaya başladı ne yapcam bilmiyorum.

    97. dilek says:

      kızım 1. ayından sonra kakasını seyrelterek yapmaya başladı ve 3.ayında 5 güne kadar çıktı. tabi ben müdahale etmesem süreç daha da uzayabilirdi. hep kendi kendimi yedim acaba rezeneden mi, kimyondan mı, keşke vermeseydim diye. şurup fayda etmedi. sıcak havlu ve masaj kızımı rahatlattı.

    98. Elif'in Annesi :) says:

      Merhaba minik kızım daha 43 günlük. Son bir haftadır aşırı gaz sorunu başladı ve her gün defalarca kakasını yaparken 2 gün üst üste yapamadı. Sürekli karnına ve bacaklarına sıcak havlu koyuyoruz ve ayaklarının altını adaçayı yağı ile ovuyorum. Bunlar onu biraz olsun rahatlatıyor. Bir de annem geçenlerde kızım ıkınırken yüz ifadesini görünce dayanamamış ve ılık şekerli su vermiş birkaç çay kaşığı.(eskiler hep öyle yaparmış biz bebekken annem hep verirmiş karnımız ağrıdığında) İçtikten bir müddet sonra kakasını rahatlıkla yaptı. Bu arada sadece anne sütü alıyor. Her ne kadar ilk altı ay sadece anne sütünü savunsam da arada böyle minik ilaveler veriyorum miniğime çünkü dayanamıyorum onun sancı çekerken ki haline. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bebeklerimize sağlıkla büyümelerini nasip etsin.

      • Sevil says:

        Merhaba arkadaşlar .. 2 aylık oğlumuz yaklaşık bir aydır 5-6 günde bir lağman yaptırıyoruz. Bunun dışında duphalac şurup ve biogai diye damla kullanıyoruz ama hiç bir işe yaramıyor. Sürekli lağman yaptırmakda istemiyorz ama yukarıda da yazan bir kaç şeyi denedik. su içirdik. masajlar yaptık zeytinyağı i.irdik ama hiç bir işe yaramadı. doktor normal diyo ama bunun normalliği kalmadı artık. gittiğim doktoru değiştmek istiyorum. tavsiye edebileceğiniz bir doktor varmı ?…. herkesede sıkıntılarından dolayı geçmiş olsun…

    99. semra çiçeği burnunda says:

      benim oğlumda da aynı problem var ama sizlerin yazılarını okuduktan sonra ferahladım açıkçası(: doktorumuz 2 gün yapmazsa uyarın yapsın demişti(zeytinyağı ve derece kombinasyonu:))) geçen hafta 5 gün yapmadı kakasını derece zeytinyağı uyarısı bi işe yaramadı fitil attım yaramadı… yapmadı yapmadı yapmadı… kendi istediğinde yaptı bi kaç gün sonra… ne yapsak olmuo demekki akışına bırakmak lazım.. oğlum sadece yatarken 120 cc formül mama yiyor gün içerisinde anne sütü alıyor ama neden böle anlamıyorum..

      • Pratik Anne says:

        Benim anladigim bebekler emdikleri sutun tamamini kullaniyorlar. Cikaracak birsey kalmiyor. Bazi (ve gordugum kadariyla azimsanmayacak cok) bebek boyle. Akisina birakin 3-4 ay civari geciyor.

    100. alp says:

      arkadaslar benım bebegim 2 aylık ve ben basından beri gaz problemi olmasın diye bi ilaç kullandım .arkadaşım tavsiye etti doktora sormadan kullandım ama cok işe yaradıilacın ismi NURSE HARVEYS.kime tavsiye ettiysem işe yaradı sonra doktorda onayladı tamamen bitkisel hemsire ilacı kimyon karışı mı tavsiye ederim .mutlu bol kakalı günler:)

    101. tülin says:

      merhaba hanımlar benımde 3 aylık bebegım kakasını yapamıyor hem anne sutu hem formul mama kullanıyorum 3 yada dortgun bazen bır hafta kakasını yapmadıgı oluyor sancsı yok aglamıyor ama kakasını yapacagı zaman acı acı ıkınmasına cok uzuluyorum dr.normal dıyo ınsallah bebegımın bagırsakları düzene gırer.

    102. yağmur says:

      benim 21 aylık oğlumda çok fazla kaka yapıyor en az 3 defa çok doktora götürdüm ama çare olmadı ne yapmam gerekli bana yazarmısınız

    103. yagmur says:

      doktorların yaptığı kaka ve kan tahlillerinde bir problem yok çok hareketli olduğundon dendi ama benim içim rahat değil çok kaka yapmasından dolayı kilo alamıyor diye düşünüyorum 21 aylık 10.500gr zayıf görünüyor

      • Pratik Anne says:

        Yagmur Hanim, Herkesin derdi farkli demek. Bence rahat kaka yapabilecen cocuk buyuk rahatlik. Bizim cocuklarda dikkat etmezsek sadece kaka yapmama degil, kabizlik problemi de oldugu icin. Ayrica kaka vucuda gerekmeyen atiklarin cikmasidir. Vucut kendi isine yarayani alir, gerisini atar. Kaka yapmama gereksiz atiklarin vucutta kalmasi demekse, olacak kilolarin saglikli kilo olmayacagi bir gercek. Kilonun kas ve yaglardan olustugunu dusunursek, cocugunuza protein ve saglikli karbonhidratlardan olusan dengeli bir menu sundugunuz surece, doktorunuz da endiselenecek birsey yok diyorsa endiselenecek birsey yoktur. Bazi cocuklar zayif gorunur. Benim oglum da deli gibi yer, ama baksaniz kemikleri sayilir. Cop gibi. Sizin kendi oglunuz icin dediginiz gibi cok hareketli. ayrica oglunuz tam bagimsizlik kazanma ve boy atma surecinde. Bu donemde bebeklik tombikligi gider, size zayiflamis gibi gozukur. Dedigim gibi kakasindan ziyade siz yediklerinin kalitesine dikkat eymeye devam edin.

    104. bebeğimde işe yaradı rahatladı sağolun

    105. elif says:

      benim bebeğim 2 aylık 1 ayına kadar günd 5 6 defa kaka uapıyodu artık yapmamaya başladı zeytin yağı veriyorum işe yaramıyo kulak temizleme çubuğuyla yaptırıyorum arada yardım gerekiyo zorlanıyo ve ağlıyo çünkü ne kadar doğru yapıyorum onuda bilemiyorum dk.muz bekleyin kendi yapsın demişti ama 4 5 gün gecikince ağlıyo zorlanmaktan geceleri uyuyamıyo kıvranmaktan ne yapacağmı şaşırdım ve hardal rengi ve jel gibi geliyo anlamadım ben bu işi yardımcı olursanız sevinirim sevgileler pratk anne

      • Pratik Anne says:

        Doktorunuz kabizlik olmadigi surece bekleyin demisse, ve baska bir problem gormemisse, ben de cok mudahale etmeyin derim. Midesine masaj yapin. Bisiklet yaptirin. Zeytinyagi asitlidir, bebegin midesi ne kadar kaldirir emin degilim. Su anda bunu diyebiliyorum ama kizimda da ayn isey varken, biz de hep 4-5. gunlerde artik sabrimizi yitirmeye basliyorduk. Benim dedigim kadar kolay olmadigini biliyorum. Az sabir, az sabir. 3. – 4. ayda normale donuyor.

    106. elif says:

      cvp neden gelmiyooo

    107. elif says:

      tşkrler verdiğiniz bilgi için arada kendi yapıyo fitilde verdi doktor 3 aylık olcak sayılı gün kaldı inş normale dönerrrr

    108. fatma says:

      lütfen yardım edin! bebegım 2 aylık ve 25 gunden beri bizimde kaka problemımız var yazılanları okudum bıraz olsun rahatladım. benım kızım 6 gundur kaka yapmııo 😀 zeytın yag ile makatı uayardık zeytınyagını makata döktuk zeytın yag içirdik 2 fıtıl attık yınde kızım kakaısnı yapmıo öle huzursuzda deil normal ama kaka yok doktor bunyesi böle dedi lama yapın dıo onuda ben istemıyrm nolur pratık anne yardım edın bana çok endişelıyim ne yapmalıyım bekliyim mi yapmasını zatn tum yolları denedık yapmadı :S

      • Pratik Anne says:

        Doktor da bunyesi boyle demisse bence cok fazla mudahale etmeyin. Bebeginizi sadece gazin irahatlatmaya calisarak bekleyin.

    109. fulya says:

      merhaba kımıl nazın annesi, (isminizi bilmiyorum kusura bakmayın)benim şu anda 3,5 aylık oğlumda kızınızla %99 aynı durumda tek fark bazen 15,20 dakikalık gaz sancısı ağrıları dışında.hiç bişey susturamıyor oğlumu.. buda beni endişelendiriyor acaba bu kaka yapamama sorunmu bir hastalık sonucu mu diye…çok üzülüyorum

      • Pratik Anne says:

        Fulya Hanim, Bazi bebeklerde bunye meselesi, ilk 4 ay boyle oluyor. Ancak yine de doktorunuza kontrol ettirmekte her zaman fayda var. Doktorunuz normaldir derse biraz sabir, biraz sebat.

    110. nzkt says:

      arkadaş 2 aylık kız bebeğim var 1 aydır aynı sorunları yaşıyordum burda yazılanların hepsini denedim önceleri kaysı suyu verdim 2 günde bir yararlı oldu ama doktorlar kesinlikle önermiyorlar bilmiyordum sonra ne yaptıysam kızım kakasını yapamadı 6 gün geçti hastaneye götürdüm orda yaptırdılar poposunda çatlak varmış her altını açtığımda MADECASSOL pişik kremi sürüyorum artık kakasını yavrum yapabiliyor

    111. meleğim. says:

      benim kızım 2.5 aylık 15 gündür kaka problemi başladı dr a götürdüm fitil ve şurup verdi 7 gün yapmadığı oldu fitil bırakınca yapıyo huzursuz değil aslında ben çok üzülüyorum yapıncada macun kıvamında bol yapıyo diğer 2 çocuğumda kaka sorunu yoktu çok zor iyice sıkıntı etmeye başladım 🙁

    112. buğlem says:

      BENİM 3 TANE KIZIM VAR İLK KIZIMDA BEBEKLİKTEN BERİ KAKA YAPMAMA DURUMU BAŞLADI DOKTOR BİZE KULAK PAMUĞU İLE POPO DELİĞİNİ UYARIN DEDİ.BİZDE ZEYTİNYAĞI SÜRDÜK DENEDİK OLDU AMA NEREYE KADAR SÜREKLİ AYNI SORUN OLDU HAFTADA BİR YAPABİLİYORDU BİZDE KIZIMIZ İÇİN ENDİŞELENİP YAPTIK VE İLERİ DE BAĞIRSAK TEMBELLİĞİ OLDU ŞUAN KIZIM 5 YAŞINDA HALA AYNI SORUNU YAŞIYORUZ ARKADAŞLAR BENİM TAVSİYEM DENEMEYİN.SİZ YİNEDE DOKTORUNUZA BAŞVURUN.
      ŞİMDİ İSE EN KÜÇÜK KIZIM 2 AYLIK HAFTADA BİR YAPIYOR AMA KATI DEĞİL SIVI VE GAYET GÜZEL KARNINI DOYURUYOR SADECE GAZ ÇIKARINCA ÇOK PİS KOKUYOR:)

      • sevil says:

        benim oğlumda suan 7 aylık ve kulak çöpüyle yaptırıyorum 2 ayı geçkin bir süredir.cok doktora gitmeme rağmen çözüm bulamadım ilerki yaşlarda sorun yaşamaktan çok korkuyorum ve o yaşlardada benmi yaptıracağım die hep düşünüyorum uyku ve huzur kalmadı 5 yaşındaki kızınızın suan ki sorunları tam olarak nedir acaba 🙁

        • Pratik Anne says:

          Sevil Hanim, Ben yazdigim gibi bir sure sonra mudahale etmedim. Biraktim, haftada bir yapti. O arada zamanla kakasini tuvalete yapmaya da alisti. Bezi erken attik. 4. aydan itibaren gecikmeler azalmaya basladi. Su anda kizim 5 yasini bitirdi. Her gun, olmadi iki gunde bir cikiyor. Hicbir problemimiz yok Allah’a sukur.

    113. ADeM says:

      Cok super ve içten bir yazı olmuş gercekten. :)) ellerinize saglık, paylaşım için teşekkürler. Bizi de gülerek okuttunuz valla yazdıklarınızı :)))

      Umarım bize bu şenliklere dahil oluruz. Bizim gerçi daha (!) 3 gün oldu ama :))) kısmet :)))

    114. sevilay says:

      benim kardeşim 2 gündür kakasını çıkaramıor ben telaşlandım ama annem herşeyi bildiği için umursamıyor ve bende araştırma gereği duydum ve gerçekten yararı oldu inşllh kendine gelir teşekkürler …
      🙂

    115. halil says:

      benim kızım 3 yaşında ve bir haftadır kakasını yapamıyor diyebiliriz.doktora götürdük ve (libalaks)lavman verdi 2 adet ilkini kullandık ama fayda etmedi yararları ve zararları hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok seviniriz.

    116. berenin annesi says:

      kızım 2 buçuk aylık 40 ı çıktıktansanra kaka yamamaya başladı anne usulu subun yaptık ve gayet güzel kaka yaptı 4. güne kadar bekliyordum yine yapmayınca tekrar sabun bağırsakları düzene girer dedk tabi arada zeytin yaği da verdim ancak müdahale etmeden yapmadı ve bu böyle olmaz iyilik yapim derken kızıma kötülük yapacağımı düşündüm şuan 5. gün ve hala tık yok ne yapacağımı bilemiyorum sabun yaptığım için vicdanende rahatsızım.rezene ve paptya çayı içiyorum az onada ve su veriyorum.ama nafile çok kötü hisediyorum ben iyi bir anne değilmiyim.yardımmmmmmmmmmmmmmmm ne olurrrrrrrr

    117. semra says:

      merhaba benim 3 kızım var 2 sinde böyle birşey görmedim ama yinede telas yapıyorum 10 günü buluyor tuvalet sorunumuz ama katı değil sancı yok doktora sordum telaş etmeyin dedi ama korkuyorum allah cocuklarımıza sağlık versin

    118. semra says:

      kızım 4 aylık

    119. defne beren in ablası says:

      benimde kardeşim 2 gündür kakasını yapmıyor acaba doktora gitmeye gerek var mı? yukarıdaki bilgilere göre gitmeye gerek yok çünkü gidenlere doktorlar çok normal olduğunu söylemiş:) doktora götürmemekte doğru bir karar verdik mi acaba diye düşünüyorum cevap yazarmısınız???

    120. selami says:

      çok tşk ederiz

    121. oktay says:

      herkese merhaba önçelikle herkese gecmıs olsun 2 aylık kızım var 2 aya kadar herseyı normal olan kızımın 3 gundur kaka yapmama sorunu bı anda ortaya cıktı ve ben ve 3 gun ıcınde kaka yapmamasına dayanamadım ve hemen careler aramaya basladım buldugum careler arasında zeytın yagı fıtıl mesaj sıcak havluyu ısıtıp gobegıne koymayı ıhlamur ada cayı doktorlar ama bunların hıc bır ıse yaramadıgını anladım ve bunların hepsı normal aslında sadece beklıcez hepsı bu kızımız yada oglumuzu o sekılde gormek ıstemedıgımız ıcın bekleme suresını kısaltmak ıstıyoruz.dogal olmayan yolları kullanarak kaka problemını cozdugumuz zaman %25 bı kesım ılerıde de bu kaka problemını hala yasıyor oluyor.Bence en ıyı ilaç yada teknik beklemek herkese tekrar gecmıs olsun

    122. sümeyye says:

      merhaba henüz 11 günlük anneyim emziriyorum bebeğim 6 gündür kakasını yapmıyor.en son yaptıgında sarı renkte püre gibiydi.agrısı sancısıda yok gayet sakin ama ben telaşlanıyorum ne yapmam gerekiyo yardmcı olur fikir verirseniz sevinirm şimdiden teşekkürler:(

    123. havva says:

      benıım bebegımde 2 aylık.5-6 gunde 1 kaka yapıyor.cokta zorlanıyor.ben bebege gaz gıderıcı gaz kullanıyorum.acaba kaka yapmamasına bumu sebep oluyor.yorumlarınızı beklıyorum.

    124. Tosunck says:

      Merhaba benm oglum 2 bucuk aylık haftada 1yada 2defa kakasını yapıo ve ben endişeleniyorm oglumun herhangi bi sancısı olmuo ama son kakasını yaptıgnda hafif katılaştıgını gördm kabız mı oluo acaba beni bilgilendirirsenz sevinrm

    125. dfxhtetfthfsadthz says:

      ayneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

    126. nesibe says:

      merhaba benimki biraz daha enterasan . Şuan 3ay bir haftalık bir kızım var. Yaklaşık bir ay kadar süren Ishal probleminden sonra (bu biray içerisinde Ishal problemi için doktora götürdüğümde doktor hafif bir bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini maflor kullanmami önerdi . Dediğini yaptım mafloru verice hiç kaka yapmıyor diye 3kereden fazla kullanmadım) bir gün arayla kaka yapmaya başladı. Aradan bir hafta kadar geçti ve ilk defa üç gün oldu kaka yapmadı fitil verdim yaptı. Bi üç gün daha geçti yine fitil verdim yine yaptı ama sonraki üçüncü günde fitil fayda etmedi. Üç gün daha sabrettim . Bu arada kızım kötü kokulu gaz çıkarıyo ve ıkınıp ıkınıp ağliyodu .gerçekten çok moral bozucu bi durum. En son dün kayinvalidem hiç kullanılmamis bir sabunu fitil büyüklüğünde kesti sıvı yağla yumuşatarak poposuna soktu . Bizimki hüngür hüngür ağlayarak toplasan üç bezlik kaka yaptı. Küçücük bağırsaklarında onca kakayi nasıl biriktirmiş anlamadım . Peki bu hep böyle mi devam edecek doktora tekrar götürmelimiyim bilmiyorum. Gece uyumamasindan yakındığım bebek dün gece ve bu gece saat 1 den beri mısıl mışıl uyuyo . Demekki rahatsızlığı var diye uyumuyormuş .

    127. guler says:

      benım oglum ıkı aylık ve su ucgun oncesıne kadar normal kakasını yapıyordu ucgundur yapmıyor endışelıyım bugun doktora goturdum bırsey yapamayacaklarını soyledı zeydınyagı surmemı tavsıye ettı fıtıl koy dedı ama ne yapdıysam yapmıyor onun bu durumuna çok uzuluyorum sızlerıde cok ıyı anlıyorum öbur oglumdada aynı seylerı yasadım acaba sutumden kaynaklanan bırseymı :

      • Pratik Anne says:

        Hayir. Benim bir cocugumda bu durum yoktu ama ikincisi seyrek kaka yapan bir bebek oldu. Bebeklerin sutu nasil sindirip kullandiklari ile alakali, metabolizma ile ilgili bir durum oldugunu soyluyorlar.

        Doktorunuz normal dediyse, kilo ve boy gelismesinde endise edecek birsey yoksa, kakasinda kan vs yoksa, kakasi zeytin cekirdegi gibi sert degil hala yumusaksa bebeginizi kaka yapmaya cok zorlamamanizi tavsiye edebilirim.

    128. gül says:

      Lütfen cvp yazın oğlum 35 günlük 4 gündür kakasını yapmıyo durmadan ıkınıyor yapamayınca da ağlamaya başlıyor özellikle gündüzleri huzursuz endişelendiğim nokta şu gece uyku halindeyken güzel emiyor ama Gündüz emmeye başladığı andan itibaren ağlamaya başlıyor ve beslenemiyor sancısından mı uykusuzluğundan mı yoksa sutummu az bilemedim yoksa başka hastalığın işaretimi

    129. fgül says:

      benim bebeğim de 40 günlükken kakasını tutmaya başladı 3 gün yapmadı doktora götürdük 3 güne kadar normal 3 günü geçerse fitil ver, zeytinyağı içirebilirsin dedi. zeytinyağı içirdik bi çay kaşığı verir vermez tıkandı nefes alamadı acile nasıl yetiştirdik bilemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın. müdahaleye gerek kalmadan kendi balgamla birlikte çıkardı köpük köpük sanırım yağ yaktı boğazını. başka doktora götürdüm. kulak çöpünü zeytinyağğına batırıp orasıyla oyna sürekli dedi. burada okumuştum dereceyle yapıyordum. derece kırılabilir dedi(mantıklı). zeytinyağı da boğazından yaktıysa enjektörle popo deliğinden sıkmamı önerdi(1 cc) bi saate kalmadı yaptı. günde iki üç kere yapabilirsin dedi ama bi kere yetiyor bize. fitil de verme dedi. zeytinyağı iyi bir çözüm. direk aşağıdan sıkın bence.

    130. deniz says:

      Bilgilendirme icin tesekkurler benim kizimda bir aylik ve zor kaka yapiyor onerilerinizi deniyecegim

    131. Aybike Büşra says:

      Merhaba.. Oglum 2 aylik ve iki haftadir bz de bu problemi yasiyoruz.. Acaba buyudukce azaliyor mu?.. Sizin cocugunuzdaki gidisat nasildi?.. Besin alerjisi gibi ihtimallerden bahsetmis internette, size dr bunlardan bahsettiler mi?.. Bunlardan birinin olma olasiligi nedir acaba?..

      • Pratik Anne says:

        4 ayda kizimin kaka duzeni normale donmustu. Besin alerjisi hic olmadi. 7 yasinda hala duzeni normal ve gida alerjisi yok. Zaten o donem hep anne sutu ile besleniyorlar. GIda alerjisi o yaslarda olmuyor.

      • fgül says:

        bizimki de 3. ayda normale döndü. her gün yapmıyor tabi ama 4 günü geçirmiyor artık.

    132. figen says:

      Merhaba benim kızım üç ayi bitirdi dördüncü ayın içindeyiz 12 gündür kaka yapamıyor korkuyordum ama yazınızı okudum biraz olsun rahatladım yinede şüphe içerisindeyim dis kisi katı değil o beni biraz rahatlatıyor .yaparken zorlanmiyorda ama gazını çıkarırken zorlanıyor Allah hepimize sabırlar versin güzel bilgilerinizi bekliyorum

    133. Blogcu Anne says:

      Çok iyi geldi bana bu! İyi ki paylaştın.

    134. Songül says:

      Merhabalar,

      Gönderi ne zaman yazılmış goremedim ama çok merak ettim bebeginizle ilgili bu sorunu cozebildiniz mi? Ben de benzer bir durumla karşı karşıya kaldım şuan. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

      • Pratik Anne says:

        Gonderi neredeyse 8,5 sene evvel yazildi. 🙂 Bu sorunu 4-5 aylikken ortadan kalkti veya kaka duzeni yoluna girdi diyelim. 9 yasina girdi.

    135. Öznur Gümüşdağ says:

      Merhaba.Bu konu hakkında çok acil sizinle konuşabilir miyiz?Lütfen mail leşelim.Buna çok ihtiyacım var.çok zor günler geçiriyorum

    136. Dila says:

      Bu yazı benim moral kaynağım 6 günü geçince her seferinde moralim bozuluyor ve bu yazıyı okuyorum. Ve okuduğum gün oğlum kaka yapıyor. Totem gibi oldu bu yazı benim için evin bi köşesine çerçeveletip asasım, sık kullanılanlara ekleyesim var

      • Pratik Anne says:

        Dila Hanim, Musadenizle size ekranin obur ucundan kocaman sarildim. Annelik hep inisli cikisli. Bir endise, bir rahatlik. Bebeginize ve tum ailenize saglik, sihhat diliyorum.

    137. Hatice says:

      Hakiki zeytin yağından biraz içirin sonra emzirin cok güzel yapar ilkinde hiç bir problem yaşamadım ama ikinci cocugumda kaka problemi oldu doktorumuzun soylemiyle içirdiğim zeytin yağı çok ise yaradı tavsiye ederim

      • Pratik Anne says:

        Bebegniz kac aylik bilmiyorum. Yazida bahsei gecen 2 haftalik ile 4 aylik arasi bebeklere zeytinyagi icirmenin zararli olacagini dusunuyorum. Bebeklerin sindirim sistemi ve mdie floralari henuz tam olusmamistir. Bu yuzden zeytinyagi gibi bir gida bebege zarar verebilir. Dikkatli olmanizi tasiye ediyorum.

    138. Çok şükür sonunda işe yarayan yöntemler bulabildim. Çok teşekkür ederim.

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Fırıldak bebeler, dişi kuşlar ve yarım akıllılar… | Blogcu Anne

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne