Mehteran Takımı

Sep 18, 2007 - 9 Yorum

İki ileri bir geri, mehteran takımı gibi ilerlemeye devam ediyoruz. Annelikte ve çocuk büyütmede “tek değişmeyen şeyin sürekli bir değişimin olduğunu” ispatlarcasına geçiyor günler.

En son Türkiye’de tad farkından dolayı süt içmeyi tamamen kesen oğluşa döndükten sonra her türlü yöntemi denedikten sonra kaç ay evvel ortadan kaldırmış olduğum biberonları indirmekten başka çare bulamadım. Ve netekim gerçekten ise yaradı. Ne ballı sütler denememiştim, ne renkli bardaklar. Burada eski sevdiği tadı deneyince tekrar eskisi gibi bol bol içer diye düşünüyordum ama olmadı. 4 gün sonunda hiç süt içmediğini görünce ne kural kaldı, ne kaide. 2.5 yaşındaki çocuğa biberonla süt verdim. İlerleme kayda değer. Eski miktarı yakaladık. Hatta arada bardakla da süt içiyor. Gidip eskisi gibi buzdolabından süt kutusunu alıp bana getirip “süt koy” diyor. Öyle kademeli geçiş olmayacak diye bir gece biberonları kutulayıp kaldıran benim için büyük bir çark oldu. Emin olduktan sonra tekrar biberon kaybetme numarası çekeceğim.

Yani diyeceğim odur ki, TDK deyimler sözlüğünde “Türkürdüğünü yalamak” deyiminin yanında bir aile fotosu görürseniz, bilin ki o biziz. 🙂

Bu da ilginizi çekebilir:  Kısa bir moladan sonra

Etiketler: , ,
Kategoriler: Beslenme

Benzer Yazılar:
  • 2011’in en iyileri
  • Akıllı telefonlar için ebeveyn / bebek bakımı uygulamaları (apps)
  • Dertsiz başına dert arayan bık bık anne modeli
  • Anne gözlüğü ile İsveç
  • İki çocukla tatil – Bölüm 4

  • «       |       »




    "Mehteran Takımı" için 9 Yorum yapılmış.

    1. Anne ve Bebisi says:

      :))) Aman icsin de:))

    2. çii says:

      nolcak ki… ben anasınıfına kadar biberonla içmiştim, kötü örnek olmim ama öyle (:

    3. Açalya says:

      Hahahaha biberona bak, bu akşam Tammo’ya göstermem lazım. Dante de bir buçuk aydır biberonu bıraktı. Zaten onunla benim sütümü içiyordu arada sırada pompaladığımda. Nipple shield’ları bıraktığımdan beri meme ucu manyağı oldu çıktı.
      Burak yavaş yavaş edinir eski alışkanlığını, Esra’nın dediği gibi aman içsin de…

    4. www.edasuner.com says:

      Olay çözülmüş valla 1 2 aya whisky derse şaşma şeker Açalyam gibi beden çok güldüm valla allah sabır versin analara en üzüldüğümde gece çok ağlayan bebişler 🙁

    5. figen says:

      bencede sütü içsinde nasıl içerse içsin .yegenimden biliyorum kreşte biberon yasaklandı diye sütü bırakmıştı biberona geri dönüşle içmeye başladı, ama biberonuda kendi bıraktı.aynı hatayı bende yaptım bizimkide bıraktı sütü, çok üzülüyorum hemen yeni biberon almam lazım.zaten ne zararı varki zavallı biberonun:)

    6. Ben Ona Resmen Asigim says:

      Süt konusu çok ilginç bir şey.Hamileliğimde bende yurtdışına çıkarken yanıma kutu sütlerimide almıştım, daha önceki deneyimimden dolayı. Tat gerçektende farklı oluyor.

      Eğitim konusunda çok inat edilince geri tepebiliyor dimi ? Sen inatlaşınca o daha inat oluyor. Birde çok inat edince geride dönemiyorsun yavrunun karşısında yenik anne olmamak için . Olsun sıkılır belki biberondan.

    7. DERYA says:

      merhaba bıberona hos geldınız,neyse bu deneyım bızımde aklımızda bulunsun belkı ıhtıyac duyulur,ama cocuklar cok alıskanlık ettıklerı seylerı ortadan kaldırıp tekrar verdıgınde yenı bır deneyım zannedıyorlar galıba ve hep bunu yapıyorlar,hoscakal.

    8. archisugar says:

      Biberona bayildim ben ya. Heineken ha… :-))))
      Cok tatli ya… bosver icsin de nasil ictiginin onemi yok. 30 yasinda biberonla icen olmadigina gore eninde sonunda bardaga gecer tekrardan.
      😛

    9. Ozge says:

      Merhaba,
      Ben biberona bayildimmm…Nereden aldiginizi sorabilir miyim?
      tesekkurler..

      ozge

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne