Pırasalı patates çorbası

Jul 09, 2007 - 3 Yorum

Bir süre pratik yemeklerden gideyim postlarımda. Uzun zamandır not ettiğim yemekler vardı. Bir de yaz sıcaklarının gelmesi ile Kıpırcan her sıcak yemeği yemez oldu. Sanki iştahi gidip geliyor ama serin, soğuk, çok ağır olmayan yemekler yaptığımda güzel yiyor. Bir de bizim haspa öyle iki öğün veya iki gün üstüste aynı yemeklerden sıkılıyor. Dönüşümlü tekrar olsa bile arayı açıp özletmek gerekiyor. Ondan bu aralar var olan kısıtlı yaratıcılığımın sınırlarını zorluyorum. Kayda değer olanları da not ediyorum. Aslında beklentileri de çok yüksek tutmamak lazım. Çok bilinmeyen tarifler değil bunlar. Yani bir sonraki yazımda 15 dakikada pişirilen “beef stroganoff” tarifi beklemeyin. Bilinen içeriklerin değişik kombinasyon ve permütasyonları ile oluşturulmuş basit ama sağlıklı yiyecekler.

Bu durumda donmuş yemek içleri, donmuş köfteler ve donmuş sebzeler hayat kurtarıyor tabi. Daha neler yapıp dondurabilirim aslında ama buzdolabımın buzluğu ancak o kadar alıyor. Herkes alışverişte elbise, ayakkabı, takı falan hayali kurar. Benim çok uzun süredir tek hayalim kocaman bir derin dondurucu alıp, karınca misali yazın doldurup, sonra bütün kış ayaklarımı uzatıp dondurucudan çıkarıp çıkarıp yemek. Şu anda bu hayalime tek engel dairemizde yerimiz olmaması. Büyük eve geçelim (şu anda gönlümüze ve bütçemize göre bir ev arıyoruz. Dua edin bizim için) alacağım ilk eşya Kıpırcan’a çocuk yatağı, sonra bana kocamanından bir derin dondurucu olacak.

Bu çorba doğal olarak yukarıdaki yazıma ters düşüyor ama taa 3×3 oyunundan borcum olan bu tarifi vermeden diğerlerine geçmek istemedim. Sonuçta hala püre ve çorba yiyen bebişler ve bu tarifi sevecek anneler vardır.

Pırasalı patates çorbası

3-4 sap pırasa
3 patates
1 soğan

Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Pırasaları temizleyip saplarını halka halka dilimleyin. Soğanı doğrayıp hafif zeytinyağında (veya ben bazen kanola yağı kullanıyorum) çevirin. Soğanlar pembeleşince doğranmış patates ve pırasaları içine katıp, sebzelerin üstüne bir parmak çıkacak kadar tavuk suyu (ve(ya) su) ile doldurun. İçine isterseniz dilimlenmiş bir havuç ve(ya) 1-2 küp kereviz ekleyebilirsiniz. Kerevizin tadı yoğun olduğu için mümkün olduğunca az koyun. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Sebzeler yumuşayınca altını kapatıp el blendırı ile püre haline getirin. Bazı tariflerde kişniş (coriander) de görüp denemiştim. Aman diyeyim! çok ağır geliyor, çorbanın tadını bastırıyor. Tavsiye etmem.

Bu da ilginizi çekebilir:  Çocuklara süslü yemekler

Afiyet şeker olsun! Bebolara lüp lüp et olsun! 🙂


Etiketler: ,
Kategoriler: Mutfak

Benzer Yazılar:
  • Balkabağı Çorbası
  • Yerelması Çorbası
  • 3×3
  • Şifa niyetine üç kase çorba
  • Fırında kök sebze türlüsü

  • «       |       »




    "Pırasalı patates çorbası" için 3 Yorum yapılmış.

    1. www.edasuner.com says:

      Aşkolsun sana yaa kereviz ve pırasamı tam annesin sen işte bana bunu yapma yemiycemmm işte :((

    2. Aslı says:

      Ahh ah, annem taşındığından beri mutfakta geçiyor evde olduğum saatler, bu pratik yemekler çok işime yarayacak anlaşılan ;)))

    3. Noni says:

      Aaaa çok pratik bir çorbaymış gerçekten de, tarif çok kolay…

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne