Bebek Sağlığı – Bebek ve çocuklar için acil durumlarda ilk yardım

Nov 20, 2006 - 0 Yorum

Bebişlerimizin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almamıza rağmen yavrumuzun başına acil bir durum geldiğinde hazırlıklı olmalıyız.

1. Acil durumlarda bebek ve çocuklara ne gibi ilk yardım metodlarını uygulayacağımızı öğrenmeli ve çocuğumuza bakanlara (anneanne, babaanne, teyze, bakıcı, öğretmen) bunları öğretmeliyiz. Amerika’da doğum yapacağınız hastanede bebek bakımı kursları ile beraber bu kurslara gidebilirsiniz. Anlaşacağınız bakıcının CPR sertifikası almasını talep ediniz.
2. Acil durumlarda aranması gereken numara listesini hem evin görünür bir yerine asınız, hem de cüzdanınızda (ve de bakan kişilerin çantalarında) bulundurunuz.

Solunum problemleri:
Bebeğinizin veya çocuğunuzun solunum borusuna birşey kaçarak nefes almasını engellıyorsa önce boğazına akcan nesnenin nefes borusunu ne kadar tıkadığına bakın. Eğer öksürmeye devam ediyorsa, birkaç saniye öksürerek çıkarmasını bekleyin. Parmağınızı ağzına sokup nesneyi almaya çalışırken dikkatlı olun, parmağınızla nesneyi veya dili iterek borunun daha kötü tıkanmasına neden olabilirsiniz.

Eğer nefes borusu tamamiyle tıkanmış ise bebeği yüzüstü yatırıp göğsünden kolunuz geçip çenesini tutacak şekile kucağınıza köyün ve aşağı doğru eğin. Boruyu tıkayan nesnenin çıkması için elinizin ayasi ile kaburga kemiklerinin ortasına baskı yaparak 5 kez kuvvetlice vurun. Sonra sırtüstü çevirip göğsüne 5 kez baskı uygulayın. Bunu boğazdaki nesne çıkana kadar tekrar edin.


Suni teneffüs ve kalp masajı
Bebek ve çocuklara yapılan kalp masajının yetişkinlere yapılanlardan farklı olduğunu unutmayınız. Kalp masajını kalbin durduğundan ve nabız olmadığından emin olduktan sonra uygulayınız.

Zehirlenme, yanık, düşme, kafayı vurma, yaralanma ve suda boğulma gibi diğer acil durumlar için bakabileceğiniz kaynak listesi:
Babycenter.com
Kidshealth.com
Bebek Kokusu (Türkçe)


Etiketler: , , , ,
Kategoriler: Sağlık

«       |       »




Bir Yorum Yazın