Kitap Değerlendirme – Postacı Çocuk Kitapları Serisi

Jan 04, 2012 - Comments Off on Kitap Değerlendirme – Postacı Çocuk Kitapları Serisi

Türkçe çocuk kitaplarımızı genellikle beğenisine güvendiğim anne bloglarının ve tabiki Bir Dolap Kitap yazılarına bakarak seçiyorum. Genellikle hedefi sağdan veya soldan tutturuyoruz. Zevkler ve renkler meselesi, bazıları tam benim veya çocukların beğendiği gibi olmuyor. Bazıları ise tam 12 den tutturuyoruz. Hem ben, hem çocuklar, hem yazın hem görsel olarak çok beğeniyoruz kitapları.  Özlem Şekercioğlu Lesport’un Enkidu Kitaptan çıkan 3 kitaplık bir seri olan Postacı Çocuk kitapları da işte 12’den vuranlardan biri.

Bu kitapları diğer çocuk kitaplarından farklı kılan en önemli özelliği kitaptaki görsellerin çizim değil, kağıttan maketlerin fotoğraflanmış hali olması. Bu çalışma görsellere hem bir derinlik, hem de hareket getirmiş. Detaylara dikkat etmeyi seven anne ve çocukları olarak bu maketlerin ne kadar detaylı yapıldığı şahsen beni çok etkiledi. İlk iki kitabı Kıpırcan okuma öğrenmeden önce almıştık. O da resimlere uzun uzun bakardı. Şimdi Kımılnaz’da tüm kitapların resimlerini uzun uzun inceliyor. Ben de “milette ne yetenek var” diye iç geçire geçire bakıyorum. 🙂

Kitapların birbirini takip edip, tamamlayan bir hikayesi var. İlk kitap İstanbul’da geçiyor. İkinci ve üçüncü kitapta Türkiye dışına açılıyorlar. Kitaptaki ana karakterler, Panos, Albatros ve Dost üçlüsü bana Üç Silahşörlerin Atos, Portos ve Dartanyan’ını hatırlatıyor nedense. Kafiyeleri severim.

Hikayenın içeriği ve anlatılışı çok güzel. Akıcı. Ders kaygısı olmayan bir konu. Gezgin ruhlara birebir.

Kitapların arkasında bi de parmak kuklaları var. Ebeveynler kesiyor. Çocuklar yapıştırıp, parmaklarına takıp ister tekrar kitaptaki öyküyü canlandırıyorlar, ister kendi öykülerini uyduruyorlar. Bizimkiler, arada 3 kuklayı nasıl paylaşacakları konusunda arıza çıkarsalar da beraber oynuyorlar.

Bu kitaplar da, ailece tavsiye ettiğimiz kitaplar arasında.

Postacı Çocuk- 1

‘Kayıp Mektuplar’

Özlem Şekercioğlu Lesport

Postacı Çocuk- 2

‘Piranda’ya Mektup’

Özlem Şekercioğlu Lesport

Postacı Çocuk- 3

‘Sürpriz Davet’

Özlem Şekercioğlu Lesport


Etiketler: ,
Kategoriler: Kütüphane

«       |       »




Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.