Natural Active’den parabensiz vücut kremi

Jul 28, 2011 - 0 Yorum

Normalde çocuklara artık pek krem surmeye gerek kalmıyor. Kıpırcan huylu olduğu için çok sürdürmez. Kımılnaz ise boca edip bulanıyor, ondan ortalıkta bırakmamaya bakıyoruz. Geçenlerde Kıpırcan’ın sırtına güneşten sonra krem sürmem gerekti. Evde krem namına ya Sebamed yoğun pişik kremi var veya benim kremlerim. Malum yeni takıntımız paraben. Sebamed parabensiz, iyi güzel ama çok yoğun. Evdeki diğer kremlere daldım.  O yok, bu değil derken, Mayıs ayında Türkiye seyahati sırasında stokladığım Natural Active ürünlerim arasından Olive & Shea Nourishing Body Cream üzerinde kocaman “Parabensiz Formula” etiketi ile bana bakıyordu. Nasıl rahatladım. Hemen sürdüm yumuşacık kremi oğluşa.

Natural Active‘in sabunlarını ne kadar sevdiğimi artık bilmeyen kalmadı. Doğal ve toksiksiz içeriği, mis kokulu sabunları ile Türkiye alışveriş listemin vazgeçilmezi. Yine 10 tane kabak lifli sabun stokladım. Yeni favorim yasemin kokulu sabun. Bir de bu sefer Natural Active’in Facebook sayfasındaki kullanıcı tavsiyeleri üzerine Olive & Shea Nourishing Body Cream, Argan Nourishing Body Oil ve Argania Spinosa & Cashmere Face Mask aldım.

Argan yağı son zamanlarda tanınırlığı çok artmış olan bir kozmetik içeriğiymiş. Ben de okuduklarımdan sonra kendim araştırınca gördüm. Hem nemlendirici, hem koruyucu hem de yaşlılık etkilerini geciktirici özelliklere sahip bu yağ hakkında internette sadece fazlasıyla öven kaynak mevcut. Daha sonraki günlerde güneş sonrası oğluşa bu yağı sıkmaya başladım. Hem hissini, hem kokusunu daha çok sevdi. Evde aloe vera jeli de var fakat belki bizim aldığımız marka bilmiyorum ama jeli sürünce yapış yapış oluyor.

Argan nourishing body oil spreyini ben banyodan sonra özellikle bacaklarıma kullanıyorum.  Hiç vıcık vıcık olmayan, çabucak emilen bir yağ. Çok da kalıcı.

Kremlerin fotolarını çekerken elim varmışken süreyim dediğim için bu yazıyı da yüzümde Argania Spinosa & Cashmere Yüz Maskesi ile yazıyorum.

Bu arada Natural Active‘in kurucularından olan Sevgili Derya’dan öğrendiğim faydalı bir bilgiyi de paylaşmak isterim. Natural Active‘ın Argania Spinosa & Cashmere Yüz Maskesi yanında çubuklarla gelmişti. Bu çubukları ne yapacağız, diye sorduğumda öğrendim. Kavanozda ambalajlanmış kozmetik kullanıyorsanız, kremin, maskenin veya her neyse ömrünü uzatmak için içine parmak sokmamakta fayda varmış. Onun yerine çocukların elişi (dondurma çubuklarına benzer) çubuklarını kullanıp kremi suratıma alıp öyle sürüyorum.

Ben şimdi maskeyi çıkarmaya gidiyorum.


Etiketler: , ,

«       |       »




Bir Yorum Yazın