Pimpirikli babalar

Jan 25, 2011 - 9 Yorum

Bazı yazılarımda bahsetsem bile, eşimin bana ne kadar yardımcı olduğunu yeteri kadar vurgulayamıyorsam lütfen bana sık sık hatırlattırın.

Çoğu sorumluluğu paylaştığımız gibi çocuklarla ilgili herşeyi de paylaşıyoruz. Fakat herşeyi 50-50 paylaşmıyoruz. Herkesin farklı uzmanlık alanları ve görevleri var.

Mesela ben (annem olmadığı zaman) beslenmeden, eğitimden ve animasyon/organizasyondan sorumlu devlet bakanıyım.

Eşim de güvenlikten, sağlıktan ve aktif oyundan sorumlu devlet bakanıdır.

Güvenlik konusunda kendisi çok hassas. Hatta pimpirikli. Benden daha hassas olduğu için de bu konuda çok araştırmacı. Birşey alınacaksa – Allahtan ikimiz de alışveriş konusunda ince eleriz sık dokuruz – tüm geri bildirimler, puanlamalar ve uzman görüşlerini (Consumer Reports) gözden geçirir ve öyle karar verir. Mesela daha bu akşam yeni alacağımız araba koltuğu için “Craigslist’e (daha çok ikinci el, bazen açılmamış da oluyor) bakalım mı?” deyince ağzımın payını alıp oturdum yerine.

– CPSC, yani tüketici ürün güvenliği komisyonunun çocuklarla ilgili tüm uyarı ve toplama duyurularını (recall) takip eder.

Roman jaluzi perdeler çocuk ölümlerine neden olduğu için tüm eve kendimiz taktığımız jaluzilerimize (toplantılanlarla aynı tip değil) kordon tutacak taktı. Üşenmeyiz bağlarız.

– Tüm dolap ve kütüphanelerimiz duvarlara tutturulmuştur.

– Geçenlerde çocuk odalarına, dinlemek için koyduğumuz monitörlerle ilgili kıllandıran bir makale okuyunca kendisine de göndermiştim. Üşenmemiş, araştırmanın yapıldığı üniversitenin bölümüne mail atmış. Cevabı da gelince bana yollamış.

– Bizim mahallenin bize 1 cadde uzaktaki devlet okulunun bacasına takılan baz istasyonunu farketmemiz sonrası benden daha pimpirikli bir vaziyette araştırdı durdu yine. Sonunda baktık zaten dört bir tarafımız baz istasyonu dolmuş. (Grrrr!)

Benim okuduğum gibi çocuk bakımı ve yetiştirme kitabı okumaz ama sorun çözümü odaklıdır. İnternetten o anki sorun neyse onu araştırır, bana yollar.

Herkesin ebeveynlik stili farklı. Ben kendisinden benim gibi olmasını, benim yaptıklarımın aynısını yapmasını beklemiyorum. Gerek de yok. Çünkü o kendi yaptığını çok iyi yapıyor, ben de kendi yaptığımı iyi yapmaya uğraşıyorum.

Açıkçası eşimin gerekli konularda pimpirikli olması da çok faydalı. Güvenlikten sorumlu devlet bakanlığının otomatikman kendisine kalmasının sebebi de bu zaten. Ailede bir geniş, bir de pimpirikli olması iyi oluyor. Hem birbirimizi toparlıyor, hem de dengeleniyoruz.

Daha önce Özgür Anne sormuştu Babalar artık daha mı pimpirikli? diye. Var mı Pratik Anneyi takip eden pimpirikli babalar? Sizin evde kim kimi dürteleyip toparlıyor?


Etiketler:
Kategoriler: Eğitim, Sağlık

«       |       »




"Pimpirikli babalar" için 9 Yorum yapılmış.

  1. tosbagalar says:

    Bizim babamız hiç pimpirikli biri değildir. Bir şey olmaz diyen klasik türk erkeği. Pimpirikli babaları da bir türlü anlamaz

  2. BALLI LOKMAM says:

    Ölçülü olmak kaydıyla tamam ama bazende abartıyorlar bu pimpirikliği:)))

  3. blogcuanne.com says:

    Özgür Anne'nin yazısından beri düşündüğüm bir konu. Evet, bizim evde var bir pimpirikli baba. Bazen yorucu oluyor. Hele de çocuklar hastayken, bir yandan çocukların hastalığıyla uğraşıp, bir yandan da ona "37.5 ateşe ilaç vermeye gerek yok!" diye anlatmaya çalışmak bende nefes darlığı yaratabiliyor.

    Ama ben de senin gibi çok şanslıyım ki her şeye yardım eden, harika babalık yapan bir adamla evliyim.

  4. Berna says:

    Eskiden yani kızım daha bebekken saglıgı konusunda ben cok pipirikliyken artık esim bu konuda diken ustunde. Bir iki oksurdu mu hemen diker antenleri cocugu dinlemeye alır. Nezaman oksurdu, bunu aktı mı, atesi varmı varsa 10 dakikada bir bakar yada baktirir. Ben ise artık hastalık konularında daha rahatım uzaktan gözlemlemeyi ve sakin kalmayı tercih ediyorum. Eşim evdeki bilişsel aktivitelerden çok kurdurmalık aktivitelerde on plandadır.

  5. Ozgeee says:

    Eşim blog okumasa da web ödevini iyi yapar, benden iyi. 2. El araba koltukları için de kazaya karışıp karışmadıklarını ve ilerideki performanslarını bilemeyiz diye beni aydınlatmıştı, kesin ve kat'i bir dille:)
    Eşinin monitör cihazlarla ilgili edindiği bilgiyi de paylaşabilir misin?
    Teşekkürler…

  6. thalassapolis says:

    Biz eşit pimpirikliyiz sanırım eşimle. Bazen ben rahatım bazen o rahat. Sevgiler…

  7. banurose says:

    peki hep anne pimpirikli olur da, baba da o anneye iyice bi yaslanmissa nasil olucak pratik annecim? iste biz de durum aynen oyle..cocuk daha dogmadi 2.5 haftasi var ama esim bebise aldigim hicbiseyden haberdar degil 🙁 dogunca biraz degisir diye umut ediyorum..

  8. Anonymous says:

    Merhaba, yazinizin bir kisminda bebek telsizleriyle ilgili olarak esinizin konuyla ilgili makaleyi yayinlayan universiteye mail attigini belirtmissiniz, size gonderdikleri cevabi bizimle paylasirsaniz cok sevinirim. Bende yazinizi okuduktan sonra hemen interten uzerinden bununla ilgili makaleleri taradim ve acikcasi kanim dondu cunku bebek telsizi bizim en vazgecilmezlerimizden biriydi….
    esenlikler, Behiye

  9. Anonymous says:

    kimse arkadasimin esi gibi olamaz,olsunda istemem:)tavanlari biraz asagi oldugu icuin olurda cocuklari yukari kaldirirsalar deger diye pervaneleri cikarttirmis,merdivenli evlerde gate hemen kapatilir ki yaslari 2,5 ikiz oglanlar,sinek isirip kulak sisince dogru acil,su puff yastiklar var ya hayvanlar moda 3 yas icin olduklari yazinca kaldirilmis(hediye gelmis tabi almazlar)daha neler neler,Gonul anlatsa keske(uzum vesaire de yedirmezler)

Bir Yorum Yazın