Kımılnaz Hanım artık geçen sene yaptığım kollu battaniye sığmıyor. Evde bir sürü kullanılmayan battaniye vardı. Bu yumuş battaniyeyi basit iki işlemden sonra tekrar kullanıma kazandırdım. Battaniye kollu dedim ama aslında kolsuz. Kol geçtiği için kollu dedim. Yoksa kol parçası eklemedim.
- Çocuğuma göre ölçü alıp sırtı ortalayacak ve sağdan soldan eş uzaklıkta olacak biçimde kol yerlerini belirledim.
- Ardından evdeki herhangi bir t-shirt ün kol ağız uzunluğunu ölçü alıp kol deliği kestim.
- Kol deliklerinin etrafına beyaz kumaş ile biye diktim.
- Sonra iki tarafını bağlamak için üç yerine kısa kısa kurdele diktim.
Kurdele’de daha evvel hediye kelmiş bir kutudan kalan kurdele. Evdeki tüm malzemeleri yeniden değerlendirerek Kımılnaz’a üstünden atamayacağı bir uyku battaniyesi yapmış oldum. Uyurken kolaycacık giydiriveriyorum. Evde “kullanılmıyor, yazık oluyor” dediğim battaniyeler de yeniden kullanıma döndü.
Bu battaniye uyanıkken de “Prenses” veya “Superhero” pelerini görevini görüyor!!!! Çocuğuna pelerin yapmak isteyen ama boğazına birşey bağlamaktan çekinen annelerin aklında bulunsun.
Artık kullanılmayan kumaşı güzel, yüzü güzel battaniyeler ile yapılabilecek diğer fikirleri de sonraki yazılarımda paylaşacağım.
süper ….bayıldım aklınla bin yasa pratik anne ..keske dikiş dikebilsem…
pratik anne, dikis makinenin modeli ne? ve butun dikis ayaklarına sahip misin. ben de kendi capımda ev için gerecler dikiyorum ve kızım icin de elbiseler. profesyonel olmasa da iyi bir taklitciyim diyelim. fakat dikiş ayaklarındaki bazı eksiklikler beni kısıtlıyor fikr i sabitindeyim. birkaç ayakla çok iş yapılabilir diyor musun?
zeynep
Nafi,
Dikiş makinam Singer 2662. http://www.pratikanne.com/2008/11/en-basit-ve-kullanl-kanguru-tayc.html yazısında resmini görebilirsin. Bende 7 tane dikiş ayağı var. Düğme, fermuar, paça, kıvırma vs. Bir de ben kaygan ve ince kumaşlar için ayrı ayak aldım. Ayakların hepsini şu veya bu dikişler için kullandım. Ama genelde zigzag ayağı denilen ayakla en çok çalışıyorum. İnce kumaş, kalın kumaş ayarlarına, değişik iğne kalınlıklarına, makinamın diğer ince ayarlarını diktikçe daha hakim oluyorum. Ben de dike dike gelişiyorum açıkçası. Youtube.com dan ve ikinci el düşürdüğüm Singer dikiş teknikleri kitabından da çok faydalanıyrum.
Harika bi tasarim olmus..ilk firsatta yapacagim.ellerine saglik