Ürün Değerlendirme – Kullanıp vazgeçemediklerim – Bebek

Oct 09, 2007 - 8 Yorum

Oturup yazacağım iki konu var aklımda ama kafamı toparlayıp, araştırıp yazmam lazım. Bu aralar yine bir hengameye girdik, arkamıza bakamadan koşuşturuyoruz. O yüzden elimde daha evvel forumlara ve erkadaşlara yazdığım kullanıp memnun kaldığım ürünler listesi yazısı vardı. Onu arada gireyim.

Benim alıp da bebekli her eve gerekli olduğunu düşündüğüm ürünler. 2 sene içinde bazı ürünlerin muhakkak yeni model ve versiyonları çıkmıştır tabi. Ama ben bu ürünlerin benim yazdığım marka/modelini tavsiye ederim. Bu listeyi baby shower için veya bebek hediye listesi olarak da kullanabilirsiniz.

Nature’s Touch Baby Papasan Cradle Swing Swing alacaksanız bunu tercih edin. Hem içi rahat, yatış poziyonu güzel. Hem “soldan sağa”, hem de “öne arkaya” sallanıyor. Bir sürü aksesuarı var. Sallamaya alışır diye korkmayın. Kıpırcan normal yatağında yatıyordu ama acil durumlar için ozellikle hayat kurtarıyor. Hem de uyanıkken oyalamak icin birebir.

Diaper Champ Normal çöp torbası kullanılıyor. Kokuyu da saklıyor. Kesin lazım. Bizimkisinin 2. senede izolasyonu gitti. Şimdi yeni bebeğe yeni almamız lazım ama zaten fiyatı uygun.

Sounds ‘N Lights Monitor Bunu bizim eski ev küçük lazım olmaz diye almamıştım. Kardeşim hediye getirmiş. Ama çok işe yaradı. Ayrıca misafirliğe falan gittiğinizde de götürüp yavruyu başka odada uyuturken falan cok faydalı.

Safety 1st Hospital’s Choice Baby’s Deluxe Healthcare Collection İçinde gerekli bütün herşey var, derecesinden, tırnak makasına, emziklikten, tarağına.

Especially for Baby quilted multi use pad: Beyaz üzeri ayıcıklı olan değil ufak renkli olanlarından. Bunları yatağın içine bebeğin başının altına ağzı falan akarsa diye yapmışlar ama ben özellikle Kıpırcan’ın çişi bezinde durmadığı zamanlarda boylamasına koyuyordum. 2 tane olmasında fayda var. Bir gün birini yıkayıp öbürünü kullanabilirsiniz. Sonra değişim sıklığı azalıyor.

The Ultimate Crib Sheet İlk başlarda quilted pad i daha kullanışlı bulmuştum ama sonra bu da çiş kaçırma vs vakalarına karşı değiştirmesi çok kolya bir ürün. Şu anda da tuvalet eğitimine teşebbüs ettiğim dönemlerde çok rahat ediyorum.

Swaddle me kundak Yaz için penye olanını, kış için fleece olanını alın. Unutmayın bazı bebekler ilk başta çok mutlu olmuyorlar kundaklanmaktan, ama rahat uyumaları için çok gerekli. Bu ürün de kundaklamayı acayip kolay hale getiriyor. Buna benzer miracle wrap vb. gibi ürünler de var. Ben denemedim. Kıpırcan gibi ellerini emmeyi cok küçükken keşfeden ve solucan gibi olan yavrular için daha ideal olabilir.

HALO SleepSack Wearable Fleece Blanket Battaniye kullanmayanlar için birebir. Hatta ilk aylarda SIDS sendromuna karşı zaten bebeğin üstünü battaniye ile örtmeyi tavsiye etmiyor doktorlar.

Benim kullanıp memnun olduğum ama başka marka da alınabilecek ürünler

Peg Perego Aria MT Stroller – Metalica Bu bebek arabası inanılmaz hafif. 2 senedir çok yeni ve farlı modeller çıktı görüyorum, ama benim bildiğim hala Aria kadar hafifi yok piyasada. Küçük bagajlara çok rahat sığıyor. Tek elle katlayıp açması çok kolay. Ben hamile halimle hiç sakınmadan katlayıp kaldırıp indirebiliyorum. Uzun ömürlü diyebilirim. Bizim araba hep sokaklarda ve maaşallah 2. bebeğe de yetişecek.

Peg Perego Primo Viaggio Infant Car Seat – Metalica Benzerlerine nazaran pahalı ama Aria’ya en iyi bu oturuyor. Onun dışında safety rating leri de bayağı yuksek ve rahat bir ürün.

First Years Reclining 3 Stage Feeding Seat Yer kısıtından dolayı tam kapasite yemek sandalyesi yerine normal sandalyeye monte olan bu ürünü tercih ettik. Bebekliğinden beri çok rahat ettik. Masada bizim gibibir sandalyesi var. Hala daha kullanıyor. Üzerinde kumaş örtüsü de çok kullanışlı.

Avent Express Bottle / Babyfood Warmer Mikrodalga yerine bunu kullanmayı tercih ediyordum. Yemek vaktine yakın suyu önceden ısıtmakta fayda var. Hem biberonda sitleri hem de uzun avent kaplarında püre mamaları ılıtıp ısıtmak için birebir.

Safety 1st 4-in-1 Bath Station Oğluş içinden taşana kadar bu banyoyu kullandık. Oldukça memnunduk. Sonra küvete terfi etti.

Aldığım ama almasaydım da olurdu dediğim ve hatta geri verdiğim ürünler

Avent Express Microwave Steam Sterilizer Biberonları elde yıkayıp sonra haftada bir kaynatıyordum. Set üstünde yer kaplamasın diye geri verdim.

Fisher Price Auto Mirror Arabadaki bebek koltuğunu kontrol ettirmeye gittiğim polis istasyonundaki görevli bu aynaları tavsiye etmediğini, arkadan darbe gelmesi halinde aynanın bebegin yüzüne çarpma tehlikesi bulunduğunu soyledi.

Snuzzler – Infant Support Hem yaz bebekleri için kullanışsız, terletiyor. Hem de bebekler çok çabuk büyüyünce car seat in içinde bir de bu olursa iyice sıkışıp rahatsız oluyorlar. En azından kıpırcan için boyle oldu. 2 kere ya kullandim ya kullanamadım, kaldı öyle.


Etiketler:
Kategoriler: Bebek / Çocuk, Evim, Uyku

«       |       »




"Ürün Değerlendirme – Kullanıp vazgeçemediklerim – Bebek" için 8 Yorum yapılmış.

  1. nilüfer says:

    merhabaa
    blogunuzu yeni kesfetmis olmama ragmen arsivleriniz hepsini okudum..bir sürü yeni sey ögrendim..henüz bir cocugum yok ama olursa basucu kitabi gibi bir site buldugum icin cok mutlu oldum….insallah ilerleyen dönemlerde ögrendiklerimi uygulayabilecegim bi yavrum olur :))
    2 senenizin birikimini 1 gecede okudum ve bir sürü sey ögrendim…
    tekrar tekrar tesekkür ederim 🙂

  2. Anne ve Bebisi says:

    Sevgili Pratik Anne,
    First Years Reclining 3 Stage Feeding Seat

    bu tarz bir sey almak istedim cunku ev kucuk, bir de kocaamaaan bir mama sandalyesi istemiyorum acikcasi. Ustelik biz gezenti bir aileyiz, portatif bir seyi her yere port ederiz:P Ancak arkadaslar bebek ayaklariyla masadan kendisini ittirir, sandalyeyi devirir vs dediler. Sizde boyle bir sorun olmadi degil mi?

  3. Pratik Anne says:

    Nilufer,
    Cok tesekkurler. Darisi basina artik.
    Anne ve Bebisi,
    Boyle bir sorun shu aralar var aslinda. Ufakken pek olmadi. Ben diyeyim 18-20 ayliga kadar falan. Ama artik biz oyle bir ortama alistik. O da sofrada adam gibi bizimle yiyor. her ihtimale karsi eger duvara yakinsa onun sandalyesinin arkasini duvara veriyoruz. Arkasina da duvari tahrip etmesin diye home depot dan aldigimiz bir yumusak halimsi bir parca koyduk. Bir de kendini iterse uyariyoruz, inadina yaparsa sandalyesinden indiriyoruz. O da tekrar tekrar biz boyle tepki verince anliyor, cok fazla yapmiyor. Zaten o zaman karninin doydugunun da isareti gibi oluyor. Anliyoruz, cok fazla ustelemiyoruz. Ozetle ben cok memnunum. Simdi buyuk evdeyiz ama Kimilnaz’a high chair almayi dusunmuyorum acikcasi. Sanki farkli ortam gibi olacak. Halbuki herkes sofrada ayni sekilde yemek yiyor simdi. Bir de aklima geldi bu model bir kere takildi mi boyle kaliyor. Katlanmiyor, ufalmiyor, sadece arkasi yatip kalkiyor. Bilgine…

  4. Açalya says:

    Ben o sandalyeden cok memnunum, hem o sandalyeyle Dante beni yemek yaparken seyrediyor mutfakta, yemek yerken bizi seyrediyor falan…rahat icinde…yukaridaki urunlerden bazilari bende de var ve memnunum ben de. Sadece Swaddle me kundaktan memnun kalmadim, onun yerine kendim guzel guzel kundak yaptim baska kundak bezleriyle. Bir de bu kundak velcro’lu oldugu icin bebek uyurken bir nedenle cirt cirt acip kapatinca uyaniyor. Dante sinir oldu bu kundaga…bir de ellerini falan cok kolay cikariyordu, (bende penyesi vardi) ama velcrodan rahatsiz olmayan bebekler icin iyi herhalde.
    Sounds and Lights monitor’den de acayip memnunuz. Nefes alisini dinlemek bile huzur verici.

    Burcu’cugum, senin ve ailenin bayramini kutlarim, Kipircan’i operim, Kimilnaz’i oksa iste. 🙂

  5. Özlem says:

    Merhabalar, blogunuzu bir arkadaşımın tavsiyesi ile buldum. Harikasınız vallahi… Benimde 6 aylık bir kızışım var. Hayat onunla hem çok güzel hem de zor. Ben de eski hayatımı sürdürmek için günün tüm saatlerini kullanmaya çalışıyorum. Kızım çok hareketli bir bebek… Biz de gezen bir aileyiz. Bu 6 ay içindeki gezilerimiz maalesef kızımın kalabalığa ve harekete alışmasına neden oldu. Şimdi durduğu yerde durmuyor. Doktorumuz bir salıncağın çok işimize yarayabileceğini söyledi. Siz Nature’s Touch Baby Papasan Cradle Swing’i ne kadar süre kullandınız. Uzun bir süre işe yarıyor mu merak ettim. Teşekkürler…

  6. Anonymous says:

    Merhaba,

    Bende bir mama sandalyesi tavsiye etmek isterim. Klasik mama sandalyesi istiyor ama agir buyuk olanlardan istemiyorsaniz IKEA daki mama sandalyesini deneyin. Cok hafif , ucuz ve en onemlisi hemen temizleniyor. Kesinlikle tahta veya cok incik cincikli sandalyeleri tavsiye etmem..

  7. Pratik Anne says:

    Ozlem,
    Papasan in internette tanimina bak. Kilo siniri olmasi lazim. Biz kipircan 6 aylikken emekliye ayirdik. Simdi Kimilnaz a tekrar acip kuracagiz. Kizina bu salincak kucuk gelir diye tahmin ediyorum. Kizin icin sandalyeye monte edilen sandalyeyi tavsiye ederim. Onunla evde is yaparken yaninda tutabilirsin. Sallanmaz ama seni seyreder, onundeki tepsisine oyuncaklar koyarsin veya mutfak esyasi onlarla oynar.
    isimsiz,
    tavsiyen icin cok sagol.

  8. guluzar says:

    Merhaba sitenizde First Years Reclining 3 Stage Feeding Seat urunu hakkinda olumlu yorum okudum ve bu ürünü almak istiyorum. Türkiye de nereden alabilirim?

Bir Yorum Yazın