Baharat şişelerini düzenlemek

Apr 04, 2013 - 3 Yorum


Yemek yaparken inanılmaz çok miktarda ve çeşitte baharat (kimyon, yenibahar, dolma baharı, köfte baharı vb.), kuru ot (nane, kekik, fesleğen vb.) ve tohum (susam, çörek otu vb.) kullanıyoruz. Bunlar gerek şişelerde, gerek minik minik paketlerde alınıyor. Bir de benim yazın bahçede büyütüp kuruttuklarım var. Üstüste üstüste, bir daha arayıp bulabilene aşkolsun. Sonra gidip tekrar alınıyor. En sonunda bizim baharat dolabına el attım ve düzenledim.

Önce bu baharat çekmecesini aldım. Gri rengi hoşuma gitti. İki tane 18 şişelik raf. Çekmeceleri çekilip aşağı iniyor. Hem yuvarlak, hem dikdörtgen şişe alıyor.

Bu bizim kiler rafı. Çokça bulunan ve baharat şişelerine sığmayan ot ve baharatlar poşet ve kavanozlarda, soldaki hasır sepette tüketilmeyi bekliyorlar.  Annem sağolsun, Türkiye’den buraya hıtır hıtır taşıdıkları tüm kuruyemiş ve kuru meyveleri büyük cam kavanozlara istifledi.

Sepette fazlası olan baharat şişelerinin üzerine çocukların yeşil gülen çıkartmalarından yapıştırdım ki, şişe boşalınca gidip yenisi alınmasın.

Bu da mutfaktaki dolapta, en çok kullanılan baharat askısı. Raylı, çekip çıkarılabilen bir sistem. Bunların dola kapağına monte edilen modelleri de var ama ben bunu tercih ettim. Dolabın içi artık insan gibi, tertipli, düzenli.

16 tane boş cam baharat şişesi aldım. Onlara da Türkiye’den paketler içinde gelen baharat, ot ve tohumları yerleştirdim. Herşeyi, en üstteki raflarla beraber gelen isim etiketleri ile düzenledim. Artık iki hamlede istenen baharatlar bulunabiliyor. Çok da tertip düzen merakı olmayan bana bile ferahlık geldi.

Bu da ilginizi çekebilir:  Çocuklar için Beslenme Çantası Menü Listesi

Etiketler: ,
Kategoriler: Mutfak

Benzer Yazılar:
  • Ürün Değerlendirme – Elma Dilimleyici
  • Anahtarlarınızı kolayca bulabilmek için
  • Bebek ve Çocuklar için Pratik İcatlar
  • Kaynayan sütün taşmasını önlemek
  • Oyuncak bebeğin tiftik olmuş saçlarını düzeltme

  • «       |       »




    "Baharat şişelerini düzenlemek" için 3 Yorum yapılmış.

    1. Düzen sever olarak çok hoşuma gitti. Bravo 🙂

    2. Burcu says:

      En çok ta devamı olana sticker yapıştırma fikrini sevdim.

    3. pınar says:

      bu baharat şişelerini nereden aldınız neeten sipariş verebiliyormuyuz her evde olması gereken bir ürün cevap yazarsanız çok sevinirim

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne