Kitap Değerlendirme – Bay Majör ile Klasik Müzik Masalları

Feb 29, 2012 - 3 Yorum

Ben devamlı klasik müzik dinlenen bir evde büyüdüm. Şimdilerde sadece klasik müzik dinlemesem bile müzikçalarımdaki müzik dosyalarımın yarısından fazlası klasik müzik. İşe odaklanmam, kafamı toplamam, durulmam gerektiğinde hemen klasik müzik açıyorum. Çocuklar arabada huysuzlandıklarında sakin bir klasik eserin üzerine tanımam.

4 ciltten oluşan Bay Majör’le Klasik Müzik Masalları serisinin Mozart ve Vivaldi kitaplarını bize yine kayınvalidem getirmişti. Merakla açtığım kitap ve CD setinden, çocuklar için seçilmiş ve hatta bazen uyarlanmış klasik müzik parçalarından çok daha fazlası çıktı. CD’ilerde bestekarların hayatları ile beraber seçilmiş önemli bir eserinin hikayesi ve anlamı müzikle beraber anlatılıyor. Kitaptaki yazılar, CD deki konuşmaların yazlı metni. Bestekarların çocuklukları ve hayatları çok basit bir dille hikayelendirilmiş. Mozart’ın değişik eserleri parça parça çalınırken, Vivaldi’nin Dört Mevsim’i anlatılmış. Bu açıdan Vivaldi’yi çok sevdim. Enstrümanların doğadan neyi anımsattıklarını önce soruyor, sonra cevaplıyor. Bana Dört Mevsim’i  daha da çok sevdirdiler.

CD’leri çocuklar sakin bir oyun oynarlarken takıyorum. Kitaplarını CD’yi dinlerken de takip edebilirsiniz. Resimleri çok şirin. Biz daha çok başka bir iş yaparken, arka planda dinliyoruz.

Bir çizgi resimli cilti kitap ve bir CD’den oluşan bu seriyi sadece çocuklar değil, ben de çok sevdim ve klasik müzik dinleyerek büyüdüğüm halde bilmediğim birçok şey öğrendim.

Bay Majör’le Klasik Müzik Masalları Seti (4 Kitap)
Neşe Türkeş
Bu da ilginizi çekebilir:  İyi kitaba kötü çeviri

Etiketler: , ,
Kategoriler: Kütüphane, Sanat

Benzer Yazılar:
  • Kitap Değerlendirme – Kırmızı fili gördünüz mü?
  • “Yorgun Dünyamız” kitabını kazanan okurlar
  • Hediye Kitap – Yorgun Dünyamız
  • Kitap Değerlendirme – Ev Canavarları Aile Rehberi
  • Kitap Değerlendirme – Postacı Çocuk Kitapları Serisi

  • «       |       »




    "Kitap Değerlendirme – Bay Majör ile Klasik Müzik Masalları" için 3 Yorum yapılmış.

    1. Ozlem says:

      Gercekten super kitaplar… Masal gibi bir anlatim oldugundan araba yolculuklari icin cok faydali eserler 🙂 Bazi seyler degismiyor demek ki Pratik Anne, arabada tansiyon yukselince ben de hemen Trt 3’u aciyorum 🙂 Cumartesi, Pazar kahvalti saatlerinde yine hep Trt 3 acik…

    2. banu says:

      vallahi bir kitap almayı düşündüğümde hemen seni açıyorum.çok sağol uzaklardaki dostsun bizim için..

    3. Berna says:

      Bizde tüm serisi var 🙂 Ekin resim yaparken çoğunlukla bu CD’leri dinliyor. Bizim evde çoğunlukla klasik müzik dinlenir. Bu seriyi görür görmez almıştım. Zamanla seriyi Ekin’in ısrarlarıyla (“anne Chopin’i de al, unutmaaa” şeklinde) tamamladım. Ben de tavsiye ederim 🙂

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Bu senenin Türkçe çocuk kitapları alışverişi | Pratik Anne

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne