Gamze Akbaş’a yardım konusunda

Feb 11, 2012 - 0 Yorum

Blogları takip ediyorsanız, geçtiğimiz hafta minik Atakan’in annesi Gamze Akbaş’in hastalığı ve tedavi sürecinde yardım etmek için biraraya gelen annelerin dayanışmalarını muhakkak okumuş veya duymuşsunuzdur. Nurturia‘da Banuska‘nin yazdığı gibi gerçekten annelerin dünyayı değiştirecek güce sahip olduğunu gösteren bu dayanışma çeşitli kanallardan duyuruluyor.

Neler yapılıyor, siz neler yapabilirsiniz okuyabileceğiniz kaynakları liste halinde vermek istedim. İtiraf ediyorum, bazen birden yardım etmek isteyen herkes fikir firtınası gibi sanal ortama mesaj yazınca bilgi birikmesi oluyor, ancak ben 8 saat geriden takip ettiğim için, okuduğumda genelde luzumsuzlar lüzumlulardan, geçerli bilgilerden elenmiş, herkes organize olmuş oluyor. Uzaktan da ancak duyurarak yardım edebilirim diye bu yazıyı yazıyorum.

Bu dayanışma ve destek sadece Gamze Hanım’a değil onun öncülüğünde diğer ilik nakli bekleyen hastalara umut ışığı veriyor aslında. Çünkü verilen her örnek, şifa bekleyen başka bir hasta ile doku uyuşma ihtimalini artırıyor.

Linklerden önce, Gamze için ve Aylin Anne bloglarından son durumu özetleyen başlıkları aktarıyorum.

Maddi yardım sözkonusu değildir. Para toplamaya teşebbüs edenlere itibar etmeyiniz.
– Su anda kan gerekmiyor ancak, pazartesi günü kemoterapiye başlanacak. Bu yüzden önümüzdeki haftadan itibaren Trombosit ihtiyacı olacak. Alınan trombosit sadece 5 gün saklanabildiğinden, ihtiyaç oldukça A RH + grubundakilerin Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gidip “TROMBOSİT” vermeleri gerekecek.
Gamze Akbaş’in acil olarak ilik nakline ihtiyacı var. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri’deki ilik nakli merkezlerine giderek, donör olmak istiyorum deyip, kan örneği vermeniz çok önemli. Kan vererek ilik donörü olacak ve Gamze gibi pek çok hastaya umut olacaksınız.

Kimler ilik donörü olabilir ve kan örneği nerelerde verebilirsiniz Aylin Anne’nin bu yazısında.

Gamze’ye de acil şifalar, ailesine güç kuvvet diliyorum.

En güvenilir ve güncel kaynak, Gamze’nin ailesi tarafından kurulan ve güncellenen “Gamze için” Blogu
Gamze için başlatılan ilikk nakli için kan örneği kampanyasını duyurabileceginiz sosyal medya linkleri.
“Seninleyiz Gamze” Facebook Sayfası
Nurturia – Gamze Arkadaşımız için Grubu
Twitter’da destek olmak icin #gamzeicin1tupkan
Gamze’nin “Seninle yaşayalım” blogu
Aylin Anne – Gamze’ ye yardım ederken dikkat edilmesi gerekenler


Etiketler: ,
Kategoriler: Sosyal Sorumluluk

«       |       »




Trackbacks/Pingbacks

  1. Gamze Akbaş İçin 1 Tüp Kan, Çocuklar Gelin Olmasın ve diğerleri | Pratik Anne

Bir Yorum Yazın