Başkalaşım

Dec 08, 2011 - 2 Yorum

Hepinize dünkü yazıma blogda ve Facebook’ta bıraktığınız olumlu yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Kilo veremiyorum diye isyan ettiğim o yazı, bu senenin (2011) Şubat ayı sonunda özel günlüğüme yazdığım bir yazı. O yazı öncesinde ve sonrasında yaklaşık 1.5 sene süren bir süren bir öğrenme, deneme ve kendini tanıma macerasından sonra artık bambaşka sahillere yelken açtım.

Yazdıklarınızın çoğunu uyguladım. Bir kısmı bende işe yaradı, bir kısmı yaramadı. Bir kısmını çok sevdim, hayatımın ayrılmaz bir parçası haline geldiler, bir kısmına hiç ısınmadım.

Bu süreçte zayıflama veya kilo vermekten, sağlıklı beslenme, aktif olma ve sağlıklı kalmaya yön değiştiren bir başkalaşım geçirdim. Bunun en büyük kısmı kafamda ve kalbimde oldu. Kafamdaki ve kalbimdeki bu başkalaşım doğal olarak görünüşüm yanında ve görünüşüm hakkındaki duygu ve düşüncelerimin değişmesini sağladı. Bu konuda öğrendiklerim ve halen devam etmekte olan başkalaşımım konusunda öyle heyecanlı ve tutkulu bir hale geldim ki, başta eşim, annem, kardeşim ve kardeşimin eşi olmak üzere, bir araya geldiğim her arkadaşımın kafasını şişirmeye başladım. (Son zamanlarda ortamda bir araya geldiğimizde kafasını şişirdiklerim el kaldırsın :)

İşte bu ay içinde yazacağım Başkalaşım serisi yazılarımda vardığım noktayı değil de son 1.5 senedir mehteran takımı gibi iki ileri bir geri başlayıp son 5 aydır tam gaz gitmekte olduğum istikametteki maceralarımı, denediklerimi ve öğrendiklerimi sizinle paylaşacağım. Çünkü dünkü yazımın sonunda yazdığım gibi, artık varılması gereken son bir nokta olmadığını ama bu üşenmeden ve heyecanla ilerlemeye devam ettiğim yolun beni devamlı çok güzel ve çok değişik yerlere götüreceğini idrak ettim.

Bir önceki yazıma bıraktığınız yorumlar gibi sizin de tecrübelerinizi, öğredikleriniz bu yazılarda paylaşırsanız çok sevinirim. Dün yazdıklarınızı görünce anladım ki, aklın yolu bir’miş. Çünkü yazıma bıraktığınız öneri ve tecrübelerinizin çoğunu denedim. Ve bu süreçte öğrendiğim şeyleri sizlerle paylaştığım kadar, bilmediklerimi de sizlerle öğrenmek isterim. Eminim daha başka birçok okur da faydalanma imkanı bulur. Hep beraber, birbirimize destek olarak sağlıklı beslenme, aktif olma ve sağlıklı kalma konusunda aynı heyecanla yol almaya devam ederiz.

Hepimize not olması açısından, facebook’ta yazdığınız yorumlarınızı da buraya ekliyorum.

  1. Sevgili Burcu,
    İnsülin direncini kontrol ettirdin mi? Bu da bir sorun. Ben lohusalık döneminde buna yakalandım, kilo vermek ne kelime, almaya başladım. Metabolizma uzmanına gittim (bu konuda uzmanlasmıs bir dahiliye doktoru aslında), basit bir ilaç ile direnci kırdım. Ama beraberinde spor, azim, ne dersen artık! Bende de tiroit problemi var, hepsi bir araya gelince bizim işimiz 2 kat daha zor oluyor. Kolay gelsin! Sevgiler

  2. Burcu :

    Kilo bir ölçü birimi. Siz yağ kaybetmek istiyorsunuz. Fazla egzersiz yapıyorsanız kaybettiğiniz yağı kas olarak alıp tartıda fark görmemeniz normal. Hatta kas yağdan ağır olduğu için kilo bile alabilirsiniz ama ölçüleriniz azalır. Yağ ölçümü yapıyor musunuz? Orada da fark yok mu? Bir de bazen metabolizmayı harekete geçirmek için daha az diyet ve yürüyüş gibi daha hafif egzersizler basta daha çok işe yarıyor. Moralinizi bozmayın. Tiroit hastalıkları çok zor. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.

  3. OİP :

    ay aynı ben. yediğim bir lokma, haftada iki gün spora rağmen 1 gram eksilmiyorum :(

  4. İnsülin direnci, tiroid gibi şeyler kilo verdirmiyor onu biliyorum ben de.. Ama sen baktırmışsındır bunlara sanırım..

    Çünkü benim tiroidim az çalışıyorken, aylarca kuş gibi yedim bana mısın demedi.. Ama testlerde de bir anormallik gözükmedi. İlk başta sinsice olluşurmuş zaten ne varsa.. kolesterol felan yüksek çıkmıştı bende.. meğer yalandan onu yükseltmiş.. ne pis, ne hin baksana:)

    Neyse şaka bir yana, hep anlatıyorum bunu, çünkü 3-4 doktora gittim birid e sebep bu olabilir dememişti. Yetmedi bi de gereksiz kolesterol ilacı almıştım. 1 sene sonra çıktı anca..

  5. Eminim siz böyle de güzelsinizdir Pratik Anne :)

  6. ceylan :

    Yazılarınızı ilgiyle okuyorum ve çok faydalanıyorum. Benim de kafama taktığım kilolarım vardı, kilo vermeye çalışırken hissettiğim mahrumiyet va açlık duygusu hiç hoşuma gitmiyordu. Bende de Haşimato ve insülin direnci var. “insülin direnci” şeker yükleme testiyle anlaşılabiliyor. “Karatay Diyeti” kitabını okumanızı tavsiye ederim. Birebir uygulamasını yapmamama rağmen temel prensipler işime yaradı. Kısaca;
    1. Ara öğün yok
    2. Ana üç öğün yeniliyor, porsiyonlarda kısıtlama yok.
    3. Seker, pilav ve makarna yok. Meyveler de şeker sayılyor ve az yenmeli. Şekerli gıdalar yedikçe daha çok şekerli yemek isteği ve açlık hissi oluyor. Bir tür bağımlılık.
    4. Sabahları mutlaka iki yumurta yeniyor. Tereyağı, et, tavuk, zeytinyağı, ceviz, badem, fındık (kavrulmamış), sebzeler istenildiği kadar yeniliyor.
    5. Akşam 8′den sonra sağlıklı gıdalar bile olsa hiçbirşey yenmiyor. Şekersiz çay, süt veya ayran içilebilirsiniz.

    Umarım işinize yarar…

  7. secret yapsak işe yarar mı? hani su içsem yarıyor deyince acaba kiloları biz mi çağırıyoruz ?

    benimki de en tembel yoldan kilo verme çabası :)

  8. NESLİHAN :

    Benim Haşimatom kızımın bana doğum hediyesi. Hayatı boyunca 36 beden gezmiş biri olarak 46 bedene sığmak pek zor geldi:)) Troid ilaçlarım ancak bir yılda dengeyi sağladı ve ben teşhisten bir bucuk yıl sonra ancak kilo vermeye başladım. Kimse bir yıllığına Amerikaya geldiğimde kilo verip döneceğime inanmamıştı. Aşağıdaki blogu okuyup yazılanları uygulamaya başladım. Aldım verdim derken 20 gün sonra Türkiyeye dönüyorum ve şuan 10 kilo vermiş durumdayım. Düzgün takip edip ilerleseydim 20 kilo vermiş olacaktım. Bahsettiğim blog : behttp://mevsimlerdenroma.blogspot.com/
    Yılmayın , deneyin , kilolar gidecek inanın.

    1. Banu Y: Burcu’cum okuldaki anatomi hocam, bize bir diet diary yaptirip gun icindeki yedigimiz herseyin sodium degerlerine bakmamizi ve ozellikle sodium intake’ini dusuk tutmamizi tavsiye etmistiki eminim bunu yapiyorsundur. Bir diger ogudu de, metabolizmayi zaman zaman sasirtmak gerektigini soylemisti. Duzenli ve ayni kaloride beslenmek bazen vucudun buna kendini alistirip kilo vermemesine neden olabiliyormus, onun icin haftada bir aldigin gunluk kalori miktarini arttirip sonra tekrardan dusurmek (yani metabolizmayi sasirtmak) ise yarayabiliyormus, ki ben de yaramisti.. Bir de bunu dene istersen 🙂
    2. Devrim O: Belki saglik acisindan cokta onerilmeyen Atkins dietini saglikli bir bicime sokarak duzenli kilo verebildim. Atkins’de sebzeler yasak gerci, ama ben ekledim. Beyaz et ve sebze agirlikli bir diet uyguladim. Sebze disinda her turlu karbididrat iceren yiyecekleri sifira indirdim. Meyve, cok sekerli olmamasi sartiyla serbestti. Yani aslinda tam atkins degildi ama bende cok ise yaradi.
    3. Özgür A: Burcu’cum az ama sIk yemek de guzel bir cozum. Ote yandan eger kas egzersizlerinin siddettini birden bire arttirdiysan, incelmis olsan dahi kaslar daha da agirlasip, ibrenin birkac pound saga kaymasina neden oluyor. Bu arada haftada en uc defa cardio yaparak nabzini en az 35 dakika 118-128 arasinda koruyor musun? Bu sistem hem saglik hem de inatci poundlar icin cok faydali.
    4. Devrim O: Kilo veremiyorsan demekki vucudun uyguladigin diete karsilik vermiyor. Bu soyledigim dieti uygulayip kilo verebilirsin. Ve yiyebileceklerinin listesi genis oldugu icin zor olmuyor. Kalori sayma yok. Ben bunu 4 ay yapip, bu surede 7 kg vermistim.
    5. Devrim O: Yani cok hizli degil ama kalici olmustu. Sonra turkiye tatilinde bozmustum.
    6. Devrim O: Bu sure icinde cok fazla kas olusmaz. Tartida gorulecek agirlikta olmaz en azindan. Ama vucut bir sekle semaya girer tabikide
    7. Medine N: Selam Burcu, Cok zor bir diet ama yapabilirsen HCG yi dene inanilmaz sonuclar veriyor.
    8. Ozge B: ‎25 yasina donmek istiyorsan marksdailyapple.com a bak:)
    Bu da ilginizi çekebilir:  Valla helal!

    Etiketler: , ,
    Kategoriler: Güzellik, Sağlık

    Benzer Yazılar:
  • Koca olsun, bu gece olsun
  • Bir kot, bir tişört
  • Spor konusunda öğrendiğim şeyler
  • Kilo vermek için en pratik yöntem
  • Sağlıklı beslenme ve aktif yaşam kardeşliği

  • «       |       »




    "Başkalaşım" için 2 Yorum yapılmış.

    1. arzu says:

      Merhaba bende şubattan beri dikkat ediyorum başta verdim ama sonra takıldım fazla kısamıyorum kısarsam dah abüyük iştah krizleri yaşıyorum sporada her zaman vakit ayıramıyorum bend esizin gibi bi ryolu benimsedim ama uygulamaya gelince takılıyorum sonuc olarak yazmamıssınız su an nasıl bır yol ızlıyorsunuz merak ettim

    2. Pinar onaran says:

      Merhaba, bende tum yazdigin yollardan gectim ve geciyorum. Gercekten kolay degil, hasimatom ve insulin direncim var, gecen bhar 4-5 kg adar verdim ve kaldim, simdi de hepsini oldugu gibi geri aldim, simdi hedefim yilbasinda yeniden baslamak ve senin gibi baskalasmak insallah!

      İlk 2-3 kg sonra insan daha iyi hissediyor ve motive oluyor, insulin direnci kalmiyor. Yazilarini merakla bekliyorum.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne