Çocukların küçülen giysilerini ne yapıyoruz

Nov 21, 2011 - 5 Yorum

Herhalde çocuklara alınan mal mülk arasında en nankörü giysiler. Özellikle ilk senelerde göz açıp kapayıncaya kadar küçülüyorlar. Devamlı birikiyor. Evde saklasan bir türlü saklamasan bir türlü. Geçtiğimiz hafta yazlıkları kaldırıp, kışlıkları çıkarırken bayağı kapsamlı toparlandım. Uzun zamandır biriktirdiklerimi organize ettim. Evde küçülen kıyafetlerimizi şu şekillerde değerlendiriyoruz.

1. Abla-erkek kardeş şeklinde iki çocuğu olan bir arkadaşım var. Bende abi-kızkardeş ikilisi var. Dolayısı ile Kıpırcan’dan Kımılnaz’ın kullanmayacağı temiz kıyafetleri ayırıyorum. O da oğlunun kullanmayacağı ablasından kalanları. Bizimkiler onun oğluna, onunkiler bizim kıza kalacak şeklinde değiş tokuş ediyoruz. Böyle takas yapabileceğiniz bir arkadaş bulursanız tavsiye ederim. Allahtan Kımılnaz’ın giyim zevkleri, pek sevdiği ablası ile uyuşuyor.

2. Abinin süslenebilecek pantolonlarını saklayıp Kımılnaz için yeniden değerlendiriyorum.

3. Kımılnaz’ın bazı kıyafetlerini yeğenime saklıyorum. Doğumgünleri çok yakın, aynı mevsimlerde aynı yaşlarda oluyorlar.

4. Eskiden yard sale yapıyordum ama yorgunluğa değmiyor diye artık uğraşmıyorum. Fakat gelenlerin yaptığı pazarlıktan ne kadar temiz giysileri ne kadar ucuza alabiliyor görmüş oldum.

5. Yazın gelirken yerimiz olursa bavula sığanları Türkiye’ye getiriyorum. Geçtiğimiz hafta babamın bavulunda bir miktar kışlık çocuk giysisi gitti.

6. Hala kalan olursa burada bağış kutuları var onlara atıyorum. Genelde temiz kalmış ayakkabılar buraya gidiyor.

Ağzı yüzü yamulmuşları ve çok lekelileri atıyorum.

Bu da ilginizi çekebilir:  Tekrarlattırma!

Etiketler:
Kategoriler: Bebek / Çocuk, Evim

Benzer Yazılar:
  • Baharat şişelerini düzenlemek
  • Kaynayan sütün taşmasını önlemek
  • Oyuncak bebeğin tiftik olmuş saçlarını düzeltme
  • LEGO kitapçıklarını düzenleme
  • Karbonat ile doğal, pratik temizlik

  • «       |       »




    "Çocukların küçülen giysilerini ne yapıyoruz" için 5 Yorum yapılmış.

    1. Cumhuriyet says:

      ‘PAYLAŞMAK NE GÜZELDİR’ derim.

      Başka da birşey demem Burcu 🙂
      Sevgiler,
      CDT

    2. Ben de bebeğimin giysilerini ihtiyacı olanlara veriyorum ama çok pahalıya alıp az giydirebildiğim, kimselere vermeye kıyamadığım, belki ikincisi de kzı olur ona kalsın dediklerim de olmuyor değil 🙂

    3. ruhan says:

      Burcucugum Harlem uzerinde “Once Upon a Child” adinda bir 2. el magazasi var.Orayi da deneyebilirsin.

      • Pratik Anne says:

        Once Upon a Child’a bir kere gitmistim ama Burlington oradan karsiya gecti geceli yolum dusmuyor. Bir de biraz asagida Plato’s Closet var ama onu da bir denk dusurup giremedim.

    4. Cocuklacocuk says:

      erkek yeğenimin küçülen giysilerini kullanıyorum oğlum için arada aldığım da oluyor özel günlerde.Sonra kızım ve oğlumun küçülenlerini 3 e ayırıyorum, 1-hiç vermeye kıyamadıklarım :)2- ailemdekilere verebileceğim grup 3- yardıma ihtiyacı olanlara dağıtılması ise için bir yakınımın okulu

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne