Uzay meraklısı erkek çocuğu için gömlekler

Sep 07, 2011 - 6 Yorum

Kızıma diktiğim elbiseleri kolay kız çocuğu elbiseleri yazımda paylaşmıştım. Kız çocuklarına dikiş çok daha renkli. Değişik kumaşlar, modeller, aksesuarlar var. Erkek çocuklar için seçenekler daha kısıtlı. Yine de oğluşumun sevebileceği birkaç parça dikmeye çalıştım. Bu yazıdaki gömleklerin hepsinin kumaşlarını kendi beğendi. Zaten artık birşey dikeceksem, modeli ben seçiyorum, gidip kumaşı kendimiz seçiyoruz. Rengarenk süper bir pamuklu kumaş. Artan kumaştan, daha sonra ya bir yerlere dikmek veya beraber elişi yapmak için kullanılır diye roketleri kesip sakladım.

Bu gömlek hamarat ninemizin el emeği. Açıkçası en çok sevdiği de bu. Sanırım tam sıra düğmeli olması yerine polo yaka tişört gibi olması hoşuna gidiyor. Kumaşların ortak teması, dikkatinizi yeterince çekmesiyse, uzay. Oğluşumun çok uzun zamandır Uzay döneminde olduğunu söyleyebilirim. Uzay, roketler, yıldızlar,gezegenler, dünya en meraklı olduğu şeyler. Bunlar nasıl oluşmuş, hangisi en büyük, devamlı sorup, okuyor.

Bu biraz piyanist şantör gömleği oldu ama kumaşını kendi beğendi yine. (Tesadüfe bakın, fotoğrafı da küçük orgunun önünde çekmişim) Kalıp ilk, roketli gömleğin kalıbı ile aynı. Roketli gömleğin kollarını değişik olsun diye kısa diktim. Bu iki gömlekte yaka olayını tecrübe etmiş oldum. Hatta ilk yaptığım gömleğin ön yaka ve düğme kısımlarını tam düzgün yapamamışım sanırım. Anneannem el attı da düzeltti sağolsun.

Bu da ilginizi çekebilir:  Proje 4 - Çocuklar için mutfak önlüğü

Etiketler: ,
Kategoriler: Dikiş Odası

Benzer Yazılar:
  • Oyuncak sandığından (ottoman) divan
  • Çocuklar için dekoratif ranza perdeleri
  • Kızımla tasarladığımız elbise
  • Saç bandı, taç yenileme
  • 2011’in en iyileri

  • «       |       »




    "Uzay meraklısı erkek çocuğu için gömlekler" için 6 Yorum yapılmış.

    1. Deli Anne says:

      A, ne maharetlisin Pratik Annem.. Senin evlatların da senin gibi şanslı maaşallah:) Çok güzeller, kumaşları da ayrı güzel.. Sevgiler..

    2. GeCe says:

      valla kıpırcan da benim kafadan, 3. resimdekine çok benzer desenli bir elbisem vardı. Hem de ufakken değil baya baya büyüktüm, üniversitedeyken 🙂

      ellerine sağlık, hepsini beğendim ben

    3. Bebek ve Ben says:

      Gömlekler harika olmuş. Elinize sağlık. Gerçekten de erkek çocuklar söz konusu olduğunda elbise ve model seçenekleri daha sınırlı oluyor.

    4. Gamze says:

      Harika olmuş.kullanılan kumaşların desenleri de çok güzel. Güzel günlerde kullansın:)

      Ellerine sağlık

    5. escet says:

      Merhaba, bu gomlekler icin kalip ornegi vs. var midir acaba? Tesekkurler.

    6. seher says:

      merhaba,

      uzay desenli kuması (roketili) çok beğendim. nerden aldınız öğrebilirmiyim. teşekkürler.

      seher.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne