Girişimci Anneler – Pupa Sanat

Aug 12, 2011 - 0 Yorum

Bu haftaki girişimci anne konuğu, Pupa Sanat Gelişim ve Eğitim Atölyesinin kurucu eğitmeni Aslı Tokatlı. Pupa Sanat ve Aslı Hanım’dan, esasen, çocuğunu Pupa Sanat’taki programlara götüren ve çocuğu üzerindeki olumlu etkileri öve öve bitiremeyen bir annenin mesajı aracılığı ile haberdar oldum.

Aslı Hanım, okul öncesi öğretmenliği mezunu. Okul yıllarında dans, drama, halk oyunları, Orff gibi genelde yerinde duramayan (fiziksel olarak) aktivitelerde bulunmuş. Ardından Üsküp yöresi halk dansları eğitmenliği yapmış, İstanbul Arkeoloji müzesinde drama ve sanat atölyeleri düzenlemiş. Bu dönemde alternatif eğitim modelleri ve farklı gelişim gösteren çocuklara yönelik eğitim çalışmaları üzerine yoğunlaşmış ve  farklı gelişen çocuklara yönelik projelerde gönüllü olarak çalışmış ve ailelere rehberlik yapmış. Pupa Sanat’ı kurmadan evvel iki kurumsal anaokulunda görev almış ve ardından çocuğunu büyütmek üzere son anaokulundaki işinden ayrılmış.

Aslı Hanım çocuğuyla daha çok vakit geçirebilmek ve onun da faydalabileceği bir mekan yaratmak düşüncesi işe kendi işini, yani Pupa Sanat‘ı kurmaya, daha kızı Ekin doğmadan karar vermiş.  Kızı Ekin, Aslı Hanım’ın deyişi ile, Pupa Sanat‘ın küçük ortağı olmuş. İlk zamanlarda Ekin ile her sabah minibüs ve otobüsle işyerine ulaşmaya çabalamak zahmetli olmuş ama toplu taşıtlardaki diğer yolcuların da yardımı ve yer vermesi ile bebek arabası çantalar ve iş yeri malzemeleri ile her sabah işe varıp dükkanı açmışlar.

Pupa Sanat‘ta hem çocuklar, hem yetişkinler için atölyeler ve hem de kurumsal etkinlikler (hem şirket çalışanlarına hem okullara) mevcut. Çocuklara 18 aylıktan başlayarak değişik yaş grupları için oyun grubu, yaratıcı drama, müzik, ingilizce, yaratıcı sanat ve müzik ve hareket atölyeleri var.

Pupa Sanat’ta mekan özellikle oldukça yalın bırakılmış. Aslı Hanım aynalar ve ritim aletlerinin kendisi için genelde yeterli olduğunu, çünkü, insanın ve özelliklede çocukların  olduğu heryerde herşey hayal gücü ile bir eğitim malzemesine dönüşebildiğini belirtiyor. Bazen ayaklarına geçirdikleri galoşlarla kutuplarda penguenlerle kayıyorlar, bazen balonla gök yüzünde süzülürken masanın üzerinden kuş bakışı baktığımız dünyayı sessizce seyrediyorlar.

Bu da ilginizi çekebilir:  Kıpırcan ve Kımılnaz ile tanışın

Hem eğitmen hem anne gözüyle yıllardır incelemekte olduğu ve benimsediği alternatif eğitim modellerinin uygulanabilir ve gerçekle uyumlu taraflarını harmanlayarak bambaşka bir eğitim yaklaşımıyla uygulamalara başlamış ve devam ediyor.

“Pupa” adı da çok manalı: “Her yumurta (pupa) sonunda muhteşem bir kelebeğe dönüşür. İdeal ya da ideale yakın uygun bir ortam olduğu takdirde…

Pupa Sanat Gelişim Atölyesi
Atatürk Mah. Vatan Cad. No:21 Ataşehir İstanbul
0 (533) 607 77 15
iletisim@pupasanat.com
www.pupasanat.com

Facebook Hayran Sayfası


Etiketler: ,

Benzer Yazılar:
  • Prensesin Terzisinden
  • Evimizdeki sonu gelmeyen dağınıklığın sorumluları bulundu
  • Özel tasarım Star Wars yağmur botları
  • Girişimci Anneler – Prenses ve Bezelye’den peri tütüsü hediye
  • Çocuklarla Seramik Çanak Çömlek Çalışması

  • «       |       »




    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne