Çocuklarla Sanat – Origami

Aug 23, 2011 - 4 Yorum

Birkaç yerde denk gelince origami Kıpırcan’ın ilgisini çekti. Ben de, vakti zamanında ta Türkiye’den Allah bilir ne niyetle buralara taşıdığım origami kitabımı kütüphanemden çıkardım. Önce elişi kağıtları ile sonra hemen Amazon.com dan ucuza aldığım özel origami kağıtları ile akşam yemeği ile uyku vakti arasında origami yapar olduk. Şimdilik hayvanlardan gidiyoruz. Onlara bakan teyzeleri ile de İstanbul isimli bir kağıt yapmışlar. Hayvanlar da bir tane Kıpırcan, bir tane Kımılnaz yaptığı için çifter çifter zaten. “İstanbul” gemisine toplaşıp dünyayı dolaşmaya çıkacağız.

İşin eğitimsel yanına gelince origami, talimat takip etme, küçük motor kasları gelişimi ve dikkat odaklama açısından çok faydasını gördüğüm bir faaliyet. Eğlenceli de. Kıpırcan katlamayı becermişse kardeşine kendi göstermek istiyor. Kımılnaz 3.5 yaşında olmasına rağmen, ilk hayvanda benden yardım istedi ama ikinci gece “Bayan Ben-kendi-başıma-yapacağım”, illa hepsini kendi yaptı.

Resimde gergedanımsı domuzlar, penguenler ve bir tavşan var.

Siz de çocuğunuzun yaşına göre kağıttan kayık, şapka, tuzluk ve uçak ile başlayıp gittikçe daha komplike ama daha eğlenceli şekillere geçebilirsiniz.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Faaliyetler, Sanat

«       |       »




"Çocuklarla Sanat – Origami" için 4 Yorum yapılmış.

  1. http://en.origami-club.com/

    Bu siteyi atlama derim . Harika diyagramlar , animated sunumlar . Ve sürekli güncelleniyor. hayvan figürleri için degişik desenli kagıtlar bastırmanda mümkün .

  2. beste says:

    biz tuzluk jenerasyonuz nede olsa;) simdiki origami kagitlarina bayiliyorum ben kendimi 7/12 yas kirigami aldim yildiz seklinde toplar yapiyorum:) Oglus pek bayilmiyor ama yaptiklarimla oynuyor! su yildizlari dergi sayfalarindan yapma procemi gercfeklestirebilirsem sizinle de paylasirim recupart yapariz, sevgiler

    • Pratik Anne says:

      Sizin gonderdiginiz origami kagitlarina Ela resimler cizmisti, oyle uygun gormus. Aklima o sirada gelseydi. 🙂

  3. Eskiden tombi vardı. Paketini biriktirip yollayınca bize origami kitabı yollamışlardı. dünyalar benim olmuştu. Hatta TRT de her hafta sonu origami programı olurdu kağıdımı hazırlar beklerdim.
    Kızım henüz küçük. ilerde kesinlikle biz de böyle aktiviteler yapacağız. hatırlattığınız için tşk.

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne