İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler – II

May 30, 2011 - 3 Yorum

İstanbul’da kaldığımız kısa süre içerisinde aile ve arkadaşlarla görüşme ve ziyaretlerin dışında en azından iki günde bir İstanbul’u çocuklarla gezdik diyebilirim. Bu gezmelerin bir kısmını plan safhasındayken ilk İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler yazımda paylaşmıştım. Bu planın bir kısmını yapabildik, bir kısmı gelecek seneye kaldı. Buna hem kendi araştırmalarınden, hem de sizden gelen birkaç tavsiyeyi eklemek istiyorum.

  • 28 Mayıs Cumartesi günü başlayan Borusan Müzik Evi‘nde benim geçen sene kaçırdığım ve bu sene tekrar yakaladım diye sevinip yine bir türlü gidemediğim “Madde ve Işık-II” gösterimi var.
  • 31 Mayıs – 4 Haziran arası kaldırımlara 3 boyutlu resimler yapanların Picasso’su denilen Julian Beever Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesinde çizim yapacakmış.

Darıcı Hayvanat Bahçesi hakkında malesef çok kötü geribildirimler duydum. Özellikle hayvanların çok olumsuz koşullar altında barındırıldığı konusunda duyduklarım beni çok rahatsız etti.

İstanbul malesef son iki senede “Yer AVM,  Gök TOKİ ve Rezidans” olmuş durumda. İnanılmaz bir ağaç katliamı ve beton yayılması söz konusu. Eski yerleşim bölgelerine bakarsanız apartmanların, caddelerin, refüjlerin dibine sıkışmış olsa bile ağaçlar vardır. İnşa ederken sadece temel alanı kazılmış geri kalan ağaçlar korunmuştur. Yazın serinletir, yürürken gölge verir, havayı temizler. Yeni yapılanan alanlarda yeşillik demek, sadece çimen demek. Allah rızası için bir gölge namına bile ağaçlandırma söz konusu değil.

Bu da ilginizi çekebilir:  Atta çantanızda neler var?

Bu arada bu geziye çocukla gidilemez diye tahmin ediyorum ama eşimin ailesinden, gittikleri Yeraltındaki İstanbul turunun ve Yeraltındaki İstanbul kitabının çok methini duydum. Yer altında bütün ve yıkılmamış kilise kubbesi üzerine inşa edilmiş işhanları, yine benzer şekilde dükkanların alt katında halen duran tarihi mozaikler gibi İstanbul’un altındaki kat kat şehirleri keşfedebilirsiniz. Istanbul ve tarihi meraklılarına tavsiye olunur.

Foto: Yeni cami önünde güvercin besleyenler


Etiketler: , ,
Kategoriler: Seyahat

Benzer Yazılar:
  • İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler
  • Göztepe’de çocuklar için araba pisti
  • Çocuklarla tatil
  • İyi Cüceler Kitap Evinde çocuk kitabı avı
  • Şikago’da Uluslararası Çocuk Şenliği – 22 Nisan, Pazar

  • «       |       »




    "İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler – II" için 3 Yorum yapılmış.

    1. Nihal says:

      Merhaba,
      İstanbul’a gelip çocukla gezmek isteyenler için güzel bir yazım var aşağıdan ulaşabilirsiniz sizin listedeki mekanlar ve diğer birçok yeri resimlerle anlatmıştım.

      http://poyrazligunler.wordpress.com/2011/04/05/istanbulda-cocukla-gidilecek-45-yer/

      Ayrıca Darıca hayvanat bahçesine 2-3 hafta önce gittik ve eski halinden eser yok 5 sene önce gitmiştim ve gerçekten çok kötüydü şimdiyse gerçekten güzel yurtdışındakiler kadar olmasa da güzel bir hayvanat bahçesine dönüşmüş, eskiye göre baya gelişme var. Resimlerle yazısı aşağıda:

      http://poyrazligunler.blogspot.com/2011/06/faruk-yalcn-hayvanat-bahcesi-darca.html

    2. Cesur says:

      Güzel toplamışsın, Koç’un sanayi müzesi de eklenir listeye:)

    3. eline sağlık gerçekten güzel arşiv olmuş.

    Trackbacks/Pingbacks

    1. 2011′in en iyileri | Pratik Anne

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne