Şikago’da Uluslararası Çocuk Şenliği

Apr 25, 2011 - 0 Yorum

Son üç aydır bir blog yazısı bile yazamamamın, blogdaki teknik aksaklıklara bakamamamın ve hatta resmen hiç blog takip edip okuyamamamın başlıca sebeplerinden birinin buradaki Türk Amerikan Kültür Derneğindeki etkinliklerimiz olduğunu yazmıştım.

TACA derneği olarak sene içinde iki çok büyük çapta etkinliğimiz var. Biri 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, diğeri de Şikago Türk Festivali. İkisi de birbiri ardına, ikisi de çok büyük.

Uluslararası Çocuk Şenliği her sene giderek büyüyor. Bu sene Türkiye’yi temsilen katılan Atatürk Okulu öğrencileri dışında 9 etnik grubu (ülkeyi) temsilen dans ve gösteri grupları katıldı. 500’den fazla konuk ile rekor kırdık. Çocuklar gösteriler dışında ülkeleri ve Atatürk’ü tanıtan sergileri gezdiler. Marangozluk işleri yaptılar. Yüz boyama ve balon etkinleri vardı.

Bütün bunları koordine eden iki esas kişiden biri 9 aylık hamileydi. Resimlerde görebilirsiniz. Azmi düşünün yani. Türkiye dışında yaşadığımız için bazı değerlere daha fazla tutunduğumuz ve kıymet verdiğimizi düşünüyorum. Böyle kendini adamış kişilerle beraber çalıştığımız için derneğimiz çok şanslı.

Bu şenliğin bizim için önemi çok büyük. Birincisi, bir Türk organizasyonunun altında 10 farklı etnik grup buluşuyor. İkincisi, çocuklar birbirlerinin o güzel danslarını ve kostümlerini görüyorlar, öğreniyorlar, eğleniyorlar. Üçüncüsü, Atatürk’ün miras bıraktığı 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleneğini burada çocuklarımız ile de devam ettirebiliyoruz.

Önümüz Şikago Türk Festivali – 4 günlük, en büyük, en bilinen ve sevilen etnik festival. Bu arada siz şenlikten güzel haber ve resimlere bakın.

Çocuk Şenliğinin Basın Bülteni
Çocuk Şenliği’nin Hürriyet USA Haberi
Çocuk Şenliği fotoğraf albümü

Dip not: Şikago’daki arkadaşlarımdan, okuyucularımdan “festivale destek” mesajlarımı almamış olanlar varsa bu linki lütfen hemen ziyaret edin.

 


Etiketler:

«       |       »




Bir Yorum Yazın