Çocuklar için resimli listeler

Feb 01, 2011 - 2 Yorum

Çocuklarınızı ev işlerine katmanın veya iş yaptırmanın, hazırlaması çok pratik olmayan ama kullanımı oldukça etkili yöntemlerinden bir tanesi, resimli listeler.

Sorumluluk Tabloları: Bu tarz resimli tablolardan daha önce şu yazımda bahsetmiştim. Hazırlarını çocuk mağazalarından tahta versiyonlarını alabileceğiniz veya internetten indirip basabileceğiniz sorumluluk tablosu ile amaç günlük yapılması gereken şeyleri rutine koyup alışkanlık kazandırmaya çalışmak. Kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Ev işi / yapılacak listesi: En tepedeki resimde görüldüğü üzere bu liste sorumluluk tablosunun özelleştirilmiş versiyonu. Misafir gelmeden evvel toparlanma, seyahate çıkmadan evvel hazırlanma esnasında arka arkaya iki komutu aklında tutamayan veletler için bu resimli listeler çok kullanışlı. Ayrıca evde birden fazla velet var ise her birinin ayrı ayrı vazifesi ne, onu da belirtebilirsiniz. Ben yukarıda anneanne öncesi seferberlik sırasında hazırladığım listede kendi vazifelerimi de ekledim ki, herkes kimin ne yaptığını görsün. Bitiren, işinin üstüne çarpı atarak listeyi tamamladı.


Yemek tarifi: Çocuklar hafiften bağımsızlıklarını ispat etmeye başlayınca devamlı beraber yaptığınız tarifleri böyle resimli talimat şeklinde hazırlayabilirsiniz. Resim var ama artık Kıpırcan okuduğu için o yazıları da takip ediyor. Pankek tarifinde büyük kaba neler, küçük kaba neler girecek onları da ayrıca belirttim.

Alışveriş listesi: Beraber alışverişe giderken size yardımcı olmaları!!! için resimli liste hazırlayabilirsiniz. Böylece ufaklığın da bir görevi olduğu için alışveriş süreci daha eğlenceli hale gelebilir. Alışveriş sırasında devamlı başka şeyler almaya meyilli yavruları, sadece bu alışveriş listesindekileri alacağınızı söyleyerek önceden hazırlayabilirsiniz.

Bu resimli listeleri hazırlamak biraz zaman alıyor. MS Word ve clipart sağolsun.

Çocuklar hem söylenilen komutları aklında tutamıyorsa resim referans oluyor, hem de çocukların görsel yönüne hitap ettiği için daha etkili olabiliyor. Bitirilen işi, yapılan alışverişi çocuğunuza çizdirir veya karalatırsanız bir işi tamamladığının idrakına varıp, o tatmini yaşamasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir:  Asabileşen çocuğumla nasıl iletişim kurabilirim?

Etiketler: , , ,
Kategoriler: Eğitim

Benzer Yazılar:
  • Çocuklara günlük program
  • Albüm çalışmalarım vaaar
  • Çocuğunuzu kendi başına kalmaya alıştırma
  • Çocuklarla Müze gezisi
  • Oyuncak bebeğin tiftik olmuş saçlarını düzeltme

  • «       |       »




    "Çocuklar için resimli listeler" için 2 Yorum yapılmış.

    1. Anonymous says:

      Bu tür sorumluluk tabloları sayesinde çocuklar üzerinde olumlu sonuçlar alabiliyorsunuz.ben tatilde oğlumla bu sayede bazı alışkanlıklarımı kazanıyoruz.

    2. Evren says:

      Bayildim bu fikirlere 🙂 Eline aklina saglik! Bizimki de alisveris yaparken listeyi okuyamasa da elinde tutmaya bayiliyor. Cok heveslendim, bu hafta gitmeden once bu resimli olani birlikte hazirlayip oyle gitmeliyiz 🙂 Sagolasin!

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne