Yeni yılda (ve bundan sonra hep) mutlu olmak için 10 neden

Jan 03, 2011 - 4 Yorum

Mutlu olmak için neden mi aranır? Arayanlarınız varsa hemen yanıbaşınızda hatta Cem Yılmaz’ın dediği gibi içinizde bulabileceğiniz mutluluk için; üzülmeden, şikayet etmeden, evhamlanmadan, gerilmeden, endişelenmeden mutlu olmak için 10 neden:

1. Hayattasınız. Siz, çocuklarınız, aileniz ve sevdikleriniz sağlık ve sıhhatte (herkes sağlık ve sıhhattedir inşallah). Hep berabersiniz. Her zaman beraber olamasanız ve aranızda mesafeler olsa bile herkesin sağlıklı olduğunu biliyorsunuz.

İşte size başlı başına bir sebep. Aslında mutlu olmanız için başka sebebe ihtiyacınız da yok ama ben üşenmedim size 9 tane daha sebep listeledim.

2. 2010’a bir dönüp bakın. Gerilip, dert ettiğiniz şeyler stres kat sayınız arttığında mı halloldu yoksa rahatlayıp akışına bıraktığınız da mı? Bilimsel olarak insanların problemlere olumlu bakış açısı ile yaklaştığı zaman çözümleri daha kolay bulduğu ispatlandı. Gerilerek dert ettiğiniz şeyleri çözemeyeceğinize göre sallayın gitsin.

3. Şu yazıyı açmadan kendinize 2010 ne zaman başladı da ne zaman bitti diye düşünüyordunuz. 2011 muhtemelen aynı veya daha hızla geçecek. Mutlu ve huzurlu bir sene (yaşam) geçirmek varken, dert ve gerilime şartlanmaya gerek var mı?

4. Hayatta hiçbirşey kalıcı değildir. Anın içinde sizi boğup orada nefessiz bırakacakmış hissi veren, sizi sıkan ve üzen herşey (çaresiz sağlık problemleri hariç) yarın bir şekilde çözülür.

5. Her şerde bir hayır vardır. Herşeyin bir sebebi vardır. Kader dediğimiz şey sizin başınıza gelen şeylere nasıl tepki verdiğiniz ve seçme zamanı geldiğinizde neyi seçtiğinizdir.

6. Çocuğunuz karnınızdaki fetüs halinden en yetişkin haline kadar sizin ruh halinizi alır ve size geri yansıtır. Büyürken de sizi örnek alır. Boşu boşuna kurduğunuz vesveseleriniz, endişeleriniz, gergin ruh halleriniz size problemli bir hamilelik, zor bir bebek ve huysuz bir çocuk olarak geri döner. En basit ifade ile mutlu anne=mutlu bebek.

7. Çocuğunuz uyumuyor, yemiyor, çok hareketli ıvır zıvır. Başkalarının üzüntüsü ile mutlu olunmaz ama en azından çocuğu ile uykusuz geceler geçirmek için, hareketli bir çocuğun arkasından bütün gün koşuşturmak için veya yemek yemeyen çocuğuna envai çeşit yemek yapmak için herşeyini verecek anneler olduğunu da unutmayın.

8. Dün dündü, bugün bugün, yarın da yarın. Sizin elinizde sadece bugün var. Onu da düne veya yarına kafa yorarak harcamayın. Çocuğunuz bugün bebek dibinizde, yarın çocuk yanınızda, öbür gün genç olup gidecek. Otur deseniz durmayacak, kendimden biliyorum. Tadını çıkarın.

9. Evet, etrafınızda hep moral bozucu, sinir bozucu şeyler var. Koşullar kötü. Ama bu durumu düzeltmeye çalışan insanlar da var. Onlar lafla peynir gemisi yürütmek yerine kol kuvveti ile sizin ve başkalarının hakları ve iyiliği için birşeyler yapıyorlar. Siz de onlara katılın. Okyanusta bir damla, çorbada tuz olun. Mutlu olun. (bkz. http://emzirmereformu.com/, http://www.koruncuk.org/, Hayırlı Işler)

10. Ne çocuğunuz, ne eşiniz, ne anneniz babanız, ne kardeşleriniz, ne kayın aileniz, ne işiniz, ne konu komşu, ne yönetici vs. Endişelenmek, üzülmek ve mutsuz olmak başka şeyleri bahane etmeyın. Mutlu olmak size gümüş tepside sunulacak olan veya Kaf dağının arkasında arayıp ulaşmanız gereken bir çiçek birşey değil sizin tercih ettiğiniz seçimdir.

Mutluluk bulaşıcıdır. Mutluluk yaratıcıdır. Mutluluk ilham verir. Mutluluk cesaret verir. Mutluluk metabolizmayı çalıştırır. Mutluluk uykuyu düzenler. Mutluluk hayattan ve kendinizden tatmin olmanızı sağlar.

“Don’t worry, be happy” demiş Bobby McFerrin. Üzülme, mutlu ol.

Pratik Anne olarak, çiçekli böcekli, şirinlerin hoplayıp zıpladığı, mutluluk saçan blogları sevmeyenlere inat Mutlu Anne/Baba= Mutlu Çocuk düsturuna katkıda bulunmaya bu sene de devam edeceğim.

Çocuğu olup da çocuktan önceki hayatlarını özleyerek üzülmeye devam edecekler, veya çocuk sahibi olmayıp mutlu anne çocuk bloglarına ifrit olanlar buradan aşağıdaki bloğa geçerek kendilerini tatmin edip eğlenebilirler. Yalnız gülüp eğleneceksiniz, söylemedi demeyin.

http://www.happythatyoudonthavekids.com/


Etiketler:
Kategoriler: Annelik

«       |       »




"Yeni yılda (ve bundan sonra hep) mutlu olmak için 10 neden" için 4 Yorum yapılmış.

  1. Red Riding Hood says:

    Şu an nefes alabildiğimize bile şükretmek gerek diye düşünüyorum.Başımızda çok büyük sorunlarımız yok aslında ama biz başımıza küçücük bişiler gelse tek dert bizdeymiş gibi görüyoruz.Ashley yaşı gereği asileşti isyanda ediyor bazen bolca ama yine de sakinleşiyor bunu görmek bile güzel.Siz yazmaya devam edin bizler çokca ziyaret edemesekte okuyoruz fırsat buldukça sizleri.
    Yeni yılda bol sağlıklı ,huzur dolu neşeli günler sizlerle olsun.
    Sevgiler

  2. Deniz says:

    en güzeli:)
    Teşekkürler…

  3. blogcuanne.com says:

    Ne güzel bir yazı. İnsanın içini rahatlatıyor.

  4. Hayat güzeldir.. says:

    kaleminize sağlık, sabah sabah ayrıca mutlu oldum..teşekkürler

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne