Kitap Değerlendirme – 365 Cıvıl Cıvıl Etkinlik

Dec 24, 2010 - 6 Yorum

Şimdiki aklım olsa ufaklıklarından beri çocuklarımla beraber evde bir iş yapacağım zaman muhakkak ve sadece sanat ile ilgili birşey yapmaya ugraşırdım. Yapmadım değil ama şu andaki resim, elişi, müzik, kitap okuma gibi şeylere olan inanılmaz ilgilerini görünce başka şeylere kafa yormaya pek de gerek yokmuş aslında diye düşünüyorum. Veya başka bir açıdan öğrenme işini de sanat ile birleştirebilirmişim. Çocukların yaratıcılıklarını (içindeki çocuk deriz ya) capcanlı tutmanın en iyi yolu sanat.

365 Cıvıl Cıvıl Etkinlik
çocuklarımın resim ve elişi üstüne çok sevdikleri ve benim ve çocukların bakıcı ablalarının başucu kaynağı olarak kullandığı bir rehber kitap. Bu kitabı diğer çocuklar için sanat rehberi kitaplarından ayıran özelliği harika resimli örnekleri. Sayfalar büyük büyük, kuşe kağıda ve hepsi kalın kaplı bir dosya içinde. Çocuklar raftan indirip kendileri bakıp ne yapmak istiyorlarsa seçiyorlar. Açması, bakması çok kolay.

Benim sevdiğim yanı biz ilkokuldayken yaptığımız resim ve elişi örneklerini de içinde barındırıyor. Mesela boyalı ipi ikiye katlanmış kağıdın arasına koyup çekerek resim yapma gibi. Bunlara bakınca eskiden yaptığımız diğer resim çalışmalarını da hatırlıyorum. Mesela ilk önce renkli pastelle tamamen boyadığımız kağıdı mum ile kaplar, sonra siyah ile boyar, sonra kazıyarak resim yapardık da alttan renkler çıkardı.

Bunun dışında yaş gruplarına göre hem çok basit ve temel çalışmalar var, hem de biraz ileri yaş ve yeteneklerdeki çocuklar için daha üst seviye çalışmalar var.

Resim ve sanat çalışmalarında kaynak olarak interneti çok kullanıyoruz. Genelde önce Asliberry‘nin sayfasına uğruyorum ve orada sağ ve sol kolonlardaki linklere atlıyorum. Asliberry benim sanat portalım. 🙂

Son olarak konu elişinden açılmışken yumurta ve yumurta kutuları ile elişi yapan veya yapacak olan annelere önemli bir bilgi vermek istiyorum var. Bunu daha evvel Özgür de yazmıştı ama eşim bu konuyu ezelden beri söyler ve çok pimpiriklidir. Yumurta kabuğu çok sayıda mikrop taşır, dolayısı ile yumurta kartonları da aynı mikroplardan barındırır. Yumurtayı yemek için kullanıyorsanız, elledikten sonra ellerinizi iyice yıkayın. Yumurtayı elişi için kullanacaksanız, kırmadan evvel yıkayın. Yumurta kartonunu da tercihan hiç kullanmayın.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Kütüphane, Sanat

«       |       »




"Kitap Değerlendirme – 365 Cıvıl Cıvıl Etkinlik" için 6 Yorum yapılmış.

  1. Bahar says:

    Bu kitap bizde de var ama biz çok fazla kullanmadık. Hafta sonu kızımla inceleyeyim. Yumurta kabı hakkında sizinle aynı görüşteyim. Bir kere kullanayım dedim. Sonra da yumurtaya elledikten sonra ellerimizi iyice yıkıyoruz, kabıyla oyun mu oynayacağız yıkamadan temizlemeden dedim ve hiç kullanmadım.Bence siz bu pratiklikle kendi yumurta kabınızı kendiniz yapar sonra da bizimle paylaşırsınız zaten. :)))

  2. ganfi says:

    bu kitabı büyük bir hevesle bende geçen yıl aldım ama oğlum hiç yüz vermedi:((ben bir iki bişi yaptım:)

  3. Limonlu Turta says:

    Bu kitaba biz de bayılıyoruz. Selin kitabı bir kez açtık mı hepsinden yapmak istiyor:)Patates baskısını ve makarna, nohut, kırmızı mercimekle yapılan resimleri görünce ben de her defasında çocukluğuma dönüyorum. Bu yaşta benim çocukluğuma dönüşüm ve geri gelişim biraz uzun sürüyor tabii:)
    Sevgiler,
    ç.

  4. elifada says:

    Yumurta kartonu ile ilgili bilgiyi bilmiyordum…Okullarda da ne çok kullanılıyor…Uyarı için teşekkürler..

  5. Zeynep Özmen Ünlü says:

    Bizimde bu kitaptan var. Her haftasonu birşeyler seçip yapıyoruz atölyemizde …

  6. Seda says:

    Tesaduf dun gece "What to Expect-Toddler Years" kitabinda 27-30 aylik cocugunuzla yapabileceginiz aktiviteler kismini okudum ve benim de kucukken cok yaptigim ama tamamen unuttugum cok basit aktiviteleri hatirlamis oldum: ip ile boyama, makarna yapistirma vs.

    Eger elinde bu kitap olanlar varsa, akillarinda bulunsun, renkli, kuse kagit degil ama neler yapilabilir listesi cok goz acici..

Bir Yorum Yazın