Az evvel Altın Bilgi Ansiklopedisi, “Neden? Niçin?” sayısı, İş Bankası İlk Bilim Kutuphanem Serisinden “Nasıl Çalışır?” ve “Yıldızlar ve Gezegenler” sayıları, “İlk Ansiklopedim Larousse, Nasıl?” kitabı ve Bilim ve Çocuk dergisinin “Bunları biliyor musunuz?” sayfalarından, toplam yaklaşık 1.5 saatlik bir kayıt yaptım. Sesim kısıldı sanırım.
Bonbon Magazine dergisinin masallar CD si, Adile Naşit kuzucukları ile CD si dışında bir de sevdikleri ingilizce kitapların hazır sesli kitap CD leri var. İngilizce sesli kitap CD lerini kütüphaneden alıp alıp kaydediyorum iPod’a.
Değişik konular bizi bir süre idare eder böyle.
Bunları yaparken aklıma annem geliyor. O da kardeşimi 5. sınıfta anadolu liseleri ve kolejler sınavlarına hazırlarken ders konularını kasede okur, gece yatarken walkmen ile kardeşimin kulağına takar dinletirdi. İşe yaradı. 🙂
Benim amacım arabada dünya ve ahiret ile ilgili sorularının sayısını azaltıp kafamı yola verebilmek. Kendi sesimi dinlemek çok da eğlenceli olmuyor, hele eşim kafayı yiyordur ama çocuklar çok seviyorlar.
Yardım ricası: Bu arada konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan ev bilgisayarında daha kaliteli kayıt yapmak için ipuçları veya kullanılabilecek programlar vb konularda yardım alabilirsem süper olur. Arka plana klasik müzik bile koyuyorum ama biraz ilkel yöntemlerle. Ayrıca bilgisayarın uğultusu olduğunu tahmin ettiğim bir uğultu var hafif de olsa. Yutkunma sesleri, ağzımda tükürük birikince oluşan garip tonlamalar falan olmasa daha da iyi olur. Yapıyorum bari iyi birşey olsun.
Daha nasıl kaliteli kayıt yaparsınız bilemiyorum ama yazıyı okur okumaz, kaydettiklerinizi farklı alanlarda kullanabileceğinizi düşündüm.Görme engelliler için kitap okuyan arkadaşlarım vardı.Siz de,
http://www.seslikitapgonulluleri.com dan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Mac'te kullandigim Audacity diye cok guzel (ve kullanmasi kolay) bir program var. PC'de var mi bilmiyorum, ama bir bakmakta fayda olabilir.
mucuks
🙂 Süpersiniz…ben de bir ara kendime motivasyon olsun diye olumlu cümleler söyleyerek sesimi cep telefonuma kaydetmiştim. Hergün dinleyerek depresif halime hayrdımcı olmaya çalışmıştım ve gerçekten iyi gelmişti…
şimdiden mutlu bayramlar:)
Mac'te GarageBand, PC'de Cubase SX. Ikisi de cok guzel program. Eger ayrintili sorularin olursa, mesaj atabilirsin, yardimci olmaktan mutluluk duyarim. Aslinda gonul isterdi ki ben temizleyip mix yapayim ama donem sonu epey yogun malesef.
Birben,
Delfina'nin blogundan biliyorum burayi. Biraz daha kaliteli is cikarmaya calisayim kesinlikle paylasacagim. Cok teskkurler.
Moonshine,
Windoows versiyonu da varmis indirecegim.
Love and smile,
Supersin. Ayni metodla cocuklari egitebilir miyim dersin? "Annenizin sozunu dinleyin", "babanizin dediklerini yapin" 🙂
Konunun pro'su gelmis ve noktayi koymus sanirim. PC kullanicis olarak Cubase'e bakacagim kesinlikle. Sana okulda kolay gelsin. Bir de ben musallat olmayayım. Belki de baştan kaydetmem daha hayırlı olur zaten.
Aman efendim, boyle guzel/anlamli/bilimsel album calismalarina ufak da olsa bir katkimiz olabilse ne mutlu bize!
Hakikaten, programla ilgili bir sorun olursa, yardimci olmaktan mutluluk duyarim. Cubase'i cok severim, favori programimdir 🙂
ben de audacity kullanip memnun kalmistim (mac'de). tavsiye ederim.
terken