Ürün Değerlendirme: Healthy Juicer meyve sebze sıkacağı

Jul 08, 2010 - 10 Yorum

Fi tarihinde aldiğımız Breville katı meyve sıkacağını hem set üstünde fazla yer tutması (kaldır, koy, indir derdi), hem de parçalarını takıp çıkarıp temizlemesi zahmetli olduğu için, üşenip kullanmıyordum. Üstüne üstlük, meyvenin suyunu da adam gibi çıkarmıyordu. Çıkan posayı ben bir de süzgeçte ezip tekrar suyunu çıkarıyordum.

Bir süredir meyve ve sebze suları üzerine okuduğum birkaç kitap ve makaleden sonra ve de artık (malesef) kapanmış olan Şişman Manifesto’nun son dönemlerde meyve ve sebze suları üzerine yazdıklarından sonra sadece katı meyve değil hem meyve hem yapraklı sebze sıkabilen bir alet almaya karar verdim. Önce $300+ lük aletlere baktım. Yine yer ve parça yıka tak problemi olacak diye o parayı vermeye kıyamadım.

Sonra bu resimde görmüş olduğunuz manivelalı aleti $45 a aldım. Çok memnunum. Gün aşırı sabahları bir meyve, sebze ve ot suyu sıkıyorum. Hem çocuklar hem ben içiyoruz. Safi meyve suyu çok şekerli olduğundan arada sulandırmak gerekebiliyor. Bazen suyu sıkılmayan meyvelerle, sıktığım meyve sularını blenderdan geçiriyorum. Mesela muz, çilek gibi.


Aslında bu ot (Wheatgrass) sıkacağı. Ama ben ot dışında her türlü yapraklı sebze, katı sebze ve meyveyi sıkıyorum. Havuç dahil. Ispanağın suyu güzel çıkıyor.


Bazen meyveleri bir araya, sebzeleri bir araya sıkıyorum. Sonra içeceğim zaman kafama göre ölçek ölçek karıştırıyorum.

Sevdiğim yönleri:

  • Çok az yer kaplıyor.
  • Parçaların takılması, çıkarılması ve yıkanması çok basit.
  • Herşeyin suyunu son damlasına kadar sıkıyor. Geriye kuru cılız bir posa kalıyor.
  • Çok fazla yormuyor veya vakit almıyor. Meyveleri hazırlaması zor değil. ben kabuklarını soymadan sadece saplarını çıkarıp, bölüp, makinaya atıyorum.
  • Breville benzeri santrifüjlu (centrifugal) modeller gibi metalle parçalayıp oksitlenme yapmıyor.

Tasarımı daha iyi yapabilirlermiş:

  • Tasarımında bir kaç ufak saçmalık var. Mesela çıkan suyun dolduğu kabın iki ucu var. Ayarını iyi yapmak lazım yoksa suyu tek taraftan dökerken diğer taraftan da sete akıyor.
  • Yine çıkan suyun döküldüğü deliği alete çok yakın yapmışlar. Kabı altına iyi yerleştiremezseniz kenarından altına damlayabiliyor.

Bunun dışında yeni meyve sebze sıkacağımdan çok memnunum. En çok da bol bol kullandığım için. Santrifüjlu ve pahalı aletler yerine böyle basit ve uygun fiyata daha fazla iş gören bir sıkacak almanızı tavsiye ederim.


Etiketler: , , , ,
Kategoriler: Beslenme, Mutfak

«       |       »




"Ürün Değerlendirme: Healthy Juicer meyve sebze sıkacağı" için 10 Yorum yapılmış.

  1. Iraz says:

    Yakınlarda Türkiye' ye gelecek misin, gelirsen getirir misin getirdiğin diğer ürünler gibi, biliyorum çok yer kaplar ama Türkiye' de muadili var mı ki?
    Bir de merak ettiğim "içeceğim zaman karıştırıyorum" demişsin ya, ama hemen tüketmek gerekmiyor mu?

  2. Husra says:

    Pratikannecim, ben ayni is icin cuisinart in hand mixer ini ( http://www.amazon.com/Cuisinart-CSB-76BC-SmartStick-200-Watt-Immersion/dp/B000EGA6QI/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1278605082&sr=8-2 ) kullaniyorum, cok guclu bir moturu var, aklina gelebilecek her turlu sebze ve meyve posasiyla birlikte meyve suyu oluveriyor. Yikama saklama derdi de yok, sen makinani bulmussun ama yine de paylasmak istedim.

  3. Crebro says:

    Güzelmiş gerçekten ben de iki haftadır meyve suyunu sıkmak için makina bakıyordum. Malum dışarıda satılanların neredeyse hepsinin içinde civa çıktı.NPR'da haber vermişlerdi.

  4. Füsun Karaahmetoğlu says:

    Bununla çim suyu sıkıyorlarmış. Buğday çimi çok faydalıymış mış mış ta mış mış 🙂

  5. Tugba says:

    Peki nerden alabiliriz Türkiyede bu aleti biliyor musuuz?

  6. Kamer says:

    Merhaba, bundan almayi dusunuyorum. Yorucu oluyor mu elle cevirerek sikmak? Mesela benim manivelali narenciye sikacagim var, biraz zorlaniyorum. Bunu yapabilir miyim emin olamadim.

  7. Fatma says:

    Merhaba bende katı meyve sıkacağımdan muzdaribim. Temizlik, yer kaplama vs. Sizden ricam healthy juicerda son durum nedir, meyve sıkanlarda kırıldığını filan okudum, halen tavsiye ediyormusunuz, kullanıyormusunuz?

    • Pratik Anne says:

      Bizimkisi hala saglam. Meyve suyu yapacagim zaman bunu kullaniyorum. Ama acikcasi cocuklar buyudugu icin meyveyi kati meyve olarak veriyorum. Hem konstanstre ve yogun sekerli oldugu icin, hem de lif yoksunu oldugu icin cok sik meyve suyu yapmiyorum. Meyve suyu yapinca, katilarini kompost kutuma atsam da sanki meyveyi sebzeyi ziyan etmisiz gibi hissediyorum. Meyve suyu sikacaksaniz bu aleti hala tavsiye ederim.

  8. Sabriye says:

    Bu yeni sıkacağı Healthy juicer olanı nereden aldınız öğrenebilirmiyim?

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne