Kendi kendime konuşuyorum

Jun 22, 2010 - 4 Yorum

İstatistiklere bakılırsa, kendi kendime yazıyorum şu anda. Kimse okumuyor nasıl olsa içimi dökeyim biraz.

Bu internet sayfalarına veya portallarına, içeriğini beğenmedikleri için yasak koyanlar var ya. Ben de onlar gibi kafamı kuma gömersem, etrafımda olup biten bunca haksızlık, rezillik, ahlaksızlık biter mi acaba diye düşünüyorum. Yasakları koyanlar, sebepleri her ne ise, onları görmeyip duymadıklarında bunları yapanların durduğunu zannediyorlar herhalde. O hesap.

En iyisi toptan interneti, sanal gazeteleri, bloglamayı, facebook’u vesaireyi kesmek lazım. Türkiye’de teröre verilen şehitleri, son iki ayda 50 den fazla şehit verilmesine ve bir sivilin (asker esı) öldürülmesine rağmen buna herkesin sessiz kalmasını, meksika körfezinde BP’nin petrol kulesinin dibinden fışkıran petrolün durdurulamamasını, yaşadığımız şehirdeki politikacıların yüzsüzlüklerini, ekonominin gidişatını, sapıkları, canileri hepsini unutup böyle Heidi gibi Alp dağları eteğinde bir yerde veya ıssız bir adada umarsızca yaşayayım. Belki biter gider. Hatta kafamı yeterince kuma gömersem, şu anda olduğum yerde bile yaşamaya devam edebilirim. Önemli olan duymamak görememek ve ya duyarsızlaşmak.

Bazen bu noktada şu andaki halimle bir adaya kaçsam bile kaçamayacağım gibi geliyor. O adada kendi içine kapalı bir kabilede doğmadıktan sonra ne kadar kayıtsız kalabilirsin. Bilmemne köyüne geri döneyim desen bile artık her köşede televizyon, internet.

Birşey yapmaya kalksan orası zaten ayrı bir dert konusu.

Ben bir hayrını görmedim bu bilinç, eğitim, öğretim cart curtun. Dert kaynağı sadece. “At sürüsünü alıp, Üsküdar’a tapusuz hara inşa edenlerin”in yüzüne helal olsun dediğimiz, arkasından ancak feyzbuk’da “cık cık, ne ayıp” yorumu ile konu hakkında yılmaz özdil’in kaleme aldığı güleriz ağlanacak halimize temalı yazısını post edebilğimiz bir dönemde çocuk yetiştiriyorum.

Her anne baba çocuklarını belli bir bilinç, sorumluluk ve de insaniyet seviyesinde yetiştirse hepimiz kurtulacağız ama bir ben, bir sen insan yetiştirirsek, geri kalan yeni nesil ök.küzler arasında harcanacaklar.

İnsan anne babasına kendini tın tın yetiştirmedi diye de kızamaz ki. Ben iyisi kafamı kuma gömeyim. Ya tutarsa….


Etiketler:
Kategoriler: Aklımdan Geçenler

«       |       »




"Kendi kendime konuşuyorum" için 4 Yorum yapılmış.

  1. Asortik Krep says:

    Ne demek istatistiklere bakarsan kimse okumuyor.. üç gündür en az ben kaç kere geldim..? :))

  2. Pratik Anne says:

    Allah razi olsun Asortik'cim. Ben de senin blogdayim, resimlere bakip bakip huzur buluyorum. 🙂

  3. ŞENAY says:

    Sitenizi ilk ziyaretim,doğal temizlik v.s takmış durumdayım.Laminantları nasıl parlatırım diye ararken
    rastladım.Epeyce takıldım burada yazılar hem faydalı hem de anlatımınız çok hoş.Teşekkürler…

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne