Yeni 2 yıl

Jan 01, 2010 - 11 Yorum

Yeni yıl ruhuna giremedim ama artık çocuklar büyüdü moduna yavaş yavaş giriyorum. Eski işime yavaştan dönmenin yanısıra bir de eskiden çalıştığım Chicago’daki Türk Amerikan Kültür Derneğine (Türkish American Cultural Alliance – TACA) yönetim kurulu üyesi seçilerek geri dönüş yaptım. 2 senelik bir görev. Çok zevkle çalıştığımız, ekip olarak eskilere nazaran çok daha enerjik gördüğüm harika bir grup. Daha resmen yönetimi devralmadık ama altyapı çalışmaları çok sağlam. 1968 den beri sadece ama sadece üyelerin ve gönüllülerin çalışmaları ile yapılan çok büyük çalışmalar var. Her pazar ders veren Atatürk Okulu, Artık Chicago’da bilinen ve aranan bir isim haline gelmiş Chicago Türk Festivali, 23 Nisanların TRT Uluslararası Çocuk Festivalini Şikago’da yaşatan Chicago 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali ve irili ufakli birçok organizasyon, buluşma, etkinlik. En son MFÖ konserine evsahipliği yaptık mesela. Moonshine Chicago’dan MFÖ geçti diya yazmıştı.

Sayın Mazhar Alanson demiş ki:
Amerika’da 4 konser verdik, çok güzeldi. Hele bir Chicago konseri vardı ki, kimse bahsetmedi. Onu menajer değil de orada bir kuruluş yapmış, müthiş bir salondu. Kayıt etmek isterdim.

Böyle bir ekipleyiz işte. Uzaktan bakıp, kulaktan dolma duyumlarla gelmeye çekiniyorsanız, bırakın çekingenliği, buyrun gelin. Kapımız her zaman açık. İçine kapalı bir grup değiliz. Aksine hepimiz başka başka yerlerden aynı amaçla bir araya geldiğimiz için tanışıyoruz. Veya “Aman bunların yaptıkları da iş mi?” diyorsanız, buyrun gelin, “elin elden üstün olduğunu” biliyor ve her zaman daha iyisini yapacak arkadaşlara kapımız her zamankinden daha fazla açık. “Benim için bugün ne yaptın da geleyim?” diyorsanız, gelin, bir çayımızı için. Bakalım neler yapıyoruz veya yapabiliriz. Chicago’da olun olmayın, bizi takip edin, yaptıklarımıza destek verin, adımızı duyurun.

Bu da ilginizi çekebilir:  Beklemedeyiz merkez, tamam

Çok eğlenceli gerçekten. Önümüzdeki iki sene yapacaklarımız ve yapabileceklerimizi beni çok heyecanlandırıyor. Kıpırcan doğmadan evvel Festival Direktörlüğüne kadar her türlü işe bulaşmıştım. “Festivalinize geldim, gösteriler harikaydı. Dondurmayı unutamıyorum (Mado dondurması :)” dediklerinde veya “Türkiye’ye gittim , muhteşem bir ülke” dediklerinde kabar kabar kabarıyor insan. İnsanın kanına bir kere girince tamamen kopması mümkün olmuyor demek ki.

Ve o kadar enteresan ki, çok insandan duydum “Aman Türkler mi, uzak duracaksın” diye başka Türklere dert yanan Türkleri. Bana da hep iyiler denk geldi herhalde. Bir tane bile ters insan denk gelmedi. Chicago’ya seçmece mi yolluyorlar ne? (Tahtalara vurayım yine de tık tık)

İşte önümüzdeki iki sene böyle maceralar peşinde koşuyor olacağım. Bunlar sadece kendim için, vatan millet için değil, çocuklarım için de.

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun :))


Etiketler: ,
Kategoriler: Sosyal Sorumluluk

Benzer Yazılar:
  • Facebook kullanıcılarına çağrı
  • Hayırlı işler
  • Bloga yazmayı özlemek
  • Bizim bloga ne oldu?
  • Sekiz

  • «       |       »




    "Yeni 2 yıl" için 11 Yorum yapılmış.

    1. devince says:

      ne güzel hedefler.başarılar diliyorum

    2. ikiz Bebek says:

      senin adına çok sevindim,eminim çok başarılı olacaksın.Mutlu seneler.

    3. lavantalimon says:

      Çok başarılar dilerim.
      "geçmişin geleceğin teminatı"
      pek bir politikacı gibi oldu:)))

    4. Moonshine says:

      Emegine saglik, hayirli olsun! Ortak bir amaca hizmet etmek, zamanini boyle anlamli etkinliklere ayirmak ne guzel.

    5. yapıncak says:

      Yeni yıl, yeni başlangıç. Coşkun büyüyerek devam edecek biliyorum. Çok güzel işler çıkaracağınızı da şimdiden hisstemek zor değil. Başarılar diliyorum. Uzaktan desteğimiz sizinle.

    6. * YeLiZ * says:

      Hayirli olsun.Ilyas'i cok istiyordum Ataturk ilkogretim okuluna goturmeyi ama Ilyas o kivama glemeden tasindik malesef.

      Gecen gun alisveris merkezinde iki bayan vardi Turkce konusan , merhaba dedim ve tanistik .Neden sizi hic gormedik toplantilarda dedi bir tanesi (TACA'dan bahsediytorlarmis) ..
      Umarim en kisa zamanda Columbus TACA'nin degerli uyeleri ile tanisacagim.

      Sevgiler

    7. Şule-Bilge'sMum says:

      tebrikler , başarılar,çalışmlarınız gurur verici.

    8. Anonymous says:

      Burcucum,
      Tebrikler. Bu arada ben senden gelip time management icin ders alicam. Bravo yani bu kadar ise nasil yetisiyorsun. galiba Cemal ile ben cok coook tembeliz:). Mutlu yillar. cocuklari opuyorum!!
      Vildan Ayvalik

    9. Açalya says:

      Tebrik ederim, sana da bu yakisirdi! Gurur duydum. Bayragi kime devredeceklerini biliyorlar demek ki, bravo hepinize!

    10. Pratik Anne says:

      Cok tesekkurler hepinize.

      Acalya,
      Acikcasi sen ben yok bu iste. Gonul isi. Topluma birseyler geri vermek isteyen herkes karinca kararinca bile olsa birseyler yapabilir.

      Vildan'cigim,
      Insan birseyi yapmak istiyorsa ona vakit ayirabiliyor. That's my time management tip. E bir de cocuklar buyudu artik. O da isimi kolaylastiriyor.

      Yeliz,
      Columbus'taki organizasyonda da cok degerli birkac arkadas vardi bildigim kadari ile. Gidip bir aktivitelerine katil derim.

      Diger arkadaslara da cesaretlendirici ve guzel sozleriniz icin tesekkur ediyorum.

    11. Anonymous says:

      Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
      ekliycegim.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne