Kuponculuk ve ek gelir kaynakları

Dec 23, 2009 - 4 Yorum

Amerika’da evde çocuğuna bütün gün bakarak çalışan bir anne iseniz ve tek maaşa bakıyorsanız giderlerinize dikkat etmek zorundasınız. Giderlerinizi kontrol altına almanın en sağlam yollarından biri ise kuponculuk. Bu kupon işini ben genelde büyük alışverişlerimde ve internetten alışverişlerimde zaten uyguluyordum ama Chicago’da oturduğumuz semtte arkadaşım olan bir anne bu konuda bir blog (Couponing for 4) açana kadar kuponculuğun nelere kadir olduğundan bu kadar kapsamlı haberim olmamıştı.

Kendisi Finansal Hedeflerim isimli mailinde bir sene içinde kuponlarla ile yaptığı market alışverişlerinden (mutfak ve banyo) yaptığı tasarrufu yazmış. Hatun evden oturup, o kupon senin bu kupon benim mutfak ve banyo masrafını 1/3 inden azına indirmiş.Geri kalan masrafları da gizli müşteri (mystery shopping), focus grupları, sweepstakes ve giveaways lerden kazandıkları ile karşılamayı hedeflemiş. Hayran kaldım.

Ben normalde büyük bir alışveriş öncesi (bebek yatağı, arabası, araba koltuğu, elektronik vs) internette araştırma yapar, en ucuzuna bakar ve kupon ararım. Zaten google da “dükkan ismi+coupon” yazarsanız hem çıktısını alabileceğiniz kuponlar, hem de internette kullanabileceğiniz kupon kodları çıkıyor.

Devamlı alışveriş ettiğim mağazaların kupon programlarına kayıtlıyım. Ya posta ile veya e-mail ile kupon geliyor. Genelde alışverişlerimi o kupon dönemlerine saklıyorum. (The Children’s Place, Osh’Kosh, Carter’s, Babies’r us, Border’s, Joann’s etc.)

Ayrıca arkadaşım sweepstakes lere katılmanın kolay yolunu da yazmış.
How To Enter Lots Of Sweepstakes In A Short Period Of Time Onunla uğraşamadım artık. Ama yazılarından anladığım kadarı ile vaktin olup uğraşırsan geri dönüşü fena olmuyor. iPod kazanmıştı. Kullanmadıklarını da ebay’de satıyor.

Ek iş olarak da gizli müşteri programları ve focus group lar da fena fikir değil. Türkiye’deyken, üniversite yıllarında uzun süre yapmıştım. Kalifiye ve üreten anneler için geçici ve yarım zamanlı iş fikirleri yazıma da göz atabilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir:  Girişimci anneler

Ben de kupon ve sweepstakes takip eden bir sürü bloga kayıt oldum. Arada inanılmaz fırsatlar çıkıyor. Bedava ürünler, bedava hediyeler. Ama alışveriş çılgınlığına da kapılmamak lazım. Ama ben organik alıyorum, kuponu olanlar zaten junk diyenlere organik kuponlarını takip eden bir blog bile mevcut.

Karlı alışverişler diliyorum.

Couponing for 4

Baby Cheapskate
Baby Goodbuys
Coupon Cravings
Coupon Geek
For the Mommas
Frugal, Freebies & Deals
Freebies 4 Mom
Moms by Heart
Money Saving Mom
My Frugal Adventures
NWA Deals
Organic Deals & Coupons
Resourceful Mommy
The Mother Load


Etiketler: , ,
Kategoriler: Çalışan Anne

Benzer Yazılar:
  • Gelinin Türkçesi Projesi / Turkish of the Bride Project
  • Sabahları çocukları hazırlayıp evden çıkmak için pratik yollar
  • Kalifiye ve üreten anneler için geçici veya yarı zamanlı iş imkanları ve fikirleri
  • Baharat şişelerini düzenlemek
  • Kaynayan sütün taşmasını önlemek

  • «       |       »




    "Kuponculuk ve ek gelir kaynakları" için 4 Yorum yapılmış.

    1. Hülya'nın Tuna'sı says:

      gizli müşteri olarak ben de 5 aylık hamileyken çalışmıştım. bir günde 2 banka şubesine gidip gıcık müşteri taklidi yapmıştım. çok eğlenceli oluyor

    2. Pratik Anne says:

      Ben hic gicik musteri olmamistim. Hain seni. Hihihi!

    3. * YeLiZ * says:

      Bende kupon avcisi oldum artik 🙂
      Hele ki su grocery alisverislerinde tam alisabilsem kupon kullanarak alisveris yapmaya , karimiz cok buyuk olacak ..

      Amerikanin sevdigim diger bir yani , olurda sonradan kupon bulursaniz fisle gidip o indirimi aliyorsunuz.
      Bed and bath Beyond mesela , alisveristen sonra fis ve kuponla gidince , kuponun tarihi gecmisse bile indirimi uyguluyor ..

      Simdi veridgin linklere bakmaya gidiyorum 🙂

    4. Jale says:

      Burcu,
      ben de kupon delisiyim yillardir.Hatta kucuk bir kupon folder'im bile var.Hepsini urunlerin ozelliklerine gore ayirdim.Simdi overseas'de olunca daha avantajliyiz,cunku kuponlarin tarihi gectikten sonra bile 6 ay kullanabiliyoruz. Ben internetten surekli print edip sakliyordum, bir keresinde amerikadayken Black&Decker en buyuk boy kahve makinasini bile bedava almistim bir kuponla.Aslinda internetten iyi takip etmek gerek.Cidden iyi tasarruf yapilabiiyor.Kuponlara gecinen insanlari bile duydum.Komik ama gercek.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne