Kitap Değerlendirme – Berber Pire Tellal Deve

Sep 13, 2009 - 0 Yorum

Çocuklar için Türkçe kitap ve CD listesi için tavsiye yazıma yorum bırakan annelerden biri Günışığı Kitaplığından bahsetmişti. Bu yayınlara göz atmanızı tavsiye ederim. Çok tehlikeli çünkü her kitabı alasınız geliyor.

D&R
dan siparişlerim henüz gelmedi ama listemde olmayan Berber Pire Tellal Deve kitabı hiç aklımda yokken geldi beni buldu. Bayılıyorum böyle hiç ummadığım bir anda çok ama çok güzel bir kitabın beni bulmasını.

Yazarı Gülsevin Kıral. Resimleri Türk illüstrasyon sanatçıları arasında artık adını tanıdığım Mustafa Delioğlu‘na ait.

Kitap masalların başında süylediğimiz “Bir varmış bir yokmuş” diye başlayan tekerlemeden yola çıkıyor ve her mısra bir koca şiir oluyor.

Benim çocuklar için kafiye, tekerleme ve tekrar içeren şiirleri çok sevdiğimi belki eski yazılarımdan bilirsiniz. İngilizce’de Dr. Seuss’a ailece bayılma sebebimiz budur. İşte Gülsevin Kıral‘da oğlumun ezbere bildiği o “evvel zaman içinde, kalbur saman içinde” diye devam eden tekerlemeleri şiirlerle hikayelendirmiş ve çok güzel bir eser ortaya çıkmış.

İster gece bebeklerinize ve çocuklarınıza uyurken okumak için veya ilk okumaya başlayanlar için tavsiye edeceğim bir kitap.

Arka kapaktan alıntı:
Bir türlü bulamadım Kafdağı’nı.
Rastlamadım, ne oraya gidip gelene.
Ne de bir gün tur düzenleyene.
Kafdağı, uygun fiyatla beş gün dört gece!
Öğretmenlerim de yanıtlamadılar sorumu,
Dediler: Daha sonra işleyeceğiz bu konuyu.
Çekildi uzaydan dünyanın fotoğrafı.
Artık keşfedecek başka yer kalmadı,
Peki ama, nerede bu Kafdağı?

 

Berber Pire Tellal Deve
Gülsevin Kıral

Etiketler: ,
Kategoriler: Kütüphane

«       |       »




Bir Yorum Yazın