Emzirme macerasının sonu

Aug 06, 2009 - 9 Yorum

Blogumu takip edenler hamlileliği ve emzirmeyi çok sevdiğimi anlamışlardır. Bir haftalığına iş seyahati için yurtdışına çıkmak zorunda kaldığım hafta ikinci ve muhtemelen son emzirme maceramın da sonuna geldim. Zaten Kıpırcan’da olduğu gibi 18. ay civarı sütüm de oldukça azlamıştı. Fakat Kıpırcan ile Kımılnaz arasında hem kişilik hem de emzirme koşulları arasında fark olunca Kıpırcan neredeyse kendi kendine emzirmeyi bırakmasına rağmen Kımılnaz’da biraz benim tavrımı koymam gerekti.

1. Kımılnaz benim tembelliğim yüzünden hiç biberon almadı. 6. ay civarı ufacık alıştırma bardağı ve sonra 8-9 ay civarı direk bardağı ile içti ama ben evdeyken pompalamaya üşenip Kıpırcan’da olduğu gibi düzenli olarak günde bir veya iki kere biberon vermeyince 3. ayda biberonu denediğimizde reddetti.

2. Kımılnaz m.e.meden aldığı sütü hep ilk besin tercihi olarak gördü. Yani katı gıdalara geçip 1 yaşını geçtikten sonra bile karnı acıkınca ilk bana gelirdi.

3. Kımılnaz bir şekilde m.e.meden emmeye çok bağlandı ve olur olmaz sakinleşmek istediği zaman bile emzirilmek istiyordu. Kıpırcan’da hiç görmediğim ve alışık olmadığım bu durum beni zorunlu olarak emziriyormuşum psikolojisine itmeye başlamıştı. Kıpırcan’da emzirme zamanları belliydi ve o zaman kucağıma koşar, işi bitince kalkar giderdi. Bu hatun süt kaynaklarına dikatörlük kurdu resmen, “ne zaman istersem o zaman vereceksin yoksa ciyaaaaaa” noktasına geldik.

4. Yukarıdaki noktaya bağlı olarak gece uyanmaları yaşamaya başlamıştık ki bu benim bam telimdir.

5. Sütüm o kadar azalmıştı ki, seyahatte şişme falan olmadan ve pompalamaya gerek kalmadan geri döndüm. Kımılnaz’ı kaynaktan emzirmeme rağmen olan bu azalma, Kımılnaz’ın artık süt emmek için değil ze.vklenmek ve rahatlamak için beni e.mdiğinin bir göstergesi idi.

Sonuçta seyahate gittim. Hem de havaalanında istek üzerine son bir emzirip ayrıldım. 🙂 Ben olmayınca mecburen bardakta inek sütü ile idare etti. İddialar göre eşimi bir yoklamış, ondan medet çıkarmı diye ama bulamamış. İlk iki gece beni sayıklayarak uyanmış ve ağlamış ama sonra o uyanmalar da yokolmuş.

Bu da ilginizi çekebilir:  Bebek, abla abi, okul ve diğer paylaşımlar

Banu seyahatle ilgili yazıma, “Seyahatten dönünce ne oldu anlatırsın” diye diye yorum bırakmıştı. Ve ne oldu?

Havaalanında beni karşılamaya geldiler.

Tabiki….

Kıpırcan koşarak anneee, ne hediye getirdin, bavuluna bakalım diye bavul atladı.

Kımılnaz koştu koştu. Önce sımsıkı bir sarıldı. Sonra “mamaaaaaa, MAMAAAA” diyerek t-shirt ümü açmaya çalıştı.

“Orada mama bitmiş, kalmamış” diye bir kaç kere gittik geldik. Sonra oyuncağını çıkarınca beni rahat bıraktı. O gün yatana kadar 2-3 kere yine aynı sahneyi yaşadık. Ağlanmalar ve vızıldanmalar azalarak yokoldu.

Benim geldiğim ilk geceden itibaren gece uyanmaları bitti.

Hala daha kafasına esince t-shirt ümden içeri bakmaya çalışıyor. Sokakta olsak da kucağımdaysa elini sokup oynamak istiyor. Arada “oyada mama ver” diye m.e.meleri gösteriyor. Ki bu o aç demek. “Orada mama kalmamış, bitmiş. Ben sana şunu vereyim.” diye başka birşey sunuyorum, konu kapanıyor.

Seyahat iyi oldu yani. Yoksa yanyanayken nasıl bir sinir ve irade harbi olurdu bilemiyorum.

İki yavruyu da 18 er ay emzirdim. Yeter de artar bile. 🙂


Etiketler: , ,
Kategoriler: Çalışan Anne, Emzirme

Benzer Yazılar:
  • Yanlış konuları tartışıyoruz
  • Bebeğinizi biberona alıştırma
  • Pratik Anne.com da en çok okunan yazılar
  • Girişimci Anneler – Leileo
  • Düzen nedir, ne değildir? – I

  • «       |       »




    "Emzirme macerasının sonu" için 9 Yorum yapılmış.

    1. Deniz says:

      tabii ki yeter! Ben 11 ay emzirdim bence o bile yeter!

    2. Anne ve Bebisi says:

      Hayirli olsun :)))

    3. anne yazar says:

      Hakikaten iyi emzirmişsiniz 18 ay yürekten tebrikler:)

    4. paçoznuri ve saz ekibi says:

      hadi hayırlısı!
      darısı başımıza…

    5. KeLeBeK says:

      benim de gözüm pek korkuyor bu konuda. ıkısı bıtene kadar sabırla bekleyeeğim bir seyahat de ben mi yapsam ne yapsam… tek sorun arkada kalıp çileği idare etmeye gönüllü hiç kimse bulamayacak olmam 🙁
      neyse hayırlı olsun yeni döneminiz

    6. ZeyNes says:

      Sizin için yeni bir dönem başlıyor demek…Hayırlı olsun. Benzer kolaylıkta bırakırız bizde umarım

    7. Pratik Anne says:

      Hepinize çok teşekkürler. Herbir bebek başka bir tecrübe işte.

    8. Songül says:

      Bu konu hakkında bir de eşinizin yorumlarınızı alabilir miyim? Benim kızım 22 aylık oldu ve nasıl keseceğim konusu kabusum oldu diyebilirim… Sizin başarınız hayırlı ve uğurlu olsun.
      Sevgilerimle
      Songül

    9. Anonymous says:

      merhaba pratik anne.. aslında yazı tarihi oldukça eski ama herkes kendi güncelini takip ediyor haliyle, umarım eski yazı yorumlarını takip ediyorsundur.. 5 aylık kızımı büyük bir zevkle emziriyorum, 4. ay civarında sütüm biraz azaldı mira'nın doymadığına ilişkin bir belirti yoktu ama gerginlikler neredeyse kalmamıştı, gece 5 saatlik süre sonrası bile gerginlik yoktu,iki üç günlük bir kabusdan sonra sağdığım sütte yavaş yavaş artış ve gerginlikde artış başladı. bu dönemde kendimi çok sıklıkla neredeyse her emzirmeden sonra sağmaya başladım.. bu dönemde adet olma belirtileri olmuştu ancak başlamadı, etkili olmuş olabilir mi bilmiyorum.18 aylık sürecinde bu gibi dönemler geçirdinmi, bana biraz tecrübe aktarırsan sevinirim..teşekkürler..

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne