Anket – Her işe yetişmeye çalışan anne modeli

Feb 16, 2009 - 2 Yorum

Benim blog için uzun bir süre sayılabilecek ara verdim. İki haftadır gönüllü bi mola aldım. 2009 senesinin 1.5 ayını geride bıraktık ve ben bazı yapmak istediklerimi yapıp yetiştiremediğimi farkettim. Blogu sadece yazmak değil, üzerinde düşünmek, fotoğraf çekmek ve kaynak araştırması yapmak bile çok emek ve vakit alıyor. Stokta hazır yazılarım da tükenmişti. Bir süre önceliklerimin sırasını değiştirince ara vermiş oldum.

Ama bu sürede gerçekten çok iş hallettim. Hem sevindirici, hem üzücü tabi. 24 saate hepsi sığmıyor. Öncelikle 2009’da yapılacak işlerin başında gelen 2. hamilelik kiloları sorunsalına el attım. İki haftadır egzersiz yapıyorum, bir haftadır da (annem buradayken çok zor olsa da) tatlı ve aburcuburu tamamen kesip, normal yediklerimle, bol su, meyve ve salata şeklinde bir perhize başladım. Sanırım 2 kilo gitti. Tam emin değilim, çok da takılmak istemiyorum bu duruma. Önemli olan egzersizin vucudumdaki atalet ve hamlığı ortadan kaldırması ve eski aktif günlere geri dönmek. Egzersizleri Kımılnaz’ın sabah uykusu vaktinde yaptığımız için blog yazma vaktinden biri gitmiş oldu.

Oğluşuma bir pantolon diktim. Bir yazıda detaylı yazacağım.

Kütüphaneye geri vemem gereken iki kitabı okudum. Kitap okuma işine bu aralar hız verdim. Yoksa ben elimdeki gelişim kitaplarımı okuyamadan çocuklar ergenlik çağına gelecekler.

Senelerdir dijital olarak durup duran onbinlerce fotoyu ayıklayıp, güzellerini seçip, bastırıp, albümlere yerleştirdim. Çok acılı bir süreç oldu. Bir daha bu kadar uzun ara vermeyeceğim. Artık arada elimize alıp eski günleri yad edeceğimiz güzel albümlerimiz var. Çocuklar için Ana’nın başlattığı aile albümünü de güncelleyeceğim.

Çalışma odamı topladım. Lüzümsuz kağıt, evrak, ıvır zıvırı temizledim. Kafam toparlanmış kadar oldu.

Tabiki çocuklarla tepiştik, oynadık, çıktık, dolaştık, gezdik. Ücretsiz müze günlerinden faydalanıyoruz.

Bu kadarına bile, çocuklar uyandı, acıktı, tuvaleti geldi, oynadı, uyudu derken ancak vakit yetiyor. Elimde ajanda bir taraftan yapılacak işler listesini güncelleyip bir taraftan birini bitireyim de üstünü çizeyim diye uğraşıp duruyorum.

Bu akşam biraz fazla mesai yapıp yazı stoklayacağım mesela.

Annevebebişi şu yazısında çok güzel yazmış. Yapılacak iş listesi uzayıp gittikçe vakit hiçbirşeye yetmeyecekmiş gibi geliyor. Anne olarak da, birey olarak da önceliklerimizi iyi sıralamak gerekiyor. Ben de hem meraktan hem eğlence olsun diye aşağıdaki anketi yapmaya karar verdim. Bakalım hangi eli çabuk anneler her işini hallediyor, hangileri dağınık kalsın diye bırakıyor.

Her işe yetişebiliyor musunuz?
Tabiki, Çocukların keyfi yerinde, yemek hazır, ev mum gibi. Hatta saçlarım fönlü, tırnaklarım da manikürlü.
Asayiş berkemal. Çocuklar oynuyorlar, yemek hazır, ev idare eder. Ama beni de biri toplasın.
Ben işteyim. Çocuk(lar) bakıcı oynuyor. Evi kadın topluyor. Eve gidince yemeği yapıp çocuğumla başbaşa kalayım yeter.
Ben işteyim. Çocuk(la) bakıcı oynuyor. Ev işi, yemek bana bakıyor. Bir şekilde herşeyi hazırlayıp çocuğumla başbaşa kalabiliyorum.
Ben işteyim. Çocuk(lar) anneanne oynuyor. Ev işi, yemek eşimle, bana bakıyor. Haftasonununu dört gözle bekliyorum.
Ben işteyim. Çocuk(la) anneanne oynuyor. Ev işi, yemek bana bakıyor. Ben çocuğumla olmak istiyorum.
Evdeyim. Temizliği gündelikçi hallediyor. Yemeği ya ben ya eşim/annem yapıyor. Ben de çocuklarla oynuyorum.
Evdeyim. Ev kalkmış gidiyor. Çocuk(lar) uyumadı, ağlıyor. Yemeği biri yapsa, ben de uyusam.

Free polls from Pollhost.com

Bu arada diğer anketlere de bakabilirsiniz. Özellikle Çin takvimi anketi çok popüler. Uyku anketi ikinci sırada. Sonuçlar ilgi çekici.


Etiketler:

«       |       »




"Anket – Her işe yetişmeye çalışan anne modeli" için 2 Yorum yapılmış.

  1. eviminnuru says:

    bugünkü ruh halime uygun bir site ben bu soruları cevaplamak istemiyoruuum ben artık hiçbirşeye yetişemiyorum kaldım bu sınavdan

  2. e.t. says:

    aahhh pratik annem aahh.
    bir dokundun bin ah işit bakalım 🙂
    seninle böyle bir anketi cevaplamak için tanışmak kısmetmiş. ismim esma. 9 aylık olmasına 4 gün kalmış bir oğlum var.ahmet yusuf.doğruyu söylemek gerekirse bu şıkların hiç birine uyduramadım kendimi.şöyle ki;
    ben işteyim.çocuğa ababanne bakıyor.yemeğide babaenne yapıyor.ev bana/eşime bakıyor.ben oğlumla biraz oynayıp(9 a kadar), sonrada sabaha kadar O nu uyutmaya çalışıyorum. Ve artık uyumak istiyoruuuuuum.
    senin uyku arşivinide okuyorum tekrar be tekrar amaaaa…..

Bir Yorum Yazın