En basit ve kullanışlı kanguru taşıyıcı

Nov 17, 2008 - 15 Yorum

Resimdeki taşıyıcıyı dikmeyi bitirip de blogları gezmeye başlayana kadar bu haftanın International Babywearing Week (Uluslararası bebek taşıma haftası) olduğunun farkında değildim. Denk düşmüş oldu.

Kımılnaz’ı taşıdığım Pouch Sling denilen bu taşıyıcı kendim diktim. Sleepingbaby websitesindeki talimatlarla, orada yazdığı gibi 1 saatte bitirdim.

Evenflo Snugli Classic Soft Carrier, The Ultimate Baby Wrap and Evenflo Snugli By My Side Soft Carrier taşıyıcılarını kullandım. Hatta Evenflo Snugli By My Side Soft Carrier ı dışarıda hala kullanıyorum. Evde bazen ben sofrayı veya banyo vs gibi şeyleri hazır ederken Kımılnaz kendi başına oyalanmak istemiyor. Tek kolumla taşıyarak iş yapmak da zor geliyor. Genelde The Ultimate Baby Wrap ile taşıyarak işimi görüyordum ama takması çıkarması çok vakit alıyor.

Bir gün parka gittiğimizde bu model taşıyıcı (Kangaroo Corner Adjustable Fleece Pouch) ile ufak bebeğini taşıyan bir anne gördüm ve çok beğendim. Fakat websitesindeki fiyatı görünce tozlanan dikiş makinamı çıkarma vaktinin geldiğini anladım. Her dakika çocuk üstümde gezsem vereyim ama kış geldi. Artık ya arabada koltukta yada bebek arasında dolaşır ancak. Zaten yürümesi de yakındır. Emekleyerek ve sıralayarak girmediği delik, tırmanmadığı delik kalmadı. Talimatlardan da çok kolay olduğunu görünce soluğu kumaşçıda aldım. Kumaşlar da cıvıl cıvıl. Gözüm doysun 3 değişik kumaş aldım. Kolay ya dikmesi!


İlkini yukarıda desenini çok beğendiğim polar kumaşından yaptım. Esnememesi için doğru (esnemeyen) yönğne kesmeye dikkat etmek lazım. Bir de “pouch seam” denilen kısmı talimatlardakinden biraz daha U şeklinde kesmek gerek.

Bu taşıyıcıyı kullanması da çok kolay. Takması, kızımı oturtup çıkarması birer hamle ile halloluyor. Resimlerde bebek otururken pek dingildek gözüküyor ama öyle değil. Bayağı oturaklı. Ağırlığı yaydığı için sırta ve omza ağrı yapmıyor. Artık emzirme önlüğüm ile beraber bu taşıyıcı da bizimle her yere gelecek. Yedek olarak diğer kumaşları da dikeceğim. Şimdi bu polar kumaşın kalanından ne yapsam diye düşünüyorum.

Bu da ilginizi çekebilir:  Ev yapımı ve el emeği kostümler

Ekleme: Kımılnaz 11 kilo (24 lbs) civarı ve rahat rahat taşıyabiliyorum.

Kanguru / Sling dikme videosunu burada bulabilirsiniz.


Etiketler: , , , , ,
Kategoriler: Dikiş Odası

Benzer Yazılar:
  • Proje 7 – Kanguru / Sling dikme videosu
  • Evladiyelik Kanguru Çocuk Taşıyıcısı
  • Akıllı telefonlar için ebeveyn / bebek bakımı uygulamaları (apps)
  • Ürün Değerlendirme – Emzirme Bileziği
  • Ürün Değerlendirme – Elma Dilimleyici

  • «       |       »




    "En basit ve kullanışlı kanguru taşıyıcı" için 15 Yorum yapılmış.

    1. kuzunun annesi says:

      Ellerine saglık . Bende böyle birsey istiyorum ilerde kullanmak için . E-bay den alırım diyordum ama , yapılması kolaysa neden kendimiz denemeyelim degil mi ? Bu arada makinan cok şirin ve iş görürü birseye benziyor ? Markası – modelini ögrenmem de sakınca var mı ?

      Kuzuyla takipte olacagız sizi. Sevgiler..

    2. k.i.s.d. says:

      Ellerine sağlık, ne güzel dikmişsin. Acaba elde dikersek sağlam olur mu? Bir de Kımılnaz’ı sevmek istiyorum, ne de şekermiş maşallah.

    3. Anne ve Bebisi says:

      Cok guzel olmus:) Ellerine saglik:)) Bunlari yapip satabilirsin, biliyorsundur:))

    4. Toprak Büyürken says:

      bunlar kaç kiloya kadar uygundur.Benim oğlum 9.600gr oldu. bu saatten sonra kullanabilirmiyim? kucağı seven bir oğlum olduğu için güzel olurdu.

    5. Pratik Anne says:

      Kimilnaz 11 kilo civari. Cok rahat tasiniyor. Saglam ve siki dokunmus bir kumas alirsaniz bence 3 yasina kadar tasiyabilirsiniz. Kipircan’i tasimayi denemedim ama zaten agirligin bir kismi kalcaya oturuyor. EN azindan ben kalcada tasiyorum.

      Annevebebisi, Etsy’e baktim. Cok guzel seyler var. Biraz elim alistiktan sonra neden olmasin. Guzel kumas secmek lazim. Isin sirri orada gordugum kadari ile.

      KISD,
      Elde biraz uzun surebilir. Bir tanidiktan bir gunlugune makna odunc almak, hatta ziyaretine gidip bir saatte dikmek daha iyi olur gibime geliyor. Ama elde de dikilir yaziyor talimatnamde de. Sadece siki bir dikis tipi kullanman lazim.

      Kuzunun annesi,
      Inan evde dikmesi cok basit. Makinam Singer Model no 2662. Oldukca hafif ve cok kullanisli. Basit bir model ama herseyime yetiyor.

    6. banu says:

      Ellerine saglik harika olmus… ben de Mira icin Hotsling‘i tepe tepe kullanıyorum. Bunun aynisi diyebilirim, cok pratik…
      Bir yedek istiyordum ama bir kez daha para vermeye de kiyamiyordum. Gaza geldim, artik renk renk dikerim… Bu arada kumasin desenine bayildim. Etsy de satmayi gercekten dusun derim 🙂

    7. sirar says:

      merhaba ben daha önce farklı bir modeli terziye kumaş götürüp tarif ederek diktirmiştim.taymancotti denen model galiba.ve artık ensar berayı taşımak çok zorlaştı;bel ağrısı yapıyor.şimdi bu modeli düşünüyorum,aklımdan geçenin somutlaşmış halini görmek çok sevindirdi beni.çok çok teşekkürler tüm pratik öneriler için:)
      sevgiler..

    8. Anonymous says:

      singer 2662 turkiye de yok ya da ben bulamadım sitesine de girip baktigimda oyle bir model olmadigini gordum:(

      ayse

    9. Anonymous says:

      merhaba,
      ben de amerika’da yasiyorum, acayip fiyatlari gorunce ben de kendime ring slinglerden yaptim. daha dogrusu dikis makinesi olan komsuma diktirdim. 60cm x 2,5 m kumas, online satilan aluminyum cemberler (sling ring) ve maya wrap’in sayfasindaki tarifi alip komsuya gittim, daha once hic sling gormemis ama yarim saatte halletti. cember ayar yapmayi sagliyor. kumas uzun, cemberden sarkan kisim emzirme onlugu yerine de geciyor. devamli kullaniyorum. turkiye’de de ozellikle plajda cok isime yaradi. yalniz goren yabanci sanip konusmaya geldi, bazen garip durumlar yasadik.
      litig

    10. Anonymous says:

      aslında nasıl dikilebileceginin turkcesini de yazsan ne sahane olur di mi pratik annem?

      dikis makinem yok olsa da dikmeyi bilen yok.. terziye yaptırırdık..

      ayse

    11. Pratik Anne says:

      Banu,
      COk sagol. Kolay gelsin. Valla tasarruf tasarruftur. Satistaki slignler hakikaten cok sik ama 40-60 arasi degisiyor.
      Ayse,
      singer TR websitesine baktim. Benimki tasinabilir zigzag makina. 70 dikisi var. Premium 9876 nin daha cok dikis desenlisi gibi. Ben cok memnunum.
      Tercumeyi terziye sen yapiversen? 😀 Olmadi resimlere bakar anlar terzi sen merak etme. Yalniz olcusunu guzel alman lazim.

      Litig,
      Ring Slingler de guzel gozukuyor. Onu yapmasi da kolay baktim tariflerine. Ben artik sarip sarmalama, takip takistirma olmasin istedim. Kafamdan geciriyorum bitiyor.

    12. Anonymous says:

      ama dikim talimaatları ingilizce ve ben çeviremiyorum Türkçe olanı yokmu?

    13. bende cichonun kivar biraz kaba iyi araştırmadan almayın bence.

    14. İlkini yukarıda desenini çok beğendiğim polar kumaşından yaptım. Esnememesi için doğru (esnemeyen) yönğne kesmeye dikkat etmek lazım. Bir de “pouch seam” denilen kısmı talimatlardakinden biraz daha U şeklinde kesmek gerek.

    15. Bu taşıyıcıyı kullanması da çok kolay. Takması, kızımı oturtup çıkarması birer hamle ile halloluyor. Resimlerde

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Evladiyelik Kanguru Çocuk Taşıyıcısı | Pratik Anne
    2. Bebeci.com’dan Wee İlk Hediyem Biberon Seti Kazanan Talihli | Pratik Anne

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne