Bebeğinizi hıçkırık tutarsa

Jan 17, 2008 - 8 Yorum

Tutarsası var mı? Her bebeği hiçkırık tuttuğu kesin. Hıçkırınca midesi büyüyor, genişliyor derler. Hele ki tam uykuya dalmaya hazırken tutar ya, insanın içi acır resmen. Belli bir süre hıçkırması için bırakabilirsiniz. Belki gaz çıkardıktan veya biraz fazla sütü çıkardıktan sonra başlamıştır ve rahatlatır. Ama çok uzun sürerse de rahatsız eder. Kıpırcan en sonunda sinir olur bir nara atardı. Arada bir o nara ile hıçkırık dururdu.

Hıçkırığı kesmenin en kısa ve basit yolu “limon suyudur”. Bir damla limon suyunu çay kaşığına damlatın ve kaşığı bebeğinizin diline değdirin. Sakın daha fazla vermeyin. Bir damla yetiyor. Yüzü şekilden şekile girecektir ama hıçkırık hemen kesilecektir. Aynı yöntemi hıçkırık tuttuğunda orantılı bir şekilde artırılmış miktarda limonla çocuklarınıza ve yetişkinlere de uygulayabilirsiniz.

Ben vitamin damlasına başladığımız ve vitamin damlası da limonla aynı etkiyi yarattığı için limon yerine vitamin damlası da kullanıyorum. Sabahtan o gün için bir ölçek damlayı damlalığa çekip hazırlıyorum. Gün içi hıçkırık tuttukça damlalıktan azar azar vitamini veriyorum. Hem vitamin almış hem de hıçkırığı kesilmiş oluyor. Bu yöntem Kıpırcan’da da işe yarıyordu. Fikir ondan kalma zaten.

Sedaaydın vitamin damlası konusundaki fikrimi sormuş. Seda sen nerede yaşıyorsun (doktorun balkona çıkarabilirsiniz demiş) bilmiyorum ama biz Chicago’da 8 ay güneş yüzü görmüyoruz. Bu cumartesi 5 F yani -15 C derece olmadı bekleniyor. Camdan havayı güneşli görmüşsek kesin dışarıda ayaz (windchill) var demek ve hava sıcaklığı da muhtemelen 0 C nin altında hissediliyor demek. O yüzden vitamin damlasına güneş banyosu alternatifi hazirana kadar imkansız ve bu vitamini bu dönemde böyle alması gerek.

Bu da ilginizi çekebilir:  Bu hafta büyük çocuğum

Etiketler:
Kategoriler: Bebek / Çocuk

Benzer Yazılar:
  • Yanlış konuları tartışıyoruz
  • 2011’in en iyileri
  • Hesaplıanne.com’dan Pratik Anne okuyucularına Monozebra Oyun Kartları Hediye
  • Bebeğinizi biberona alıştırma
  • Proje 7 – Kanguru / Sling dikme videosu

  • «       |       »




    "Bebeğinizi hıçkırık tutarsa" için 8 Yorum yapılmış.

    1. sabahnur says:

      hıckırık tuttugunda ben biraz emziriyorum pratik anne, o da işe yarıyor..

    2. DERYA says:

      bizde bekliyoruz gecmesini ama bu durum bizim ailecek hosumuza gıdıyor gülüyoruz cıkan seslere ama zavallıcık gıcık oluyor bu duruma:)) limonu deneecegım tesekkurler.

    3. Nurdan says:

      Ben de bugüne kadar hıçkırık tutunca emziriyordum, işe yarıyor. Ama bugün vitamin önerinizi denedim. Daha vitaminini vermemiştim, Zeyno hıçkırmaya başladı. Tam emzirecektim ki, öneriniz aklıma geldi ve damlasını verdim. Sonuç: Hıçkırığı şıp diye kesiliverdi :))

    4. DURU'NUN SAYFASI says:

      Çok mantıklı bir çözüm:)) tesekkurler. Bana doktorumuz hıçkırık tuttuğunda emzirmemi söylemişti ama Duru genelde emdikten ve gazını çıkarmaya çalışırken hıçkırık tutuyor böyle zamanlarda da tekrar emmeyi reddediyordu. Mutlaka damlayı deneyeceğim… Sevgiler /Arınç

    5. our twins of NY says:

      Bunlar bana coooook lazim olacak. Tesekkurler Pratik anne…

    6. firdevs says:

      sevgli pratik anne 🙂

      kucuk oglum simdi 20 aylik oldu ,ama bir bebegim daha olursa bunu kesin deneyecegim 🙂

      sevgiler :))

    7. sedaydin says:

      merhabalar pratik annecim,
      istanbul’da yasiyoruz, D vitaminine doktorum tavsiye etmemesine ragmen basladim. bu sene genelde gunesli,gunde en az yarim saat disari cikiyoruz ama elden aldigi gunes yetersiz olur diye dusundum sizde cikan yorumlardan. hickirik meselesinde anne karnindan beri ayni tempoda hickiriyo kizim. dalagi genisliyor diye birsey yapmiyorum.
      sevgiler.

    8. Yağmur Ulusoy says:

      Bu bilgiler için çok teşekkür ederim limon suyu hemen etkisini gösterdi benim kızımda 🙂

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne