Tatil Dediğin

Sep 01, 2007 - 10 Yorum

Tatil dediğin bazısına göre deniz kenarında bazısına göre yayla veya dağ başında dinlenmektir. Bizim KÖ (Kıpırcan öncesi) tatilleri daha çok “komando tatili” kıvamında idi. Yani, hiç gidilmemiş bir şehre giderdik. Sabah 6 akşam 11, gezilip görülmedik turistik ortam bırakmaz, turist rehberinde yapılacak herşey yapılana kadar börter, sonra gelip bir hafta dinlenirdik.

KS (Kıpırcan sonrası) iki haftalık tatilimizi ise artık hep Türkiye’ye ayırıyoruz. Bakın tatil nasıl geçiyor.

1. Yiyip, içip, yatıyoruz.

2. Herkes oğluşu kapmaya çalışırken; “Hadi kızım / oğlum, biz Kıpırcan ile ilgilenelim. Siz gidin gezin dinlenin” derken biz oğluşun 7/24 tadına varmaya çalışıyoruz. Çünkü ikimizde çalıştığımız için iş zamanı Kıpırcan’la bu kadar çok vakit geçiremiyoruz. Sabah uyanıp sessizce bizim uyanmamızı beklemesinin, sonra kaza ile gözlerimizi açınca gözgöze gelip 16 dişi ile kocaman gülümsemesini görmenin sonra “baba aşşaau, anne kak” diye kolumuzdan bacağımızdan çekiştirmesinin tadını çıkarıyoruz.

3. Yiyip, içip, göbek büyütüyoruz (bkz. irileşen Kımılnaz göbeğim ve eşimin göbeği).

4. Aile efradı ve arkadaşlar ile hasret gideriyoruz. İlgi bizden çok Kıpırcan’a ama canları sağolsun. Kıpırcan halindne ziyadesi ile memnun. herkes ona tatlı pasta çukulata yedirmeye çalışıyor. Her gittiğimiz yeni evde keşfe çıkıyor; o dolap senin, bu oda benim. Kimse de karışmıyor. Biz müdahele etsek herkes “bırakın canım” dediği ve o da bu gücünün farkında olduğu için artık kontrol kuvvetimizi yitirmiş durumdayız. Bol bol akdeniz balığı yiyor. Somondan baygınlık gelmiş olsa gerek. Dağ bayır kamyon ve kamyonet dolu olduğundan çıldırıyor. Sokağa çıkıp kamyon seyretmek büyük bir eğlence.

Çok yakın iki arkadaşım, birinin 40 günlük bebeği ve 7.5 aylık kızı ile biraraya geldik. 2.5 yaşında kocaman Kıpırcan, 7.5 aylık boncuk cimcime, 40 günlük tüysiklet ciddi bir abi ve 6 aylık fetüs ile insan yavrusunun gelişimi şeklinde bir panorama yarattık. Ben de yeni doğan ne menem birşeymiş unuttuğumu keşfetmiş oldum. Kıpırcan’dan sonra aşırı hafif geldi. Tutamadım edemedim. Karizma yerle bir oldu.

Blog anneleri ile buluşmaya çalışıyorum. İlk buluşmam Çalışan Anne ve oğluşu ileydi. Oradan oraya gitme ve oğluşun yemek ve uyku saati arasında çok kısa oldu ve tadı damağımda kaldı. İnşallah dönmeden tekrar fırsat buluruz görüşmeye.

Herkes göbeğimi çok küçük buldu. “Ben iri bir insanım, yerim bol desem.” de ikna olmuyorlar. Dolayısı ile 3. ve 5. maddelere kayış yaşıyoruz. Bu ay doktor kilo artışını görünce “ne yaptın?” diyecek.

5. Yiyip, içip, sıcaktan bayılıyoruz. Chicago’dan yaz yağmuru getirelim dedik ama geçen hafta sadece bir gün etkili olabildi. Şimdi yediklerimizi deri gözeneklerimizden buharlaşma yolu ile atıyoruz.

6. Tuvalet eğitimi uzerine boş vaktim varken okuyayım diye aranırken kütüphanede bulduğum tek kitap çok enteresan çıktı. Kıpırcan’da kullanamayacağım bir yöntem ama kitap sayesinde Kımılnaz’ı Kıpırcan’dan evvel bezden çıkarma ihtimalim çok yüksek. Bu kitap hakkındaki yazımı dört gözle bekleyin.

7. Yiyip, içip, uyuyoruz. Oğluş ile öğle uykuları çok tatlı. Kımılnaz’dan evvel uyku depoluyoruz.

8.Cem’in annesi Yasemin’in önerdiği kitaplar ve forum annelerinin tavsiye ettigi CD’leri toptan alarak bütçede göçük yarattım. Ama çok mutluyum. Sizlere D&R websitesini tavsiye ederim. Bütün aradığım kitap ve CD leri hiç eksiksiz D&R sitesinde buldum ve diğer benzer online Türk kitap-CD satış sitelerinden çok daha ucuz. Eğer dönene kadar siparişi bana ulaştırabilirlerse, ki daha evvel hep iki günde elime geçti ve bu sefer de söz verdiler, benden yıldızlı 10 puan alacaklar. Sipariş listemi ilerleyen yazılarda yorumlarla beraber paylaşacağım.

9. Yiyip, içip, yatıyoruz.

10. Bu arada artık biraz kafamızı dinleme imkanımız olduğundan Kımılnaz’a isim düşünüyoruz. Son 15 finalist belli oldu. Çocuğumuza isim seçme konusunda yazacağım bir yazımda ne kadar pratik olmayan, ince eleyip feci sık dokuyan bir insan olduğumu paylaşacağım.


Etiketler:
Kategoriler: Seyahat

«       |       »




"Tatil Dediğin" için 10 Yorum yapılmış.

  1. www.edasuner.com says:

    Canım benim içinize en çok sinen ismi bulursunuz umarım bu arada D&R websitesini bende çok seviyorum hemde ne amaçla kullandığı görsen gülersin müzik bölümde albümlerin içindeki şarkı adlarını kopyalayıp aresden arıyor download ediyorum süper şarkılar çıkıyor şansıma 🙂

  2. Anne ve Bebisi says:

    Tatilin guzel gecmesine sevindim. Ozlettiniz kendinizi:) Heyecanla bekliyoruz yeni yazilari:)
    O tuvalet egitimi yoksa su tuvalet egitimi mi:

    http://www.amazon.com/Gentle-Wisdom-Natural-Infant-Hygiene/dp/0968751903

    http://www.natural-wisdom.com/

    :))

    Vakit bulsam ben de yazacagim;))

    Sevgiler,

  3. figen says:

    yiyip içip yatın tatilin amacı bu değilmiki:)

  4. buyulubahce says:

    Bayılıyorum annelerin bloglarına, ben de hamileliğin başından beri blog tutan bir anneyim. buyulubahce.blogspot.com
    Sevgiler,
    Özlem

  5. Minik Patikler says:

    İyi tatiller tekrar :), kımılnazın ismini merak ediyoruz :))

    Benim arkadaşım bahsedeceğin yöntemi denedi ve doktordan fırçayı yiyince bıraktı, şimdiyse kızı 2,5 yaşında ve bezlı hala.. diaperfreebaby.com diye bir sitedeki adımlaır izleyerek kendi çapında başarılı oldu çünkü kızı 7 aylıkken tuvalete çiş yapıyordu anlattıgına göre. Ama doğduğundan itibaren değil, 5 aylıkken falan başlamıştı ve iki ay sonra bırakmıştı.

  6. k.i.s.d. says:

    Kitap yorumlarını merakla bekliyorum.

    Hala doktora gidemedim, korkuyorum galiba hamilelikten, hala:)

    Sevgiler.

  7. Minik meleğin annesi.. says:

    En güzel tatil.. Ye, iç, yat.. Bebişinle vakit geçir.. Eşi dostu ziyaret et.. Daha ne olsun?

    Kitapları ben de merak ettim.. Tabii şu tuvalet eğitimi yöntemini de..

  8. bocuruk says:

    Tam da olması gerektiği gibi bir tatil bence:)) İyi tatiller…

  9. Nilüfer says:

    Selam,
    Kitapların neler olduğunu ben de merak ettim. 🙂

    İsim konusunda öneri sunabilir miyim? Genelde insanlar hep ayni isimler üzerinde yoğunlaşıyor bu ara da, umarım siz öyle yapmazsınız 😉

    Öncelikle Nilüfer :))) Pek koyan görmedim, ama çok güzel bir çiçek. Özgürlük ve güçlülüğün yanında güzelliği de yansıtıyor bence…

    Ayşegül, Büşra, Begüm, Betül, Gönül, Zerrin, Canan, Serra, Nükhet, İpek, Sedef, Bahar, Çiğdem, Şebnem

    Sabah sabah bu kadar aklıma geldi, sadece diğer isimleri de hatırlatma olarak 🙂

    Sevgilerimle

  10. Selen says:

    Pratik annecim,
    Selamım ulaştı mı sana?? Tam buluşma öncenizde aramışım da Esra’yı 🙂
    Kımılnaz’ın isim seçim yazısını da hevesle bekliyorum. Çok sevgiler

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne